Benim elim tork anahtarı gibi, gerek duymuyorum tork anahtarına.Pulu uygun torkla ezildi mi tekrar sıkarken daha fazla torkla sıkmak gerekiyor. Kapakta sıkıntı yapabilir mubarek
Benim elim tork anahtarı gibi, gerek duymuyorum tork anahtarına.Pulu uygun torkla ezildi mi tekrar sıkarken daha fazla torkla sıkmak gerekiyor. Kapakta sıkıntı yapabilir mubarek
12 binde buji değişimi de neymiş yahu. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Üstüne üstlük bir de iridyum bujiymiş. Standart nikel bujiyi bile 20 binde bir değiştir diyor Triumph Servis kitapçığında. İridyum 30k rahat gider. Güvenli olsun dersek 24k iyidir öncesi israf olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
İyi odun kırarım, buji, hava filtresi, soğutma sıvısı, yağ, yağ filtresi, fren sıvısı-balatası değiştiririm. Çırak da yetiştiririm ama biraz ufalarımTakımlarım da yeterli, tork anahtarlarım da var. Dötüm de yer
yaş 49 başşaklar da formunu çok kaybetmiş değil
Ammaa öyle zurna dürüm ayran ile olmaaz. Tam tekmil rakı sofrası isterim
![]()
Abi sen ne olsun istiyorsun?İridyum bujide memur zihniyetnin masülüdür. alıyorlar iridyumu 50 bin km değiştirmiyorlar
Teşekkür ederim ağabeyHayırlı olsun tekrar güzel kardeşim. Kazası belasız sürüşler dilerim.
Benim motorda bujiler 24 bin km de kontrol ediliyor. 48 bin km de değişiyor. Bujinin tırnaklarını ayarlayıp, gerekirse temizleyip zımpara yapıp kullanabilirsiniz. Ancak genelde sıcak soğuk farkından dolayı zamanla porselen kısımlarda çatlama olabiliyor. Buralardan kaçaklar olabiliyor.
Bujide fiziksel hasar yok ise, temizlik ve tırnak ayarı sonrası kullanmakta bir problem yok.
Ben NGK CPR8EAIX-9 taktım. C'den sonraki P protruding (çıkıntılı) anlamında sanırım, uçları yaklaşık 2mm daha yanma odası içine giriyor, daha verimli yanma sağlıyormuş. İçinden çıkap CP'li iridyumdu ve yan yana koyunca bayağı fark vardı. Görseli aşağıda:Oohohohoh müthiş müthiş
https://www.kalyoncumotor.com/urun/ngk-cr8eia-9-iridyum-buji burada daha ucuzmuş, 4 tane alsam 3000 lira falan olucak, eh iyi bari ne yapalım.

Ben direkt kılavuzda yazan bujiyi aratmıştım. Bi de bu linkteki buji var fakat Türkiye'de satışı var mı göremedim bunu.
Benim kılavuzda içinden çıkanlarla aynı NGK kodu bir de yine NGK tarafından Suzuki'ye özel üretim yapılmış sadece Suzuki bayisinden alabileceğin bir kod yazıyor. Benim yazdığım kodu birisi Suzuki ABD'ye sormuş da öğrenmiş "Bire-bir muadili nedir?" diye.Ben direkt kılavuzda yazan bujiyi aratmıştım. Bi de bu linkteki buji var fakat Türkiye'de satışı var mı göremedim bunu.
"I went back to NGK and spoke to Lila about the difference between the CPR and the CR plugs. She told me that CPR plug has a 3 mm projection into the combustion chamber which is the same as the MR8E9 whereas the CR has a 1 mm projection. She said that while both plugs would work the CPR plug gives better burning and would be the better choice." diye de bi yorum var.Benim kılavuzda içinden çıkanlarla aynı NGK kodu bir de yine NGK tarafından Suzuki'ye özel üretim yapılmış sadece Suzuki bayisinden alabileceğin bir kod yazıyor. Benim yazdığım kodu birisi Suzuki ABD'ye sormuş da öğrenmiş "Bire-bir muadili nedir?" diye.
Şurada:
![]()
Gen 3 sparkplugs?
So it appears that Suzuki in their wisdom changed the sparkplug on the Gen 3 to NGK MR8E-9 which are not readily available except from the dealer (if they have them) I found this old thread about these plugs but there is no definitive answer...www.stromtrooper.com
Önemli olan boyu değil işlevi deyip bayat bir espri yapasım geldi"I went back to NGK and spoke to Lila about the difference between the CPR and the CR plugs. She told me that CPR plug has a 3 mm projection into the combustion chamber which is the same as the MR8E9 whereas the CR has a 1 mm projection. She said that while both plugs would work the CPR plug gives better burning and would be the better choice." diye de bi yorum var.
CPR alınır o zaman, burada da konuşulmuş. Bir de, ne kadar fark ettiriyor acaba? 2mm girmesiyle 3mm girmesi yani?
Ben o bakımdan sonra direkt Bodrum git gel yaptım bir önceki sene ile bir fark hissetmedim. Önceki sene 5,1 yakmıştım o sene 5 yaktım. Çok da stres yapacak bir konu değil."I went back to NGK and spoke to Lila about the difference between the CPR and the CR plugs. She told me that CPR plug has a 3 mm projection into the combustion chamber which is the same as the MR8E9 whereas the CR has a 1 mm projection. She said that while both plugs would work the CPR plug gives better burning and would be the better choice." diye de bi yorum var.
CPR alınır o zaman, burada da konuşulmuş. Bir de, ne kadar fark ettiriyor acaba? 2mm girmesiyle 3mm girmesi yani?
Japon işte, buji kadar pipisi olduğu için takıntı yapmış..Önemli olan boyu değil işlevi deyip bayat bir espri yapasım geldiŞaka bir yana bu buji işlerini niye bu kadar karışık yaparsın Suzuki mühendisi arkadaşım. Koy geç düz NGK CR8-CR9E ya da iridyumunu
![]()
Amaaan, bi şey değilmiş yahu. Yakıtı çok az takarım.Ben o bakımdan sonra direkt Bodrum git gel yaptım bir önceki sene ile bir fark hissetmedim. Önceki sene 5,1 yakmıştım o sene 5 yaktım. Çok da stres yapacak bir konu değil.