ybr125 motorum daha 100 km/sa hıza ulaşmadı

rodaj yapılırken,basılmaz dıye bısey yok 100 km de falan bı ıkı kere zorlayacaksın bastıktan sonrada bırakacaksın soguyacak sonra bı yuz km daha hıc basma bole bole ac motoru eger hıc zorlamazsanda motor sağır kalır onemlı olan motorun cok ısınmaması ama yınede o motorun en fazla yapacagı 110-120

hızla aramın pek iyi olmadığını belirteyim ama dün deneme amaçlı biraz zorladım 9000 devirde düz yolda 105 km yi gördü.daha hiç 10000 devir yapmadım belki alt viteslerden itibaren zorlasam daha fazla yapar ama bana bukadarı yeter:cat:

abiler ben 86 cc lik kanuni aldım daha bayiden çıkar çıkmaz 80 yaptım 350 km yi geçtikten sonrada 100ü gördüm bende bu ybr de bi sorun var bi servise göster yada başka bi yerden benzin al öyle dene yakıtlarında motor üzerinde çok etkisi var

ibrenin sonunu görmüyeceksek o rakamları neden yazmışlar sadece 100 yazsalarmış

cbr 125 in ibresinde 200 yazıyor :queen: 200 ü göremeyeckse ben ne yapayım cbr 125 i :mrgreen:

konuya gelecek olursak ilk 1000-2000 km de fazla zorlamaman gerekir.Ama 2000 km den sonra normal kullanıma geçilebilir.

Bir tavsiyede rodajı uzun yol yaparak tamamla.

Motorunda bir aksaklık var bence...Rodajla felan alakası yok....Rodaj motorun performansını artırmak değil uyumu sağlamak içindir...Fabrikadan ilk aldığınızda bile 120 km hıza çıkması lazım motorun.... Ama ömrünü çok yer.....

Bence 1000 km beklemeden bakıma git....Hava filtresi ve yağını , bujisini değiştir...

Göreceksin motorun değiştiğini....
alp abi iyi demişin alışma dönemidir rodaj.yeni bi motorda parçalar daha serttir vehareketi zordur.zamanla bu parçalar yumuşamaya başladıkça motor hızlanır.
ayrıca 500 km bakımıda sibop ayarı yapılıyo.sibop ayarı yeni yapılmış bir makina bir süre randıman vermez.

motoru açmak istersen 1000 km'yi geçtiğinde duzgun bi yolda motoru 4. viteste bir süre zorla sonra 5'e at sogusun.bir süre gidince yine 4'e at zorla ve sonra yine beşe.ben böyle motor açtım her zaman.şu ana kadarda arıza çıkaran olmadı.açtığım titan şimdilerde 140'ı zorluyo.shalter ise 130 civarını zorluyo.senin makinen çok rahat 125-130 km hız görür düzgün açılırsa

Bişey olmaz dostum hem napacan 100 ü 110 u 80 90 yeter böyle motorlara motorunca bişey yoktur sen fazla zorlama gerçi vites atarken yüksek devirleri görüpte atmayı denedinmi?

arkadaşım motoru açarken önemli olan motoru sıkıştırmamaktır.motoru rahat kullanacaksın zorlamadan. mesela 2000 devirde 5 vitesle gidersen o motor ne olur :farao: motoru devirli kullanmak lazım.yoksa sağır alışır öyle gider.yokuş aşağı biraz sürat yormaz makineyi.vitesleri biraz yüksek devirlerde kullanmanın faydası var...

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Iyi de motoru devirli kullanirsan isinir, e devirsiz kullanirsan yuksek hiz yani motoru acmak icin, bu sefer de devirsiz kullanildigi icin motor sagirlasir diyorsunuz. Ya ben yanlis anliyorum ya da rodaj konusunda 2 farkli gorus var. Merakla takip ediyorum yorumlarinizi. :D Koseme cekileyim tekrar.

motoru belli bir devirde kullandığın zaman hem yorulmaz hem de fazla ısınmaz.ama sen bir aşağı bir yukarı yapar bir de rolantide bırakırsan motoru yakarsın.her zaman demişimdir istikrar her yerde önemlidir.motor devrinde bile :cat:

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Benim kafam iyice allak bullak oldu. Baska konu basliklarinda surekli ayni devirde surusun dezavantajlarina deginiliyordu (umarim yanlis hatirlamama neden olacak kadar uykusuz degilimdir).

sürekli aynı devirde gitmek demek idtemedim zaten.motoru belli bir devir çevresinde kullanmak deme istedim.yani 7 den 2 ye 2 den 5 e değil de mesela 6000 devir civarında gibi :wiinkk:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ya arkadaşım sen bakma millete motorunu ne az devirde kullan nede yüksek devirde 6-8 bin arası devirlerde motor alışsın piston sertleşsin içinde sonra hız denemelerine başlarsın.. Zaten bir motor hız yaparken bozulmaz derdi ustamız bence de bu böyledir. sıfır aldıgında sekmanlar silindire alışır piston sertleşir buna rodaj suresı derler.. Sen sabit devirlerde kullan yoksa sağırlaşmakla alakası yoktur

motorun da bir canı olduğunu düşünürm hep :bounce: ve ona göre davranırım.

rodaj süresi iki sevgili arasındaki cicim ayları gibidir. bu zaman geçince her iki olayda da fırtına kopar :p:)

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
125 cc lik bir motor için 100 kmh bence cok normal bi hız 1000 km yi geçtikten sonra 120kmh ye ulaşırsın şu an da pistonlar halen sıkı 1000 km yi geçtikten sonra yagını ve bujilerini değiş farkı göreceksindir..

Valla kim nederse desin ben 110km/h gördüm üstelik 5.vites 7000 veya 8000 devirdeydi tam göremedim gitse gidiyordu motor ama yol bitti Ayrıca ybr için 100km/h üstü hızlar motosikleti dengesizleştiriyor çok dikkatli olmak lazım motosikletin yapısı üst hızları fazla kaldırmıyor

ya hızdan ziyade dikkatli kullanmak lazım.kimse motoru araçtan saymıyor trafikte önüne çıkıyorlar hemen...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar