yağ değişimi yapacağım 7100 koyucam sanırım. fakat 2.1 lt yağ alıyor deniyor.toplamda 3 adet 1 lt yağ mı almam lazım?yoksa 2 tane yeterli mi? birde yağ filtresini hangi marka önerirsiniz?
R25 in bakımı için yağ filteside değişekce 2.1 lt gerekli
yağ filtresi değişmeden 2 lt yeterlidir
yağ filtreside değişecekse anlatıyorum
yağ filtresini yamaha marka almalısın yani orjinal alırsan sorunsuz olur parça numarasınıda vereyim ( 1WD-E3440-00 )
3 litre yağ almalısın
buda 1+1+1 şeklinde 3 kutu olacak
2 litresi motor için 100ml yağ filtresi için
R25 in yağ filtresinide değiştiğin zaman ve motorun yeni yağını koyacağın zaman yeni yağ filtresini takmadan önce yağ filtresinin içine 100ml yağ ekliyorsun ve emmesini bekliyorsun
sonra yağ filtresinin oringlerini hafif yağlayıp yağ filtresini güzelce takıyorsun (tork değerleri var yoksa abartmadan sık alüminyum bloğa zarar verebilirsin ve dişlere) sonra yağ tapasını takıyorsun
(burda yağ filtesi ve yağ tapasının sıkma torkları vardır elinde tork anahtarı varsa uygun torku istersen yazarım buraya eğer yoksa elinle çılgınlar gibi sıkmadan tatlı sıkı yapıp bırakmalısın)
ve motora yağ eklemeye başlıyorsun
tam 2 litre yağ dolduruyorsun yani 2 kutuyu boşaltman gerekecek
motosikleti çalıştır ve yağ lambasının sönmesini bekle söndükten sonra trip seçeneklerınden oil (yağ) yazan yere gel ve reset tuşuna basılı tutup oil trip kilometresini sıfırlaman lazım
hızlı yazdım eksik varsa yada sormak istediğin varsa sorabilirsin
resimleride bırakayım aklında fikir oluşşsun
ben hava filtresinide değişmiştim
en son elinde tek kalan 900ml yani yaklaşık 1 litre fazladan yağ kalacak onuda ister diğer bakıma sakla istersen 2500km (5000 kmde bir ortası) oluncna yağ tapasını aç 900ml yağ boşalt elindeki fazladan kutuyu motora doldur tapayı sık devam

l:
900ml boşaltman için plastik saydam ölçülü
beher denilen kaplar var onun ile nokta atışı güzelce boşaltabilirsin
yoksa mesela 1.3 litre bosaltırsan elinde fazladan yağ olmadığı için motosikleti sıkıntıya sokabilirsin
yani ne kadar yağ boşaltırsan o kadar eklemeden gerekiyor elindeki kalan kutudan
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:17 ----------
bu arada bu paylaştığım bilgiler yağ değişimi için faydalı olur diye konuya yazdım isteyen faydalanır