- Konu Yazar
yaş 17 boy 1.74 selenin 82 olduğunu düşünürsek motor tecrubesi olmayan kişiye göre nasıl motor? başlangıç için idealmi?
acaba yzf 125 yerine ybr 125 alıp mı başlasam ama ondada aldıktan sonra satması nasıl olur satabılırmıyız 5000 km yapsam mesela kazasız güzel kullansam 5e aldığım ybryi kaça satabilirim fikri olan varmı?
4 e satarsın onda sıkıntı yok yada 4 e sen al 5 bin km sonra gene 4 e sat hadi 3.8 olsun
acaba yzf 125 yerine ybr 125 alıp mı başlasam ama ondada aldıktan sonra satması nasıl olur satabılırmıyız 5000 km yapsam mesela kazasız güzel kullansam 5e aldığım ybryi kaça satabilirim fikri olan varmı?
Hiç motosiklet tecrübeniz yoksa yzf r125 ile başlamak yerine ybr 125 ile başlamak daha iyi bir tercih olacaktır, sıfır 5.000tlye aldığınız bi ybr 125i satmaya kalkıştığınızda eğer temiz bakmışsanız motora 4.500e rahat satarsınız, 125likde motor sürmeyi iyice öğrendikden sonra da zaten yzf r 125 sizi kesmez direkt r25le yola devam.
Merhaba.
Seninle benzer durumlardayken ben pcx'i tercih ettim. Özellikle senin gibi aea videolarında scooter tavsiyesine uyarak aldım motorumu. Pişman değilim oldukça memnunum.
Bende ybr almaktan son anda döndüm. Hem kullanıcı kitlesi biraz tuhaf (istisnalar hariç) hemde satarken çok bir şey kalmayacaktı elimde. Bu nedenle pcx aldım ve sermaye olur dedim.
Cbr alma daha doğrusu alamazsın çünkü Türkiye ' ye gelmeyecek artık. Yzf güzel motor ama düşersen sıkıntı olabilir.
Kararsızlığını anlıyorum ama bence bir alternatifte MT-125 olabilir. Hem güzel bir motor hemde zam yemeye müsait. Değer kazanabilir yani...
Ben yzf ile başladım.Başlangıç için zor bir motorsiklet..Yoruluyor insan..Zaten acemilik var ,bir de zor bir oturuş pozisyonu..Bir kere düştüm.. Arka kuyruk,karenaj boyası,sticker,manet ve egzoz plastiği
ve işçilik 900 tl civarı tuttu.Tavsiyem;kendinizi ve motorsikleti korumayı öğreninceye kadar kullanımı,satışı kolay bir motorsiklet almanız yönünde..Ybr ' yi denediğimde ,evet havalı görünmüyordum belki ama çok daha rahat ve keyifli gelmişti bana ,o acemilik zamanımda..
genç kardeşim, sana tavsiyem ilk motorunun karenajlı değil çıplak olması yönünde. Hem kendini kasmadan kullanırsın hem de düşme durumunda karenaj masrafı gibi şeylerle uğraşmazsın. Daha çok gençsin ileride tecrübe kazandıktan ve eğitim aldıktan sonra racing tipi motosikletlere yönelebilirsin...
altınelbiseliadam'ın küçük cc ile başlama önerilerini dikkate alman güzel, parayı basıp büyük motorla başlayan bazı vatandaşların daha fren yapmayı gaz açmayı bilmeden patır patır düşüşlerine şahit oluyoruz.sen al bi ybr 125, zaten katır gibi motordur bozulmaz etmez her işini görür, bizaman sonra oyuncak gibi oynamaya başlarsın motorla, bu da tahminen 15bin km, ondan sonra r25e gönül rahatlığı ile geçersin. ybr 125de çok kolay satabileceğin bir motorduraltın elbiseli adamı takip ediyorum o da şu şekil diyor ilk bi 125 lik falan alın (hatta scooter diyorda neyse) sonra 20bin km sonra yükseltin diyo yanlış anlamadıysam böyle ama 20bin kmyi hep söylüyor sizce ybr yı kaç km kullanıp r25e geçmeliyim