Yamaha YZF-R125 ile motora başlamak

yaş 17 boy 1.74 selenin 82 olduğunu düşünürsek motor tecrubesi olmayan kişiye göre nasıl motor? başlangıç için idealmi?

Kardeşim bende senin gibi 17 yaşındayım boyda 1.75 falan baya araştırdım YZF R-125'e kafayı takmıştım 0'ının fiyatları 10.250 falan ama Honda Cbr-125r'ın fiyatı 8.650 ve yedek parçası Hondada daha ucuz ilk motor olacak sonuçta illaki düşme kalkma olacak bisikletten bile düşmüştük zamanında boy olarakta 174 cm boy YZF için yeterli ama tam değil ben denedim bayiiye gidip normalde rahat ama yokuş vs yerlerde sıkıntı ama illaki YZF diyorsan çeşitli şekilde motoru 4-5 cm daha yere yakınlaştırır sın sıkıntı olmaz ama o kadar para vermenin mantığı yok CBR'nin boyu ve oturuş şekli daha rahat YZF'de kollarını baya zorlaman lazım bana sorarsan CBR-125R yede bi bak öyle karar ver derim :cat:

Ben kullanmadim ama tanidiğim 2 kullanici vardi 1 i memnun sayilirdi , surdu kullandi, satip ninja 250R aldi yzfnin freninden yakindi ve pek performansli olmadigini soylmisti zaten 125 pekte bisey beklememek lazim ..oburu motoru cok dusurdu hatta elini kirdi ,belini incitti malesef ,oturusundan cok şikayetciydi ,cabuk satmış baska bir motor aldi ondan memnundu .. ikisininde ilk motoruydu yzf.. birazda kapasite meselesi ,bunlar disinda benim dusunceme gore yeni baslsyan biri icin yuksek ve oturuşu sert bir motor olduğunu hepimiz biliyoruz. Bence baslanmamalı ama dedigim gibi baslayip sorun yasamayanda var baslayip bircok kez motoru yere serende var
Kaza o motorda olur bunda olmaz diyemez kimse ama riskleri ennn aza indirmek, kendi kapasitemizi bilmek faydamıza olur eger ki fikir istiyorsak
ha birde
ilk baslangicta grenajlı motorla basladiginda ilk dusurmede filan ilk oralar zarar gorecektir oyuzden bazılari tercih etmiyor masraf cikariyor diye ama zevk senin para senin bi sıkıntı yoksa problem yok

Son düzenleme:
Oturuş pozisyonunun öne yatık olması ve ss tarzı bol karenajlı tarzı yeni başlayan için sıkıntı olabilir. Fiyatı piyasasına göre yüksek ama çok güzel bir motosiklet. Kullanmadım ama kağıt üzerinde diğer 125 liklere göre güçlü.

acaba yzf 125 yerine ybr 125 alıp mı başlasam ama ondada aldıktan sonra satması nasıl olur satabılırmıyız 5000 km yapsam mesela kazasız güzel kullansam 5e aldığım ybryi kaça satabilirim fikri olan varmı?

acaba yzf 125 yerine ybr 125 alıp mı başlasam ama ondada aldıktan sonra satması nasıl olur satabılırmıyız 5000 km yapsam mesela kazasız güzel kullansam 5e aldığım ybryi kaça satabilirim fikri olan varmı?

4 e satarsın onda sıkıntı yok yada 4 e sen al 5 bin km sonra gene 4 e sat hadi 3.8 olsun

4 e satarsın onda sıkıntı yok yada 4 e sen al 5 bin km sonra gene 4 e sat hadi 3.8 olsun

mantıklı 2.el almakda biraz sıkıntı sanki onunda masrafları çıkar diye korkarım belkı ama düşünürüz ya bir de bişey sorucam r25 türkiye fiyatı açıklandı ya geçenlerde, yzf r125in yenisi ne zaman gelir ve fiyatı bence daha düşük olur gibi düşündüm ama sizce?

Hiç motosiklet tecrübeniz yoksa yzf r125 ile başlamak yerine ybr 125 ile başlamak daha iyi bir tercih olacaktır, sıfır 5.000tlye aldığınız bi ybr 125i satmaya kalkıştığınızda eğer temiz bakmışsanız motora 4.500e rahat satarsınız, 125likde motor sürmeyi iyice öğrendikden sonra da zaten yzf r 125 sizi kesmez direkt r25le yola devam.

Hiç motosiklet tecrübeniz yoksa yzf r125 ile başlamak yerine ybr 125 ile başlamak daha iyi bir tercih olacaktır, sıfır 5.000tlye aldığınız bi ybr 125i satmaya kalkıştığınızda eğer temiz bakmışsanız motora 4.500e rahat satarsınız, 125likde motor sürmeyi iyice öğrendikden sonra da zaten yzf r 125 sizi kesmez direkt r25le yola devam.

altın elbiseli adamı takip ediyorum o da şu şekil diyor ilk bi 125 lik falan alın (hatta scooter diyorda neyse) sonra 20bin km sonra yükseltin diyo yanlış anlamadıysam böyle ama 20bin kmyi hep söylüyor sizce ybr yı kaç km kullanıp r25e geçmeliyim

Merhaba.
Seninle benzer durumlardayken ben pcx'i tercih ettim. Özellikle senin gibi aea videolarında scooter tavsiyesine uyarak aldım motorumu. Pişman değilim oldukça memnunum.
Bende ybr almaktan son anda döndüm. Hem kullanıcı kitlesi biraz tuhaf (istisnalar hariç) hemde satarken çok bir şey kalmayacaktı elimde. Bu nedenle pcx aldım ve sermaye olur dedim.
Cbr alma daha doğrusu alamazsın çünkü Türkiye ' ye gelmeyecek artık. Yzf güzel motor ama düşersen sıkıntı olabilir.
Kararsızlığını anlıyorum ama bence bir alternatifte MT-125 olabilir. Hem güzel bir motor hemde zam yemeye müsait. Değer kazanabilir yani...

Ben yzf ile başladım.Başlangıç için zor bir motorsiklet..Yoruluyor insan..Zaten acemilik var ,bir de zor bir oturuş pozisyonu..Bir kere düştüm.. Arka kuyruk,karenaj boyası,sticker,manet ve egzoz plastiği
ve işçilik 900 tl civarı tuttu.Tavsiyem;kendinizi ve motorsikleti korumayı öğreninceye kadar kullanımı,satışı kolay bir motorsiklet almanız yönünde..Ybr ' yi denediğimde ,evet havalı görünmüyordum belki ama çok daha rahat ve keyifli gelmişti bana ,o acemilik zamanımda..

Merhaba.
Seninle benzer durumlardayken ben pcx'i tercih ettim. Özellikle senin gibi aea videolarında scooter tavsiyesine uyarak aldım motorumu. Pişman değilim oldukça memnunum.
Bende ybr almaktan son anda döndüm. Hem kullanıcı kitlesi biraz tuhaf (istisnalar hariç) hemde satarken çok bir şey kalmayacaktı elimde. Bu nedenle pcx aldım ve sermaye olur dedim.
Cbr alma daha doğrusu alamazsın çünkü Türkiye ' ye gelmeyecek artık. Yzf güzel motor ama düşersen sıkıntı olabilir.
Kararsızlığını anlıyorum ama bence bir alternatifte MT-125 olabilir. Hem güzel bir motor hemde zam yemeye müsait. Değer kazanabilir yani...

mt-125 bir alternatif olabilir ama o parayı yzf daha çok hakediyor diye düşünüyorum, satışı kolay bi motosiklet olarak ybryi tercih etmem "şuanlık" daha doğru zaten motoru yazın alıcam fiyatta düşüşmü artışmı olur ne zaman alsam yaz sonu mu daha iyi olur sizce?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:32 ----------

Ben yzf ile başladım.Başlangıç için zor bir motorsiklet..Yoruluyor insan..Zaten acemilik var ,bir de zor bir oturuş pozisyonu..Bir kere düştüm.. Arka kuyruk,karenaj boyası,sticker,manet ve egzoz plastiği
ve işçilik 900 tl civarı tuttu.Tavsiyem;kendinizi ve motorsikleti korumayı öğreninceye kadar kullanımı,satışı kolay bir motorsiklet almanız yönünde..Ybr ' yi denediğimde ,evet havalı görünmüyordum belki ama çok daha rahat ve keyifli gelmişti bana ,o acemilik zamanımda..

yzf ile başlamak bence çok havalı ve güzel ama düşmek sıkıntı ben o potansiyeli kendimde "bu motorda" görüyorum çünkü daha önce bi motosiklet tecrubem yok size bir soru sorucam ybryi alsa 250liğe geçiş için kaç km kullanmalıyım sizce?

genç kardeşim, sana tavsiyem ilk motorunun karenajlı değil çıplak olması yönünde. Hem kendini kasmadan kullanırsın hem de düşme durumunda karenaj masrafı gibi şeylerle uğraşmazsın. Daha çok gençsin ileride tecrübe kazandıktan ve eğitim aldıktan sonra racing tipi motosikletlere yönelebilirsin...

genç kardeşim, sana tavsiyem ilk motorunun karenajlı değil çıplak olması yönünde. Hem kendini kasmadan kullanırsın hem de düşme durumunda karenaj masrafı gibi şeylerle uğraşmazsın. Daha çok gençsin ileride tecrübe kazandıktan ve eğitim aldıktan sonra racing tipi motosikletlere yönelebilirsin...

teşekkürler abicim ybr makulmudur?

Dostum atladigim bir sey var. Korumaliklarin ne durumda olacak?
Havali gorunsun dersen ybr zaten elendi.
Yzf ve mt arasinda tip olarak BENCE mt daha iyi.
Oncelikle butceni ve motosikleti ne icin istedigini belirle,daha sonra git.bir yamaha bayisine hepsine bin. Emin ol maddi yonden bir sikintin yoksa her sey kolay aslinda.
Ama sana tavsiyem once ekipman.

Korumalıklarımı düşünmedim daha doğrusu o konudada araştırma yapmam gerek
Havalı görünsün istiyorum bi yandan ama bi abinin tavsiyesi vardı yzf yerine ybr al yzfden arta kalan parayı biriktirip 250lik al
sanırım bu tavsiye 125lık bır motora 11bine yakın para vermekten daha mantıklı (r25in 13.500 oldugunu dusunursek)

kardeşim yzf alırsan ilk deneyimin olacağı için düşeceğini varsayarsak çok zarar edersin. yzf müşterileri kıldir. çizik olur satamazsin, km si yüksek olur satamazsin. çizik yere boya atarsin boyalı derler satamazsin. ha satarsin zarar edebilirsin. o nedenle deneyimin yoksa yzf yi tavsiye etmem. parçalari çok pahalı. bunlar olumsuz yönleriydi...
GELELIM YZF NIN OLUMLU YÖNLERINE
başta 125 cc motorlardan daha güçlü ve daha çabuk hızlanıyor bunu hissediyorsun.
tasarım şahane.
kalite şahane
oturus pozisyonunda bel ağrısı olmaz. zannediyorlar ki eğik oturunca beli iki büklüm oluyo ağrı olur filan, yok öyle şeyler.
motordan gözlerini kolay kolay alamazsin.
çevrende gözler üzerinde olur
kaçlik bu diyenlerden artık bikarsin,
1 litre benzin ile bu karizma motor 47 km yol götürür seni. adeta yakıtı koklar.
o motoru çekemeyen çok olduğu için çamur atan da çok olur. param var sorun yok diyorsan al .
ama maddi yönden seni sarsacaksa hiç yanaşma. bi yan yatarsan tek karenaj 500 tl. bilgin olsun.

altın elbiseli adamı takip ediyorum o da şu şekil diyor ilk bi 125 lik falan alın (hatta scooter diyorda neyse) sonra 20bin km sonra yükseltin diyo yanlış anlamadıysam böyle ama 20bin kmyi hep söylüyor sizce ybr yı kaç km kullanıp r25e geçmeliyim
altınelbiseliadam'ın küçük cc ile başlama önerilerini dikkate alman güzel, parayı basıp büyük motorla başlayan bazı vatandaşların daha fren yapmayı gaz açmayı bilmeden patır patır düşüşlerine şahit oluyoruz.sen al bi ybr 125, zaten katır gibi motordur bozulmaz etmez her işini görür, bizaman sonra oyuncak gibi oynamaya başlarsın motorla, bu da tahminen 15bin km, ondan sonra r25e gönül rahatlığı ile geçersin. ybr 125de çok kolay satabileceğin bir motordur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar