enjeksiyon otomatik yapmaz. Fabrikadan bu oran ayarlı gelir. Motorun garantiden çıkmaz kitapçıkta her 10.000km de bakım yazıyor , tenere gibi motoru 5.000km de bakıma götürmek gereksiz bence
millet bu motosikletin orjinalde kaç amperlik aküsü var?
6.5 amperlik aküyü full şarj ediyorum, çalıştırmadan 3. günde marş basmıyor
2016 Abs'siz modelde , "Yuasa GT9B-4 , 12v , 8 amper" kullaniyor kitapçıkta ve seleyi kaldırıp az evvel baktim sizin için ,konuda daha evvelde yazili idi sanirim , akulerin Cca degeri önemli , 130 Cca'ya sahip yuasanin bu modeli .
bu Cca değeri nedir bilmiyorum inan ki fakat bundan önceki akü yuasa 9 amper di ve 5 aylık aküydü
Merhaba arkadaşlar,
2013 model 24500 km’de Tenere alarak aranıza katıldım. Bu benim 3. motorum, hayalimdeki motor da buydu. Biraz geç başladık 40’ında, Cbf-150 ve MT-25 derken başladıktan 9 ay / 7000 km sonra Tenere’me kavuştum.
Alet şu anda ağır bakımda, ekspertiz sonrası noter işi biter bitmez bakıma soktum. Değişecek çok şey var, disli set, lastik vs. (Fiyatı da ona göre uygundu)
Sorularım olacaktı:
1) Servis lastiğe çok fazla fiyat çekti. Motolastik.com’dan alacağım. Daha önce şambriyelli lastik kullanmadım. Hangi marka-model önerirsiniz?
2) En önemlisi şu, sinyal düğmesi düşmüş. Keskin demir parçasından sinyal veriliyor. Eldivene zarar verebilir. Serviste yokmuş. Bu küçücük parçayı nereden bulabilirim? N11’de falan 1 liraya başka markaların var ama Tenere için bulamadım.
3) Alette alçaltma kiti takılı. Benim boy 193 kilo 125. Neyse ki orijinal kit de duruyormuş. Servis yine de orijinal kiti takamazsa ya da 2 önceki sahibinden kalan bu orijinal kitte eksiklik varsa, ben nasıl bunu orijinal haline çevirtebilirim?
4) Önceki tubeless lastikli motorlarda çantamda taşıdığım köpük ve lastik tamir kitleri artık boşa mı çıktı? Lastik patlarsa ve ıssızdaysak nasıl bir çözüm buluyoruz?
Başka her türlü aksesuar ve kullanım tüyolarınıza açığım.
Herkese iyi günler.
1) Serviste pahalıya gelir. Ayrıca onlarda lastik sökme-takma olabilir ama balans olmayabiliyor. Motolastik iyidir. Tahminimce Heidenau K60 önerirler. Son fiyatları kontrol etmedim ama % 50-50 (asfalt-arazi) olan lastik bu. Ben Antalya Karayol Lastik'de Anlas Capra R taktırdım. Bu da söylendiğine göre % 70-30 ya da %80-20. Lastikten memnunum ama açıkçası kendi sürüşüm için memnun kalmadım. Keşke Anlas Capra X alsaydım diyorum. Bu da % 30-70 bir lastik. Markadan ziyade sürüş stilinizi mantıksal olarak belirlemeniz daha doğru olacaktır.
2) ABS ya PC malzemeden bir tane plastik parça bulun. Kauçuk ya da PE bile olabilir. O demir için bıçakla bir yarık açın sıkı olacak şekilde. İçine yapıştırıcı yedirip o demiri plastiğe saplayın. Orijinal olanın da orijinal olması dışında işlevsel olarak bir farkı yok.
3) Benim boy 184 kilo 85 ama bendeki ABSsiz yüksek olan model. Sizdeki hangisi yazmamışsınız. Arada 3 cm fark var. Boşa çıkacak alçaltma parçasına talip olabilirim. Ama kaç cm alçaltma yaptığı önemli. Parçayı aslında söküp takmak kolay. Gerekli aletler ve yardım ile siz bile yapabilirsiniz. Servisin yapamıyorum demesi, bilmemesi ya da yapmak istememesi olarak yorumlanmalı. Kit dediğiniz şey zaten 2 adet demir o sebeple eksik parça diye bir şey olmamalı.
4) Köpük ve lastik tamir kitlerini ya hediye edin ya da yine bir tubeless lastik denk gelir diye kenarda saklayın. Şu anda onlar boşa çıktı. Lastik patlarsa diye yanınızda kısa levye, yama veya iç lastik, pompa taşıyacaksınız. Tabi lastiği sökmek için 10, 12 ve 22 anahtar dahil. Yalnız uyarayım. Lastik sökülüyor ama o janta geri takmak işkence haberiniz olsun. Başıma geldi biliyorum.
5) Tenere ile ilgili tüyo. Alet titreşimden ötürü kesinlikle aksesuar sevmiyor. Genelde kırıyor, vidaları gevşetiyor ya da aşındırıyor. Uzun, sallanacak, gevşek malzeme ya da aksesuar bağlamayın.
Satıp cub/elektrikli'mi alsam aceb , 35'e ABS'siz, orjinal orta sehpa/elcik/manet koruma/karter koruma sonradan motor koruma(2.el) , far koruma taktırdım 3 defa serviste yağ değistirttim.(1000/1600/5000), 5600 km filan, alçaltma uygulandı , şinci bu yarma gülü kaça okutmak caizdir?
Kusurlar: Antre/garaja gir çık yaparken elcik koruma yanlarında muhtelif çizikler(belli belirsiz)
debriyaj kapağı üst kısımda 2 cm kadar boyaaşınımı, kontak yuvası içinde birkaç çizik(disk kilidi anahtarı yüzünden)
Durduğu yerde dahi devrilmedi şükür (yatması yok denilen cinsten) , kireçli basınçlı su yüzünden egzoz sağ gri kepte 5cm'e 1cm yarımcm kadar boya sökmesi.
Kaça vereyim , satayımmı kararda veremiyorum satar isem cub yahut elektrikli alırım , zincirli motor(buyuk/orta cc ) almayacağım olursa ilerde şaftlı artık.
abi azcık daha bineydiniz alete...
Tam karar veremiyorum Jimi can fifti fifti ..muallak.
Hayirdir Carbon severdin sen motoru?