Yamaha Yamaha XT660Z Tenere

XT660Z Ténéré
Motor
Motor tipi Tek silindir, sıvı soğutmalı, 4-zamanlı, SOHC, 4-subap
Motor hacmi 660cc
Çap x Strok 100,0 mm x 84,0 mm
Sıkıştırma oranı 10,0 : 1
Maksimum güç 35,0 kW (48,0PS) @ 6.000 dev/dk.
Maksimum tork 58,0 Nm (5,92 kg-m) @ 5.500 dev/dk.
Yağlama Kuru karter
Yakıt sistemi Elektronik Yakıt Enjeksiyonu
Debriyaj tipi Islak, çoklu disk yay
Ateşleme sistemi TCI
Çalıştırma Elektrik
Şanzıman Sıralı, 5-vitesli
Son aktarım Zincirli

Şasi
Şasi Çelik boru diamond şasi
Ön süspansiyon Teleskopik çatal
Ön teker hareketi 210 mm
Kaster Açısı 28º
Kaster mesafesi 113 mm
Arka süspansiyon Ortadan tek amortisörlü sertliği ayarlanabilir süspansiyon
Arka teker hareketi 200 mm
Ön fren Hidrolik çoklu disk, Ø 298 mm
Arka fren Hidrolik tek disk, Ø 245 mm
Ön lastik 90/90-21 M/C
Arka lastik 130/80-17 M/C

Boyutlar
Toplam uzunluk 2.246 mm
Toplam genişlik 896 mm
Toplam yükseklik 1.477 mm
Sele yüksekliği 896 mm
Tekerleklerarası mesafe 1.500 mm
Minimum yerden yükseklik 260 mm
Ağırlık (dolu yağ ve yakıt tankı dahil) 208,5 kg
Yakıt tankı kapasitesi 23 litre
Yağ tankı kapasitesi 2,9 litre

Burda bu motora hiç mi talep yok :/ Son hızı nedir bilen var mı?

Stabil gidebildigi son hız tıpa gaz anlık son hızdan bahsetmiyorum.

MT-03 kullandım. Aynı motora sahip. 175 km de devir sınırlayıcıya girer. Rahat gidebileceğin son hız 160 km dir. Ama rüzgar çok rahatsız eder, sürekli gidemezsin.

MT-03 kullandım. Aynı motora sahip. 175 km de devir sınırlayıcıya girer. Rahat gidebileceğin son hız 160 km dir. Ama rüzgar çok rahatsız eder, sürekli gidemezsin.

Uuzun yolda 140-150 gitmesi kafi benim için o hızda da solamalarda 175 yapabiliyorsa ne ala :D

1.72 boyumla ayaklarım yetmedi...motor standarttı...keşke 80cm selesi olsaydı...89 cm acaba kaç cm'ye düşürülebilir?

1.72 boyumla ayaklarım yetmedi...motor standarttı...keşke 80cm selesi olsaydı...89 cm acaba kaç cm'ye düşürülebilir?

10 cm topuklu giy :mrgreen:
Şaka bir yana , alçak sele satılıyor ama sadece 2 cm düşürüyor. Başka motor bakacaksın artık..

şu 10 cc midemi bulandırıyor :D bu motor 650 olsa tadından yenmezmiş :)

Acaba siz motorları mı karıştırdınız rüzgar konusunda öndeki cam formalite icabı anladığım kadarıyla :)

Aaa bugün açılmış konu ne güzel :)

@krubuz şimdi bu motorun herşeysi, motor gücü, amortisörler, tasarım, şase, sele vs, vs, motorun amacına yönelik çuk diye oturmuş. Ama "bu güçteki bir motor için bu fiyat yüksek!" düşüncesini çıkartamıyorum aklımdan. Hele +10cc muhabbetini de katınca... Bir de aynı güçte ve 20 kg daha hafif XT660R modelini düşününce, bilmiyorum, fiyatı çok yüksek geliyor bana. Sen ne diyorsun ??

Çok ilginçtir ki hep naket motorlara merakım vardır,bu gün bir xt660 tenere geçti yanımdan Taksim'de,işte bu dedim sonunda,sonra E 5 karayolunda birtane daha yine mavi renkte,şimdi ps açtım ki forumda XT660 Tenere,şimdi sanki kafamda ki motor gayet netleşti gibi.Bilgi sahibi arkadaşların yardımına ihtiyaç var,amacım eşimle seyahate çıkmak,artçı ile rahat mı,ne yakar,artıları eksileri nedir?Şimdiden teşekürler..

Tenereyi sürmedim ama benzer motor karakterine sahip F650 ve XT600 sürdüm. Tenereyi 2 kere yakından uzun uzun inceledim. Çok kaliteli bir motor bence.

Yakından inceleyince selesi ve oturuşunun rahat olduğunu göreceksiniz. 660cc tek silindir bir makine olduğu için titreşim sizi nekadar rahatsız eder, onu deneyerek görmeniz lazım. Ayrıca motosikletlerde artçı herzaman daha fazla titreşim alır, onu da eşinizle denemeniz gerek.

Yakıt olarak şuradan kullanıcı bilgilerine ulaşabilirsiniz http://www.fuelly.com/motorcycle/yamaha/xt660z tenere

Bana göre en büyük eksiği gücü. O ağırlık için beni uzun yolda tatmin edecek bir güç değil gibi geliyor. yani 150 görüyor, son sürati biraz daha yüksek ama tek silindirli oluşu bu hızlarda bana rahatmış gibi hissettirmiyor. Tabi kişiye göre değişir bu bahsettiğim kısım, çok göreceli bişey. Siz eşinizle 110 takılcaksanız hiç sorun olacağını sanmam gücün...

Syanur bilgi için teşekürler,xt660 tenere test etmem gerektiğini anladım,benim için bazı kriterler var;2 kişi en az 150 km hız yapmalı zorlanmadan,oturuş pozisyonu,fazla benzin içmesin,motorun amortisörleri,makinenin sağlamlığı,gece sürüşü,sesi,yani bu motoru nereden kiralayabilirim ?

Tenereyi sürmedim ama benzer motor karakterine sahip F650 ve XT600 sürdüm. Tenereyi 2 kere yakayrıca sn hızı yüksekından uzun uzun inceledim. Çok kaliteli bir motor bence.

Yakından inceleyince selesi ve oturuşunun rahat olduğunu göreceksiniz. 660cc tek silindir bir makine olduğu için titreşim sizi nekadar rahatsız eder, onu deneyerek görmeniz lazım. Ayrıca motosikletlerde artçı herzaman daha fazla titreşim alır, onu da eşinizle denemeniz gerek.

Yakıt olarak şuradan kullanıcı bilgilerine ulaşabilirsiniz http://www.fuelly.com/motorcycle/yamaha/xt660z tenere

Bana göre en büyük eksiği gücü. O ağırlık için beni uzun yolda tatmin edecek bir güç değil gibi geliyor. yani 150 görüyor, son sürati biraz daha yüksek ama tek silindirli oluşu bu hızlarda bana rahatmış gibi hissettirmiyor. Tabi kişiye göre değişir bu bahsettiğim kısım, çok göreceli bişey. Siz eşinizle 110 takılcaksanız hiç sorun olacağını sanmam gücün...

Xt 660r 185 km/h yapar(tek tabanca) mt-03 aynı bloku kullanması ' na rağmen dişli farkı old. sürat daha düşük-ivme daha iyi....(xt: 16-45, mt-03 16-47)...Birde 660 blok makine emin ol ki senin ''MONDİ'' den daha az titreşimli dir....:queen:

artçılı ve asfalt dışına çıkılmayacaksa tenere gerekmez bence.
kl 650 versys daha konforludur.

Serkan kardeşim denediğin motor hangisiydi bilmiyorum,ABS'li model diğerinden 2,5 cm.daha alçak ayrıca amörtisör bağlantısından 3 cm.düşürme imkanı var(ayarlı değil civata sabitlemeli),toplamda 5,5 cm.alçaltmış oluyorsun,bu da yetmez ise sele minderiyle oynaman gerekir.

@balckode senin kriterlerine göre Tenere çok da uygun bir makine değil. Versys yada Vstrom650 daha mantıklı makinalar hercul'un dediği gibi. Bir de 2 kişi 150 yapar ama "rahat" yapar demek, bilmiyorum nekadar doğru olur. Ki sen en az demişsin. 150 den sonra hızlanma arıyacaksın belliki yer yer. 2kişi ve yüklü olduğunu düşünürsek diğer 2 tercih daha mantıklı gibi.

Fiyat olarak da yakın sayılırlar, Tenere'ler yeni olduğu için pahalı, aynı fiyata birkaç yıl öncesinin Versys'i alınabilir. Ayrıca 2 kişi ~150 civarı gezecekseniz tek silindirin yakıt avantajı ortadan kalkar. Yanlız hangi motorla giderseniz gidin o hızlarda "fazla benzin içmesin" kriterini bir kenara bırakmanız gerek bence :)

Xt 660r 185 km/h yapar(tek tabanca) mt-03 aynı bloku kullanması ' na rağmen dişli farkı old. sürat daha düşük-ivme daha iyi....(xt: 16-45, mt-03 16-47)...Birde 660 blok makine emin ol ki senin ''MONDİ'' den daha az titreşimli dir....:queen:

Komik misin? Ayrıca iddiaya girelim mi hangisi daha az titreşimli diye :)

Serkan kardeşim denediğin motor hangisiydi bilmiyorum,ABS'li model diğerinden 2,5 cm.daha alçak ayrıca amörtisör bağlantısından 3 cm.düşürme imkanı var(ayarlı değil civata sabitlemeli),toplamda 5,5 cm.alçaltmış oluyorsun,bu da yetmez ise sele minderiyle oynaman gerekir.

benimkinde abs yoktu...80cm sele benim için ideal...üstü maalesef kurtarmıyor :)

http://www.ruzgarinizinde.com/

Bilenler bilmeyenlere bildirsin :D tenere maceraları

Daha cok arazide kullanıcılar için daha uygun bir motor ama cirkin seviyorum :D hoşuma gidiyor bu motor bu olmazsa versys öne cıkıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar