7000 devir 184 , görmüş bi arkidiş , 2k devir daa vaa ,zorlasa 200'mü yapacak bu kerata yani? ,75 kg sürücü, düz yol imiş , karşıdan hafif rüzgar , hafif domalarak/kafayı eğip, ancak her'an tank tokatlamaya musait adeta 140'tan sonra dötü raks ediyormuş maturun ,15/50 yağ imiş , fikrince 10/40 mtl fll sentetik olsa rahat 190+ görürmüş sanki , rodajı hakkı ile yapmış demekki enteresan.
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim 77 binde tenere aldım 2000 km sonra filan şanzıman dan ses gelmeye başladı vehasıl söktürdüm motoru,şanzıman dişlisi ufaktan gidik rulmanlar bozulmuş,açmışken eczantitirik ve sekmanlaı da değiştircez yüksek km li makina alırken bu gibi durumları göz önünde bulundurmak gerekiyo.
10.000 km devirdik, pazartesi bakımı var yarmanın, 400-500 öptürecez anlaşılan , Bakım ve Temmuz vergsinide ekleyip fiyatını 34.000 yaptım , bende vazyet budur.
Bende dün yaptırdım 10.000 bakımını, servisi aradığımda 300 350 arası tutar demişlerdi 500 lira aldılar. Nedenini sorduğumda hava filtresi pisti dedi bende uzatmadım artık kendim yapmayı düşünüyorum garantide olduğundan götürmüştüm zaten ama az çok anladığım için o kadar para vermenin alemi yok.
Selamlar, geçen pazar motosikleti kısa süreliğine kasksız kullandım. Kask olmayınca tabi motosikletteki sesleri daha net duydum. Zincirden şıkır şıkır ses geliyordu. Bu tenerenin normal sesi mi ? Yoksa zincir veya başka bir problemle mi alakalıdır ? Teşekkürler.
Her 300'de mutlaka yama sprey ile yağlıyorum , ve aynı sesi bende kasksız iken tecrube ettim , sanırım normal , bende bi ara soracaktım buradan , lakin bakıma ve gevşemesine musade etmeyin ihmal etmeyin.
Tubeless lastiklerin,jantlara oturan kisimlari digerline gore biraz daha farklidir,daha derine uzanir,yapismasi icin duz hatlidir.Sibop degisiktir.Ayni lastik hem tubeless hem de ic lastikle kullanilabilir modellerde mevcuttur,fark janttadir.Gelelim dis degisirken ic degismeli mi sorusuna.Mühendisligin ilk gayriresmi kurali "çalisiyorsa elleme" dir.bu bakim ve kontrolü bos ver demek degildir elbet.Kullandigin ic lastigi sökünce bak,yama varsa ne durumdalar,kenarlari acilmis mi,sibop dibi ne alemde,kilcal catlaklar var mi vs...Durduk yere ic lastik degistirmekle,dislari degistiginde yenisini almak arasinda hic fark yoktur.
38000 km boyunca beni birçok yere taşıyan motorumu ayın 9 u itibari ile satmış ve yerine VFR 800X almış bulunmaktayım. Ama kalbimin bir köşesinde Tenere'nin yeri var ve hala aranızdayım.
hayırlısı olsun allah güle güle kullanmayı nasip etsin
şimdi çift slindir motor kullandım
tek silindir olarakta 14 k 660 var bunu satıp ya triumph 80 xcx alacağım
yada bi çılgınlık yapıp son kasa vfr 800 x 4 silindir denemek istiyorum yaw
bi şöyle pürüzsüz bi sürüş güzel ivme hayatımda hiç 4 silindir motosikletim olmadı dememek için
bu genç yaşımda birkaç sezon enduro dan uzaklaşıp güzel bi makinaya binmek istiyorum
ne dersin nasıl vfr 800 alınır mı