Motospartan firmasından n11 üzerinden , far koruma edinmiş idim (115 tl), beraberinde bağlantı/montaj elemanları gelmedi , durumu n11'den ilettim , ertesi gün aradıllar (Nurullah bey) gayet olumlu şekilde hemen bulup/buldurup gerekirse imal ettirip adresime yollayacaklarını söylediler , bende ek maaliyet ne ise öderim dediğimde kabul etmeyip bedelsiz temin edip yollayacaklarını söylediler , buradan teşekkür ederim kendilerine.
Alçaltma uygulandı , sanırım 2-3 cm indi sele , şuan daha rahat hükm'edebiliyorum , buna mukabil yan ayak/sehpa açılınca ucu ucuna durmakta ( daha extrem alçaltma düşünen olursa diye uyarma babında şe ettim.)
Bugün telefon ile kargocu arayıp kargonuz var didi , yok dedim benim bi siparişim vs yok yanlış olmasın gönderen kim dedim , filan filan dedi şaşırdım , hasılı kelam Motospartan montaj braket/elemanlarını temin edip yolamış , akşam üzeride Nurullah bey arayıp elime ulaşıp ulaşmadığını sordu sağolsun , bu firma virali gibi alınmasın ancak ilk günden beri iletişim/ilgi/bilgilendirme harika , tekrar teşekkür ediyorum.
Alçaltma neticesinde yan ayak/sehpa uzun problemini servise gidip aktardım , tesadüfen sıfır alıp aynı şekilde kısa ayak sipariş eden kullanıcıdan orjinal olarak uygun fiata edindik , üstündekini söküp kesip biçip uygun hale getirdik , bu dertte bu şekilde bitti.
Nazarlık olarak , garaj olarak kullandığım antre kısmına motoru geri manevra ile sokar iken , debriyaj tasının üst kısmını hafif sürtünce gevrek/sert olan boyalı kısım 2-3 cm söküldü , disk kilidi anahtarını kontağa eklemiş idim , kontak yuvası ardını salınımdan çizmiş.
Far korumayı taktırmak gerek diye düşünüyorum , daha bugün mt7'li bir video paylaşıldı , karga vb? iri kuş sürücüyü teğet geçiyor/tersi , tenerenin kafa/boy/boyun/far malum deve gibi yüksekte , defalarca bizim yörenin tarla kuşlarını ıskaladım , neyseki ne hayvan canlara nede baa bişe olmasada , böylesi bir kontakta far pert olur bu kesin , hasılı kelam far korumasız çıplak hiss ettiriyor.