Anladım çok acıklayıcı oldu teşekkür ederim . Şuan motorun bakımları yappılıyormuş zaten muayenesi yenileniyormuş vs . Cuma günü gidip görücem motoru içime sinerse alıcam direk umarım bir sorun cıkmaz :silent:
Merhaba arkadaşlar yakında xmax250 alıp aranıza katılacağım. Bugün bir motora bakmaya gidiyorum.Motorun şase numarası tam olarak neresinde yazıyor ?
Selamlar,
Arka teker fren diski bölgesinden tekerin her turunda 1 kez olmak üzere zincir sesi gibi tık tık tık gibi periyodik bir ses geliyor, benzer sorun yaşayan oldu mu? Araştırdığımda kaliper, fren balatasından bir parça gevşemesi gibi ihtimaller olabileceğini gördüm. Balata spreyi uyguladım ancak değişiklik olmadı.
Motor 9200 km'de, biraz kir topladı yıkatıp deneyeceğim ama öncesinde sormak istedim.
İron Max uzun yolda yorar, genelde normal cam bile yetmiyor tur camı takılıyor uzun yol için. Onun dışında uygun fiyatlı olursa rahatlıkla alabilirsiniz.Arkadaşlar selam,
Xmaxten beklentilerim;
Sele altına 2 adet kask alabilmesi, yormayan konforlu sürüş, şekli zaten güzel başka da birşey yok.
Sizce sıfır mı ikinci el mi alayım? Arada 1000TL oynuyor şaka gibi gerçekten.
Bir de iron max almaya gerek var mıdır? Karar veremedim.
Kullanım genelde şehir içi gezme amaçlı.
Arada haftasonu yazlığa çocukların yanına geçebilirim belki motor ile.
Ne dersiniz? Xmax doğru makine mi benim için?
Evet doğru söylüyor, özellikle cc büyüdükçe kalkışlarda daha çok titreşim olur, toz temizliği ile azalır ama sizin yapmanız zor tabii.Özellikle motor yeni çalışınca ilk kalkışlarda bazen uyuz eşek gibi titreyerek sarsıntılı kalkıyor. Sanki vitesli motorda kalkışta debriyaj-gaz ayarını tutturamamış gibi bir durum. İşin ilginç yanı motorla 15dk yolculuk yaptıktan sonra yine durk kalk yaparsam bu sorun ortadan kalkıyor.
Motoru almadan yetkili servise kontrol ettirmiştim, motoru sürüp; "kavraması çok iyi, hiçbir sorun yok" deyip eklediler: "ara sıra yapıyorsa tozlanma yapmıştır, istersen temizleriz ama büyük bir sorun değil, skuterde olur öyle" diye![]()
ben xmax 250 kullandım satıp xmax 400 aldım ikisinide çok iyi biliyorum,xmax 250 dede 400 dede kalkışlarda titreme var ama bu normal bişey daha doğrusu tek silindirli motorların hepsinde var,x max lere özgü bişey değil yani
ben xmax 400 motoruma j-costa varyatör taktırdım ,bu titreşim olayını tarihe gömdüm,titreşim falan kalmadı,artı kalkışlar,ara hızlanmalar falan acayip şekilde serileşti
titreşimden şikayet eden j-costa taksın farkı görsün,,aşağıda videoda altın elbiseli adamın test karşılaştırmalı videosu herşeyi açıklıyor
https://www.youtube.com/watch?v=3z8J6mRPlg0&t=56s