Yamaha Yamaha X-Max 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikletle ilk yolumuzu yaptık 2 kişi Muratpaşa-Kaş yaptık aşağı yukarı 200-210km bir yol ve açıkcası bayıldım diyebilirim,indikten sonra kendimi xmax 400 ilanlarına bakarken buldum direkt :).Motosiklet çoğu beklentimi karşılıyor.Düz yolda 110-115 in altına 2 kişi inmeden rahatlıkla yolculuk edebildik.Rampa yukarı yollarda ise yine 2 kişi 105-110 a rahatlıkla tutunuyor motor.Şansıma inanılmaz temiz bir motor buldum.İranlı bir arkadaşın 4.motoruymuş garajdaki.Bir hevesle 1.5 sene almış sadece 400km binmiş.Motorun görsellerinide ekliyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayırlı olsun, güle güle gezin.

Teşekkür ederim,inşallah diyelim.Dominar 400 den sonra gücü beni çok üzmedi insallah böyle hissettirmeye devam eder :D

Birşeyi merak ediyorum,bu motora örneğin Motulun veya yamalubenin scooter yağı yerine normal vitesli motosikletler için olan 5100 veya 7100 gibi motor yağı kullanıldığında performansta düşüş yaşatır mı?

Şu yüzden soruyorum motorun performansından memnunum aslında,2 kişi rahat rahat 115-120 ile seyahat ediyoruz 6.5k devir bandında ama motor onun dışında aşağı eğim yoksa kolay kolay 7k devri(120-125) geçmiyor.Camı yüksek olan ayarda kullanıyorum illa ki onunda bir etkisi vardır.Çok takılmıyordum aslında şehiriçi sürdüğüm için ama internette bir kaç video izledim millet 140-150 kaptırıyor sebebi nedir sizce ?

Son düzenleme:
Birşeyi merak ediyorum,bu motora örneğin Motulun veya yamalubenin scooter yağı yerine normal vitesli motosikletler için olan 5100 veya 7100 gibi motor yağı kullanıldığında performansta düşüş yaşatır mı?

Şu yüzden soruyorum motorun performansından memnunum aslında,2 kişi rahat rahat 115-120 ile seyahat ediyoruz 6.5k devir bandında ama motor onun dışında aşağı eğim yoksa kolay kolay 7k devri(120-125) geçmiyor.Camı yüksek olan ayarda kullanıyorum illa ki onunda bir etkisi vardır.Çok takılmıyordum aslında şehiriçi sürdüğüm için ama internette bir kaç video izledim millet 140-150 kaptırıyor sebebi nedir sizce ?
Motorun kaç kilometrede ? sukuterlerin varyatör sistemindeki bagalar aşınıp kayışda uzadıysa top speed ciddi düşer , bende 2014 Xmax 250 vardı tam 147 görmüştüm dijital kadranda , yanlış yağda koysan 125 e kadar düşecek fark yaratmaz..

Motorun kaç kilometrede ? sukuterlerin varyatör sistemindeki bagalar aşınıp kayışda uzadıysa top speed ciddi düşer , bende 2014 Xmax 250 vardı tam 147 görmüştüm dijital kadranda , yanlış yağda koysan 125 e kadar düşecek fark yaratmaz..
Motor 20 model 9500km de ben 1 ay önce 8300kmde iken satın aldım,aldığım kişi son 1.5 senede 450km yol yaptırmış motora alır almaz motor yağı ve filtreyi değiştirttim ama varyatör kısmını açtırmadım pek bir bilgim yok açıkcası ama eğim olmadığı sürece kolay kolay 130 un üstüne çıkmıyor.

Uzun süre yatmasıyla motorun alakası olabilir mi acaba ?

Sorun varyatörde, elin alet tutuyorsa yaparsın basit. Bir kaç alet lazım sadece. Varyatörler böyle malesef periyodik olarak temizler, baga, balata ve kayışı düzenli kontrol edersen sıkıntı olmaz. Motor yağı olarakta tam sentetik çakma olmayan orjinal yağ kullan. Motul yada Liqui Moly iyidir.

Sorun varyatörde, elin alet tutuyorsa yaparsın basit. Bir kaç alet lazım sadece. Varyatörler böyle malesef periyodik olarak temizler, baga, balata ve kayışı düzenli kontrol edersen sıkıntı olmaz. Motor yağı olarakta tam sentetik çakma olmayan orjinal yağ kullan. Motul yada Liqui Moly iyidir.
Peki tam olarak napmam lazım içini açıp balata spreyiyle dalayım mı yoksa,kayış baga vs değiştireyim mi?10k kmde baga ve kayış değişimine gerek yoktur sanırsam

Peki tam olarak napmam lazım içini açıp balata spreyiyle dalayım mı yoksa,kayış baga vs değiştireyim mi?10k kmde baga ve kayış değişimine gerek yoktur sanırsam
Benim xmax baga ve kayış 11k km'de değişmişti ama motoru az kullandığım için 6 yıl geçti bu malzemelerin ömrü 5 yıl bir kontrol edelim demiştim, yetkili serviste söküp baktılar bagalarda gözle görünür aşınma vardı kayışta da çatlaklar başlamıştı, değiştirin o zaman demiştim.

devriyaj tasını söküp onun içini de zımparalayıp balata spreyi ile temizlemişlerdi, kalkışta titreme falan kalmamış ilk hali gibi olmuştu motor.

Motor yağı olarak yetkili servis ne yağ koyduysa o yağ oldu bende. Yetkili servise gideceksen istanbul için en iyi servis Kadıköy'deki Ersoy Moto Yamaha yetkili servisi, kalabalık olduğu için önceden telefon edip randevu almak lazım ama.
Maslak Atatürk oto sanayide de yalnızca honda ve yamaha markalarına bakan bir usta var o da iyi. işleyen motor maslak diye yazınca google haritalarda çıkıyor.

O zaman en iyisi servise direkt götüreyim baga kayış temizlesin,değiştirsn versin

Yav 1.5 saattir bir kapak sökmeye uğraşıyorum

Değiştirelim mi diye sormaya gerek yok galiba 🤣🤣 yalandan haftasonu aktivitesi olsun diye bir söküp bakayım dedim 1.5 saatde zor söktüm,şimdi mecbur taktırmak için servise götürcem 🤣

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar