- Motosikleti
- Aprilia Tuono V4 Factory 2021
240-250 km gibi olmalı, 10lt ile 250km gitmelisin xmax ile, ama hava şartları da etken bunların hepsine
240-250 km gibi olmalı, 10lt ile 250km gitmelisin xmax ile, ama hava şartları da etken bunların hepsine
230 km civarlarında ışık yanıyor bende + 50 km daha gidiyorum 280-290 km civarlarını buluyor...
Ortalama 100 km de 4 lt civarı istanbul şehir içi karbüratörlü xmax için...
kuruş hesabı yerine 100km/lt oranı verirseniz daha iyi olur...Benzinin fiyatı dvmlı değişiyor malesef...
benzın konusunda
ful depoyla sehır ıcınde ortalama 220 km gıdıyorum
genelde 40 50 arası dolasıyorum bazen hızlandıgımda oluyor
sızce yakıtıgım benzın normalmı
hesapladım 1 km de 0,210 kurus yakıyor
http://www.motosiklet.net/forum/mot...-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-53.html
:cat: tesekkurler
:cat:tamamdır km olarak bakarım
ama senınkı masallah guzel gıdıyor
benım motorumun kayıs degısme zamanı gelmıs motorum 23800 lerde
sımdılık sehır ıcı bınıyorum ve su aralar kayıs alayamacagım ıcın ıdare edıyorum
kayısın benzın sarfıyatınla ılgısı vardır dımı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:31 ----------
ben buraya link koymustum yanlıs oldu galıba burada yakıt hesaplamak ıcın guzel bırt sey yapmıslar
oradakı hesaba gore benım motor 100km de 5,68 lt yakıyor
http://www.olcaysurucukursu.com/tuket.htm
anladım ama bır de su var ben marmaris'de yasıyorum,
sehır ıcınde kontagı kapatmadan gıdebılecegım en uzak mesafe 8 km ve oraya bazen aksamları gezmeye gıdıyorum durmadan gerı gelıyorum 16km
normalde kullandıgım zaman dukkandan carısıya gıtmem 1 dakıka bıle surmuyor
sız ıstanbulda yola cıktıgınız zaman uzun mesafe katedıyorsunuzdur onunda etkısı olacagını dusunuyorum
sız kayısı nereden aldınız
ben alabılrsem bunu almayı dusunuyorum
http://cgi.ebay.co.uk/Yamaha-X-Max-...97?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item4152707605
anladım pekı kayısdan memnunmusun
YOK MU BAŞKA X-MAX Çİ:silent:
ben 40 küsür tl ye depo dolduruyorum 350 km gidiyor bir yanlışlık olmasın hesapta, benim hesabıma göre km de 0.15 tl yakıyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:02 ----------
Ben varım burada
sız kayısı nereden aldınız
ben alabılrsem bunu almayı dusunuyorum
http://cgi.ebay.co.uk/Yamaha-X-Max-...97?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item4152707605
Arkadaşlar benim motor karbüratörlü 2008. Ayar yaptırmadan önce (fark edene kadar) oldukça iyi benzin yakmış. Sonra ustaya gidip karbüratörü kontrol ettirdim. Şimdi 5.6 lt benzin (20 TL) ile 140 km gidiyor (şehir içi). Fakat bir arkadaşın da dediği gibi ben Aydın'da oturuyorum. Gittiğim mesafe zaten 3 km, 1 km motor ancak ısınıyor. Yani aldığım yolun neredeyse % 30'unu jikleli gidiyorum. Bununla birlikte şehir dışında 100 km'de 3,2 lt yakıyor (tek kişi ve ort 100 km sürat) . Çok kez denedim. 120'nin üzerine çıkarsan hesap falan kalmıyor (tahminimce 5-6 lt yakıyor). Yeni motor alacak arkadaşlar bu motorun yakıt tüketiminden korkmasınlar. Diğerleri de hiç az yakmıyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:15 ----------
Ben akü boşaldığında motoru laptop akümle çalıştırıyordum. Bu bir gerçek, çünkü bizzat yapan benim. Laptobun aküsünü bir gece tam şarj yapıyordum (3.6 A, 10,8 V) ve kendi geliştirdiğim bir kablo ile motorun aküsünü hiç sökmeden kutuplara bağlayıp marşa basıyordum. Bu şekilde 5-6 kez xmax'ı çalıştırdım. Ve bu denemelerde motorun aküsü o kadar bitikti ki lambalar bile zor yanıyordu. Fakat laptobu satınca iş bozuldu. Şimdi benim yaris'in aküsüyle çalıştırıyorum. Aslında bu laptoptan daha az zahmetliymiş. Ben bunu kırsalda acil durumlarda kullanılsın diye belirtmiştim. Yoksa kimseye tavsiye etmiyorum. Durum budur.
grenajım çok şükür geldi
ben çiziklerden dolayı yeni grenaj aldım kırık yada çalınma falan yokdu
fakat yeni gelen grenajda 4 çizik var birtanesi oldukça belirgin
geri verdim grenajı Yarrabim ya sen sabır ver
40 gün daha bekle şimdi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:00 ----------
bunların önfarları kaç w 35mi 60 mı
osram veya philips ampul alacam
birtanesi bayadır patlak
markası ne
ben beyaz osram veya philips alcam