yaptığınla istediğin uymadı sanki!çünkü teli sıkarsan normalde rolantinin artması lazım.sıktığın tel hava girişi ile alakalı olsagerek ki rolantiyi düşürmüş!normalde otomatik jigle olduğu için rolantiyi kendi ayarlıyo diye biliyorum.kolaygelsin.
Gaz koluna bağlı ayar bileziğinden ayarı sıktım biraz. Yani karbüratör civarını falan ellemedim hiç. Neyse, bir ara ustaya göstereceğim zaten.
Bu arada egzozun konik bağlantı kısmının altındaki yuvarlak delik normal, değil mi? Usta oranın su tahliye deliği olduğunu söyledi. Dikkatinizi çekti mi hiç?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:49 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:26 AM ----------
merhaba arkadaşlar benimde bayramdan sonra Xmax almaya niyetim var periyodik bakımları kaç km de oluyo masrafı nedir bilgilendirirseniz sevinirim
3000 km'de bir yağ değişiyor + filtreler temizleniyor. 10.000 km'de de filtrelerin (hava + toz) değişiyor olması lazım.
İki filtre yanılmıyorsam 70 TL civarındaydı. Her değişimde de 1,5 lt civarında 10-40 yağ gidiyor. Lastiklerin çifti 300 TL, 15.000 km falan gitmesi lazım. Varyatör kayışı 100 TL, o da bir 15-20.000 km gider. Fren balatalarını orijinal alırsan 110 TL ve 70 TL civarında olması lazım. Ama muadilleri bulunuyor, sorun da yaşatmadı bana.
Yetkili serviste bakım kaça patlar bilmiyorum. Herhalde 3000 km bakımları 60-70 civarındadır.