slm arkadaşalar hic aklımda yokken birden bire xmax cıktı karşıma almanın eşiğindeyim daha önceden kymco 250cc olan xtıng modeline karar kılmıştım ama birden karşıma xmax cıkınca kafam karıştı daha önce x max ile xıntıng arasında kalmış tım ama x max topiğnde okuduğum cin malı scooterlarda bile raslanmayan arızaları görünce vazgecmiştim ama almak istediğim xmax 2008 model acaba bu kronik problemler bu araclardadamı devam ediyor mu yoksa o arızalar haloldumu topic cok uzun olduğundan okuyamadım hatırımda kalan sorunları yazacam sizlere zahmet objektif yorumlarınızı sizlerden rica ederim 1ci :sorum ve en önmeli olanı şasisinde deki kırılma sorunu hala devam ediyormu bi bağlantı aparatı ile servisler güclendiriyordu 2:ci sorum kronik elektirik tesisatındaki arızalar vede aklıma gelmeyen ve sizin karşılaştığınız arızalar ve önlemi nelerdir parca fiyatları ne durumda ekzoz grenaj ve cabuk kırılan parca fiyatlarını bir de altı yere yakınmı tümseklered sürermi şimdiden teşekkür eder değerli yormlarınızı bekliyorum
Merhaba, aynen dediğin gibi turdaydım. O yüzden cevap yazamadım.
2006 modellerde de bu arızalar çok masraflı ve zahmetli şeyler değil. Şasi kırılması diye bir olay yaşayan birine rastlamadım.
Elektrik tesisatındaki durum ise iki adet yanlış bağlantıdan kaynaklanıyor. Birisi konjektöre giden tesisat birisi de yanılmıyorsam kontağı sürekli açık tutan bir bağlantı hatası. Birisi için bir kablo demeti gerekiyor. Yanılmıyorsam 17 TL idi fiyatı. Konjektör bağlantı sorunu ise sadece bağlantıların doğru yapılması ile çözülebiliyor. Ondan sonra bir sorun yaşamadım ben.
Egzoz fiyatını bilmiyorum ama pahalıdır muhtemelen. Grenaj parçalarının fiyatları genelde 60-100 avro arasında değişiyor. Ama kolay kolay kırılmıyor bunlar. Ön diskin fiyatı 120 TL idi. Orijinal fren balatalarının 120 ve 80 TL olması lazım. Ama çok daha ucuza muadilleri bulunuyor. 1,7 litre 10-40 yağ alıyor.
Yaklaşık 4000 km yol yaptım. Çoğu da ıssız köy yollarındaydı. Yaklaşık 80 km boyunca başka araç görmediğim yollar vardı bunların arasında. Elektrik sorunlarını çözdükten sonra beni hiç yolda bırakmadı. Motora güvenmesem o yollara giremezdim. Bence kendi kategorisinde kesinlikle alınabilecek bir motor. Hız, konfor, bagaj hacmi... Eksiği yok gibi. (Bana artık enduro gerekiyor o ayrı... :cherry