Arkadaşlar bugun ilk defa Fazerımle ilgili problem yaşadım.
Aldıgımdan beri tek marş diye böbürlenirken nazar degdi herhalde.
Dün yagmurda sürmüştüm her yeri ıslandı.Dün motoru bıraktıgımda problem yoktu.
Az evel motoru çalıştırır çalıştırmaz 2 saniye kısa far yanıp daha sonra patladı. yada başka bir kısa devre sorunu oldu anlıyamadım.
Uzunda sorun yok fakat kısa far çalışmıyor. Gece diye patladımı patlamadımı göremedim fakat egildigimde gidonun içine dogru çok hafif yanık kokusu sezdim.
1- daha evel yagmurda sürüp ampül patlatan varmı çok çok saçma birşey çünkü yapacagım uzun yolda böyle birşeyle karşılaşırsam büyük problem.
2- degiştirmesi kolay gibi gözüküyo kendim halledebilrim.
3- ampülü söküp oto elektiricilerde aynısını yada motosiklet yedek parçacılarda bulabilirmiyim illa servistenmi tedarik etmem gerekir ?
Umarım sorun ampüldedir elektirik tesisatında problem yoktur.
dostum ampulu sokup motosıklet malzemesı satan bır yerden 3,5tl ye temın edebılırsın.
sokup takması ıse gayet kolay belkı ben bu hafta xenon montajı yapıp detaylı anlatım yapabılırım.
bence yagmurun herhangı bır etkısı yoktur sadece tesaduf olmustur dıye dusunuyorum kafanı takma yarın gunduz gozuyle halledersın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:30 ----------
İçerideki yani grenajın içinde görünen soketi kontrol et. Ampulü kolay bulursun zaten. Ama soket oksit yaptıysa yine patlatma riski var..
oksıtlenme varsa wd40 ıle oksıtın ustunu dıs fırcasıyla temızleyebılırsın