Tamam söylerim
Yarın; gidon (Furş) bilyasını değiştircem, amortisör keçelerini değiştircem, iridium bujileri değiştircem, radyatör suyunu değiştircem.
Bi dahaki ay; egzantrik zinciri-gergisi değişcek, subap şimleri değişip, ayarı yapılcak. Bunların dışında da ufak tefek ayarlamalar var.
Bi de önümüzdeki hafta gibi, el yapımı bi motor takozu düşüncem var bakalım. Dün akşam ebay'den 35 liraya nerdeyse bi tane alıyodum. Baktım malzeme delrin; ölçülerini de yazmış. Arkadaş elimin altında bunu yapmak için malzeme ve imkanlar mevcut dedim, bakalım :mrgreen:
şu gidon bilyası ile ilgili bi problemim yok ama sizin yüzünüzden bekliyorum acaba değişim ister mi diye, diken üstündeyim..amortisör keçesini haletmiştim neyseki yaz başı...patlak keçe ile çok kullanmamak lazım....balatalar değişmesi gerekebilir kısa vadede onu artık sezon başına bırakcam sanırım..
bu motor takozu dediğin şey nedir hacı, şu arka tekeri kaldırmak için kullanılan zımbırtı mı diyecem ama orta ayak varken onu neden alabileceğine cevap bulamadım açıkçası...
Fren balatalarını ne marka takalım ?
En ucuza nerede buluruz.
ah ah benimde bakıma girmem lazım.
Motor takozunuda nereye monte ediceksin cihan abi onu anlayamadım.
Motor koruma demiri var zaten grenajı kurtarmak içinmi ?
Yok o değil. Zaten çok ismi var. Grenaj takozu da diyolar. şu zamazingo: DIHLA
Ben kafa grenajına cbf'e yapılan boydan boya koruma demiri düşünüyodum fakat görüntüyü o kadar bozarki
vazgeçtim.
Çok işe yararmıki bu motor koruma demiriyle uzunlugu aynı gibi.
Ben kafa grenajına cbf'e yapılan boydan boya koruma demiri düşünüyodum fakat görüntüyü o kadar bozarki
vazgeçtim.
Koruma takozunu ısrarla tavsiye ediyorum
keza çok işe yarıyor kendisi
benim iki kere elimden kayan fazer için ilaç gibi gelmişti grenajlara kesinlikle temas ettirmiyor
Koruma takozunu ısrarla tavsiye ediyorum
keza çok işe yarıyor kendisi
benim iki kere elimden kayan fazer için ilaç gibi gelmişti grenajlara kesinlikle temas ettirmiyor
Takılan koruma takozu kafa grenajının yere degmesini engelliyormu :silent:
Baya uzun olmalı eger foto varsa ekleyebilirmisini bilgi edinmem açısından.
Bu arada ahmet aldımı senin fazerı bi ara niyetlenmişti ama son durumdan haberim yok![]()
beyler motor durduğu yerde yatmalarda ilk temas yeri elcikler ve sinyaller..kafa grenajı yere değmez...egzantirik gergisi ararken bakmıştım 600-700 tl gibi bişeydi..
aha buldum...
http://www.motoliz.com/search/Fazer&start=102
Ne kadar sırıtırsa sırıtsın o takozdan bende alacagım
Birde şu aynalara takılan ufak yuvarlak mini ayna izmirde kahramanlarda bulabilirmiyim ve ne kadar işe yarıyor ?
Cihan abi mustafanın takozunun ölçüsünde yaptıralım banada yaptırıverelim gitsin
Yada takozu nerden aldın bulabilecegimiz yer izmirde nerede var ?
Erhan abi teorine karşılık gelsin istemem fakat yere düştügünde gidon düz durursa evet kafa grenajı degmiyor ..
Fakat durdugu yerde düşşse bile gidona agırlık gelcegi için direksiyon ya saga yada sola dönüyor kafa grenajıın uc bölümü çarpıyor çatlıyor.
Birçok fazerda bu mevcut örnegin göktügünku gibi
Fakat bu takoz işe yarar :cat:
Son olarak ahmetin senin fazerini kaçırmasına çok üzüldüm umarım böyle temizini bulur.
aynaları hepsiburadadan almıştım http://www.hepsiburada.com/liste/automix-nokta-ayna/productDetails.aspx?productId=otsv1002000000529&categoryId=20024838&navq=categoryid%3d20024837%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dotsv1002000000529%26fh_lister_pos%3d4%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253574%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253574_20024837%257d%26fh_refview%3dlister
kahramanlara gitmene gerek yok tüm oto aksesuarcılarında kolaylıkla bulabilirsin
Takozu alın yada yaptırın inanın çok işe yarıyor ben uzun yolculuklarda ayağımı bunlara uzatıp gittiğimi bile bilirim o kadar işlevsel yani :mrgreen:
Ahmet mondiali satsa ona motor bulunur da
bir de göktuğu kandır o mat siyah boyalı ön camı çıkarsın ben çok söyledim benim hoşuma gidiyor abi didi sürekli :queen: