Arkadaslar 2010 ustu yeni kasa er6-f kullananiniz varmi , 2 aylik bir fazerci olarak bu makina. Kafami kurcalamaya basladi fiyatida asagiya dogru gidiyor . Fazerle ikisini kiyasliyabilirseniz sevinirim
2011 kullandım. Arada bir de kullanıyorum. Çok yakın bir sevdiğim kardeşimin. Fazer'la karşılaştırmıştım aslında geçenlerde ER6'nın konu başlığında. Burada da bir özet geçeyim..
- Er6, fazer'a göre çok hafif ve pratik kullanımlı bir motor. Yani ağırlık merkezi yere çok daha yakın... Fazer'da motorun ağırlığını iyiden iyiye hissediyorsun er6'ya göre...
- Er6 dönüş açısı çok rahat. Fazer'da 3 ileri geri manevrayla döndüğün bir dar alanda, er6 ile tek dönüş yapabiliyorsun.
- Er6'da gidon pozisyonu, Fazer'a göre çok daha enduro. Yani yüksekte ve rahat bir tutuş pozisyonu var.
- Ağırlık merkezi gibi, sele pozisyon ve yüksekliği de Fazer'a göre çok aşağıda; ve bu da kullanıcıya büyük güven sağlıyor.
Bunların yanında;
- Fazer'ın 4 silindir, Er6'nın iki silindir oluşundan kaynaklanan bir titreşim farkı var. Fazer'dan sonra Er6'ya bindiğinde dizel araca binmiş gibi oluyorsun. Öyle ki, er6'da devri çok az arttırdığında dikiz aynasında arka görüntüyü göremiyorsun bile..
- Hızlanma ve agresiflik açısından da Fazer'da iyiden iyiye bir üstünlük var. Tabi bunun yanında silindir sayısı ve beygir gücünden gelen hız farkını da göz ardı etmemek lazım.
- Er6 sürüşü, bir enduro karakteristiğinde, Fazer sürüşü de bir SS karakterindedir. Fazer'ın 8000'den sonra açılan nefesi de cabası.
- Er6'da devir 8000'lerde boğmaya başlarken, Fazer'da o devirde motor henüz açılmış oluyor ve daha yeni yürümeye başlıyor.
- Er6'da koltuk altı bagaj hacmi Fazer'a göre çok daha fazla.. İki katından fazla diyebilirim.
- Er6'da artçı tutamakları hiç güven vermiyor. Çok düşük kaliteli bir malzemeden yapılmış gibi. Fazer'da bunun aksine, bu tutamaklar tabiri caizse kamyonu bile çeker.
- Er6'da arka lastiğin ince olması, arka görünümü iyiden iyiye inceltiyor. Bunun karşılığında Fazer'ın arka lastiğinin kalın görünümü makineye ayrı bir tokluk kazandırıyor.
Şu anlık aklıma gelenler bunlar :cat: