Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Motoru park ettiği yerden yer değiştirilen sürücü, isyan etti
bugün başıma gelen.. disk kilidi takılı motosikleti yerinden oynatan önüme parkeden sonradan görme! şikayet edip etmeme hususunda kararsız kaldım emniyete yazsam uyardık deyip geçiştirecekler. suç duyurusunda bulunsam vakit kaybı olacak çünkü motorda birşey yok şükür, aksi halde emdiğini burnundan getirirdim.
eski bir konu ama ben de başka bir yerinden bakacağım; malum son zamanlarda martı vs çok fazla yaygınlaştı. bunları kullananlar sağ olsunlar işleri bitince buraya park edilir mi edilmez mi diye bakmadan canlarının istediği yerlere park ediyorlar. ben de iki defa biri scooter, biri elektrikli motosiklet kıvamındaki araçları kaldırıp başka yerlere sürükledim, bozulsa zerre umurumda olmayacak. bir tanesi bizim şirketin otoparkının önüne park etmiş davar, buraya araba park eder biraz ileri durayım diye düşünmemiş bile ki otopark alanı şirkete ait yani sokak da değil. öteki sokakta bir boşluğa park etmiş ama öyle güzel etmiş ki aslında bir otomobil 1 motor girecek yeri mühürlemiş biraz sürünce arka teker kitleniyor hiç umurumda olmadı. bu arada siz nasıl yerlerde yaşıyorsunuz da benzincide motorunuz yerinden oynatılıyor? ben Antalya'dayım daha motoru yerinden oynatan benzinci görmedim. 50 cc ler bile yerinde duruyor sahibi faturayı öderken.
Benim şikayetimde 2 3 hafta önce perpa ya ito'da işim varken dış motorların parkettiğim yere eşek kadar yer olmasına rağmen dibime kadar girmiş öyle bir park etmiş ki motora binmem mümkün değil. Yakıcı güneşin altında sağlam küfür ettim sahibine direksiyonu kilitli olmasına rağmen sürdüm ileri doğru. Arabalardan çok diğer motor sürücülerinin parkı ile uğraşıyorum.
Adam isyan etmekte haklı. Motosikletleri araçtan saydıkları günleri göremeyeceğim sanırım. Benim de başıma gelmişti. Kadıköy Yazıcıoğlu iş hanının orada. Adam itekliyor, motor disk kilidinden dolayı gitmiyordu. Azarlama niyetiyle yanına gittim. Mal yüklemek için gelen bir kamyonetçiymiş. Adamın kan ter halindeki yüzünü görünce ikaz etmekle yetindim. Büyük şehirlerde ikitekerci olmak zor zenaat.
Adam isyan etmekte haklı. Motosikletleri araçtan saydıkları günleri göremeyeceğim sanırım. Benim de başıma gelmişti. Kadıköy Yazıcıoğlu iş hanının orada. Adam itekliyor, motor disk kilidinden dolayı gitmiyordu. Azarlama niyetiyle yanına gittim. Mal yüklemek için gelen bir kamyonetçiymiş. Adamın kan ter halindeki yüzünü görünce ikaz etmekle yetindim. Büyük şehirlerde ikitekerci olmak zor zenaat.
Benzeri bir olay yaşadım, disk kilidim alarmlı hem de kuvvetli. Zaten sokağa bakan tarafta oturuyorum direkt duydum motorumun alarm sesini. Park ediş şeklim Yatay değil dikey, hani motorun park etmesi gibi edip araba sahibi arkadaşlara da zorluk çıkarmamak adına dik park ederim.
Baktım anası olacak şahıstan terbiye almamış biri hareket ettirmeyi deniyor, dik olmasına rağmen. Tabi zangur zungur çift disk kilidi ötmeye başladığı için böcek gibi panik halinde. Motorun kendi alarmı da ötmeye başlayınca şenlik havası oluştu. Aşağıya indim, dedim "napıyorsun?" Bana gelmiş diyor; "Abi çıkarken zorlanacaktım az iteyim dedim." diyor.
Hiç üşenmedim, direkt polisi aradım ve şikayetçi oldum. Motorumda disk kilidi var direkt mala zarar verme suçundan kendisinden şikayetçi de oldum anında. Hatta başta görmediğim için ( ) motorumu çalmaya çalışmakla da suçladım. Karısı yalvardı öyle vazgeçtim şikayetimden.
Asla üşenmeyin arkadaşlar, kuralına göre park ettiyseniz ve dallamanın teki motorunuzu hareket ettirmeye çalışıyorsa direkt şikayetçi olun, hatta davasını bile kovalayın.
Bazen sokaklarda görüyorum 60'lık pislik amcaların teki GS'leri ayaklıktan çıkarıp itmeyi deniyor. Altında kalıp ölecek salak haberi yok.