Motoru park ettiği yerden yer değiştirilen sürücü, isyan etti

Motosikleti
D400
bugün başıma gelen.. disk kilidi takılı motosikleti yerinden oynatan önüme parkeden sonradan görme! şikayet edip etmeme hususunda kararsız kaldım emniyete yazsam uyardık deyip geçiştirecekler. suç duyurusunda bulunsam vakit kaybı olacak çünkü motorda birşey yok şükür, aksi halde emdiğini burnundan getirirdim.

tişörtünü değiştir, şapka tak geri dön o aracı bul boydan boya çiz.

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
eski bir konu ama ben de başka bir yerinden bakacağım; malum son zamanlarda martı vs çok fazla yaygınlaştı. bunları kullananlar sağ olsunlar işleri bitince buraya park edilir mi edilmez mi diye bakmadan canlarının istediği yerlere park ediyorlar. ben de iki defa biri scooter, biri elektrikli motosiklet kıvamındaki araçları kaldırıp başka yerlere sürükledim, bozulsa zerre umurumda olmayacak. bir tanesi bizim şirketin otoparkının önüne park etmiş davar, buraya araba park eder biraz ileri durayım diye düşünmemiş bile ki otopark alanı şirkete ait yani sokak da değil. öteki sokakta bir boşluğa park etmiş ama öyle güzel etmiş ki aslında bir otomobil 1 motor girecek yeri mühürlemiş biraz sürünce arka teker kitleniyor hiç umurumda olmadı. bu arada siz nasıl yerlerde yaşıyorsunuz da benzincide motorunuz yerinden oynatılıyor? ben Antalya'dayım daha motoru yerinden oynatan benzinci görmedim. 50 cc ler bile yerinde duruyor sahibi faturayı öderken.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Benim şikayetimde 2 3 hafta önce perpa ya ito'da işim varken dış motorların parkettiğim yere eşek kadar yer olmasına rağmen dibime kadar girmiş öyle bir park etmiş ki motora binmem mümkün değil. Yakıcı güneşin altında sağlam küfür ettim sahibine direksiyonu kilitli olmasına rağmen sürdüm ileri doğru. Arabalardan çok diğer motor sürücülerinin parkı ile uğraşıyorum.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Adam isyan etmekte haklı. Motosikletleri araçtan saydıkları günleri göremeyeceğim sanırım. Benim de başıma gelmişti. Kadıköy Yazıcıoğlu iş hanının orada. Adam itekliyor, motor disk kilidinden dolayı gitmiyordu. Azarlama niyetiyle yanına gittim. Mal yüklemek için gelen bir kamyonetçiymiş. Adamın kan ter halindeki yüzünü görünce ikaz etmekle yetindim. Büyük şehirlerde ikitekerci olmak zor zenaat.

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
Adam isyan etmekte haklı. Motosikletleri araçtan saydıkları günleri göremeyeceğim sanırım. Benim de başıma gelmişti. Kadıköy Yazıcıoğlu iş hanının orada. Adam itekliyor, motor disk kilidinden dolayı gitmiyordu. Azarlama niyetiyle yanına gittim. Mal yüklemek için gelen bir kamyonetçiymiş. Adamın kan ter halindeki yüzünü görünce ikaz etmekle yetindim. Büyük şehirlerde ikitekerci olmak zor zenaat.
valla kuryeleri, ug cileri ve düşük cc li ss kullananları adam etmedikten sonra kimse motoru araçtan saymayacak. benim düşüncem bu yönde.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Benzeri bir olay yaşadım, disk kilidim alarmlı hem de kuvvetli. Zaten sokağa bakan tarafta oturuyorum direkt duydum motorumun alarm sesini. Park ediş şeklim Yatay değil dikey, hani motorun park etmesi gibi edip araba sahibi arkadaşlara da zorluk çıkarmamak adına dik park ederim.

Baktım anası olacak şahıstan terbiye almamış biri hareket ettirmeyi deniyor, dik olmasına rağmen. Tabi zangur zungur çift disk kilidi ötmeye başladığı için böcek gibi panik halinde. Motorun kendi alarmı da ötmeye başlayınca şenlik havası oluştu. Aşağıya indim, dedim "napıyorsun?" Bana gelmiş diyor; "Abi çıkarken zorlanacaktım az iteyim dedim." diyor.

Hiç üşenmedim, direkt polisi aradım ve şikayetçi oldum. Motorumda disk kilidi var direkt mala zarar verme suçundan kendisinden şikayetçi de oldum anında. Hatta başta görmediğim için ( :) ) motorumu çalmaya çalışmakla da suçladım. Karısı yalvardı öyle vazgeçtim şikayetimden.

Asla üşenmeyin arkadaşlar, kuralına göre park ettiyseniz ve dallamanın teki motorunuzu hareket ettirmeye çalışıyorsa direkt şikayetçi olun, hatta davasını bile kovalayın.

Bazen sokaklarda görüyorum 60'lık pislik amcaların teki GS'leri ayaklıktan çıkarıp itmeyi deniyor. Altında kalıp ölecek salak haberi yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

valla kuryeleri, ug cileri ve düşük cc li ss kullananları adam etmedikten sonra kimse motoru araçtan saymayacak. benim düşüncem bu yönde.
Asla adam olmazlar, cezalar milyon liralara çıkmalı.

Yemin ederim üç kuruş değerimiz kalmadı o böcek gibi kullananlardan dolayı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar kimse motorumuza dokunamaz, dokunmamalı ama biz de biraz empati yapmalıyız. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan arkadaşlar otopark probleminin ne olduğunu iyi bilir. Otomobillerin bile zor park yeri bulduğu yerlerde motorumuzu otomobilmiş gibi laps diye bir yere bırakırsak doğal olarak tepki toplarız. En iyi ihtimalle küfür yeriz, en kötüsü de cesareti olan gelir motoru haldır huldur kaldırmaya kalkar. Bu nedenle otomobillerin giremeyeceği ya da park etmeyeceği küçük alanlarda motorumuzu park etmek daha sağlıklı bir fikir.

Burada biz motor sürücüleri olarak "ben de bir aracım, benim de her şeye hakkım var" anlayışımız kısmen doğru ama bol bol da yanlış.

Motosikleti
D400
Arkadaşlar kimse motorumuza dokunamaz, dokunmamalı ama biz de biraz empati yapmalıyız. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan arkadaşlar otopark probleminin ne olduğunu iyi bilir. Otomobillerin bile zor park yeri bulduğu yerlerde motorumuzu otomobilmiş gibi laps diye bir yere bırakırsak doğal olarak tepki toplarız. En iyi ihtimalle küfür yeriz, en kötüsü de cesareti olan gelir motoru haldır huldur kaldırmaya kalkar. Bu nedenle otomobillerin giremeyeceği ya da park etmeyeceği küçük alanlarda motorumuzu park etmek daha sağlıklı bir fikir.

Burada biz motor sürücüleri olarak "ben de bir aracım, benim de her şeye hakkım var" anlayışımız kısmen doğru ama bol bol da yanlış.

Park edecek yeri yoksa almasın araç ya da gitsin 2-3-4 sokak öteye park etsin abi , herkes kendi evinin önüne koymaya calısıyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Park edecek yeri yoksa almasın araç ya da gitsin 2-3-4 sokak öteye park etsin abi , herkes kendi evinin önüne koymaya calısıyor.
Mevzu kendi evi önüne park etme hastalığı değil. Ben de mesela otomobil kullandığımda küçücük bir yere sığabilen motorun bazen öyle bir park edildiğini görüyorum ki uyuz oluyorum. Adam resmen bir arabalık yere ortalayarak park etmiş. Şimdi bu arkadaş dikine park etse oraya bir otomobil daha sığar ama illa araba gibi bırakılıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Mevzu kendi evi önüne park etme hastalığı değil. Ben de mesela otomobil kullandığımda küçücük bir yere sığabilen motorun bazen öyle bir park edildiğini görüyorum ki uyuz oluyorum. Adam resmen bir arabalık yere ortalayarak park etmiş. Şimdi bu arkadaş dikine park etse oraya bir otomobil daha sığar ama illa araba gibi bırakılıyor.
Ben öyle bırakırım valla hiç acımam, motorumun aks mesafesi 156cm. Burundan kıça 237,5cm. Bunu dik bırakırsam yoldan geçen araba biçer. :D

Genelde arabalara uygun olmayan ama motorun sığdığı yerleri tercih ediyorum tabi.

Motosikleti
CB750A
araba kadar senin de hakkın orası.
hem park yerinde yer kaplamayayım diye arabaların dibine girip park etsen geri geri gelirken vuracaklar

Motosikleti
D400
valla gerekirse araç gibi koyarım; 1 arabacı rahat edecek diye oraya sıkıştır buraya tepiştir ya da yanlış koy ceza ye vs. riske giremem.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar, "ora benim" , "bura benim" , "benim de hakkım, ben de aracım" derseniz valla kusura bakmayın, ayının teki gelir, cart diye o 200 kg motorunuzu iter, kendi arabasını koyar. Ne bulabilirsiniz herifi, ne de bir mok yiyebilirsiniz. Motorunuz zarar gördüğüyle kalır.

Motosikleti
tk03 , dio
Arkadaşlar, "ora benim" , "bura benim" , "benim de hakkım, ben de aracım" derseniz valla kusura bakmayın, ayının teki gelir, cart diye o 200 kg motorunuzu iter, kendi arabasını koyar. Ne bulabilirsiniz herifi, ne de bir mok yiyebilirsiniz. Motorunuz zarar gördüğüyle kalır.
bulunur artık devir değişti her adım başı kamera var

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
bulunur artık devir değişti her adım başı kamera var
Evet, var. Peki kamera görüntülerini aldın, adamı buldun. Sonra ne yapacaksın? Motorunun yerini değiştirdi diye tazminat davası mı açacaksın?

Bakın arkadaşlar, aynı taraftayız. Sadece trafikte nasıl bu motorların ebat avantajından yararlanıyorsak park esnasında da daha ufak, arabanın park edemeyeceği ya da bizim motorla beraber park etse de sorun olmayacak bir yere, bir şekilde park edebiliriz.

Aynı konu içinde 2019 Haziran ayında başıma gelen bir olayı 1 sene önce anlatmışım. Otomobil sürücüsü mal, benim de mallığım motosiklet için ayrılmış alana park etmeyip yukarıdaki otomobil alanına park etmiş olmam ve o katlı, kapalı otoparkın Ctesi öğlen vakti full çekeceğini öngörememem.

Motosikleti
tk03 , dio
Evet, var. Peki kamera görüntülerini aldın, adamı buldun. Sonra ne yapacaksın? Motorunun yerini değiştirdi diye tazminat davası mı açacaksın?

Bakın arkadaşlar, aynı taraftayız. Sadece trafikte nasıl bu motorların ebat avantajından yararlanıyorsak park esnasında da daha ufak, arabanın park edemeyeceği ya da bizim motorla beraber park etse de sorun olmayacak bir yere, bir şekilde park edebiliriz.

Aynı konu içinde 2019 Haziran ayında başıma gelen bir olayı 1 sene önce anlatmışım. Otomobil sürücüsü mal, benim de mallığım motosiklet için ayrılmış alana park etmeyip yukarıdaki otomobil alanına park etmiş olmam ve o katlı, kapalı otoparkın Ctesi öğlen vakti full çekeceğini öngörememem.

ben iter derken tekme atar gibi düşündüm adam normal motoru kenara çektiyse tepki vermem fazla daha öncede 2 3 defa başıma geldi yapıcak bir şey yok saygısı olsa yapmaz zaten saygısız biriyle de konuşarak anlaşamazsın

Doğudan batıya doğru gelen kentleşme olmasaydı halimizin böyle olacağını düşünmezdim.
böyle olmamızın en büyük sebebi Ekonomik Sorunlar Dolayısıyla İnsanların Bilinçsizleşmesi ve Ahlaksızlaşması.
Örneğin Bugün bir videoya Rastladım. Kocaeli de Ücretsiz Kiraz dağıtan bir araca İnsanlar Birbirlerini eze eze, birbirlerinin ellerinden alarak akın etti.
Emin ol Güzel Kardeşim Bunun ne Doğuyla, Ne de Batıyla alakası var. Tamamen Lamba'nın yaptığı ekonomik sorunlar ve Adaletsizlik.

Motosikleti
D400
mesajımı bulamadım; eski apartmanda otopark konusunda ciddi sıkıntı vardı.

30 daire var, 8 adet araba için kapılı açık otopark, bi de 12 araba için kapalı otopark vardı. kapalı otoparkın ön tarafı açıktı, arabalar içeri dogru park edip arkasına başka araç park ederek 18 araca kadar sıgıyordu ama tabi birisinin çıkması için dışardakinin yolu boşaltması gerekiyordu.

açık otoparkta yok babam hasta yok anam hasta diye diye rica minnet zaten cogu yeri belli kişiler almıştı. kalan 2 otoparkta da millet zengin 2şer arabası var diğerleri sabit duruyor bi arabasını sok cıkar işgal ediyordu. herkeste 2 arabam varsa 2si de otoparkta durmalı mantıgı var.

neyse; bende kapalı otoparka motosiklet koyuyorum kolonların arka tarafına. oraya bi tane bidon koydum, giriş çıkışı engel yapmayacak şekilde park edin yazdım vs.

lavukun teki arabayı öyle bir park ediyor ki yanındaki araçlar sürücü kapısını bile açamıyor, ben motoru cıkartamıyorum. birgün istanbul gezisine cıkacagım sabah 5 herifi uyarmamıza rağmen yine bloke etmiş heryeri bok gibi park edip.

elemanı uyandırdım, geldi. bok gibi park ettiği içni zincirleme arkadaki 2 araç da öyle park etmek zorunda kalmış oynatamıyor arabayı. herkesi uyandırdık aracları cıkarttılar vs.

bi de ben suçlu oldum amk sabah onları kaldırdım diye. ulan adam aracı bok gibi park etmiş.

neyse, emektar ns200 ile son günlerim bu puşt ısrarla bozuk park ediyor ama böyle motor geçsin diye değil diğer araçlar kendi arabasına girebilsin diye boşluk bırakıyor oe. artık herifi 6. uyarışım falan.

en son 3 sene önce motoru kaza yaptıgımda sağ tarafı komple değiştirecektim, bu adam bidonu çekip benim motoru öyle bir sıkıştırmış kı. motorla aracı çize çize boydan boya çıktım oradan. kamera vardı ama calısmadıgını biliyorum. bana kımse birşey diyemedi.

herneyse; sonra bizim arabayı da inat ettim kapalıya koyacagım diye, motoru en öndeki araba park yerine koydum, arkasında benim aracı koydum. 2 alanı da işgal ettim. çek dediler çekmedim, arabam oldugu için de motoru oynatsalar da benım arabadan oraya geçemiyorlardı.

bunun kavgası 1 ay sürdü, fakat hiçbir bok yapamadılar. Çünkü 4 yıldır 2 araç 1 kere yerinden hareket etmedi adamların cocugu yurtdışındaymış diye, bir de üstüne diğer 2 arabayı da oraya koyuyorlar. bunları söyledim onlar cıkarsın bende cıkacagım tek yer işgal ederim dedim.

neyse konu uzamadan evden taşındım zaten :D

üşenenler için özet: araba da motor da araçtır. köşeye bi yere saklanmak zorunda değilsiniz. size laf yapan adamın aracını biliyorsanız ve sizi tehdit ederse, bu motor 1 cm kıpırdasın senin arabanın anasını s.erim bilgin olsun diyeceksiniz.
insanlıkla çözülmüyor çünkü.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar