Ilandaki motor guzel gorunuyor. Bu arada motoru gostergeden kontrol edebilirsiniz. Daha once bu forumda yazilmis nasil yapilacagi. Buraya tekrar kopyaliyorum. Oncelikle Diagnostic moda girmek icin, gostergedeki 2 tusa (reset ve select) birlikte basarak kontak anahtarini acmaniz gerekiyor. Birkac saniye sonra tekrar iki tusa ayni anda basarsaniz, Diagnostic moduna girersiniz. Sonra select tusuna basarak, tek tek butun kontrolleri yapabilirsiniz. Bu sayede, motorun gecmisini kendi agzindan dinleyebilirsiniz.
Alıntı fabrisio adlı üyeden alıntı Mesajı göster
1-2 sayfa önce servis manueli paylaştım. Orda her kodun anlamı yazıyor olması lazım. Bir bak istersen dostum.
servis manueli çok işime yaradı. Paylaştığın gözümden kaçmış. Çok teşekkürler.
Bütün bilgileri burada paylaşıyorum ileride işine yarayan olabilir.
Tek tek resimledim.
Diagnostik mod a girdikten sonra
d01= Tps sensör testi. Gaz kolu tam kapalı iken 15-17 arası, tam açıkken 97-101 arası değerler okunmalı.
Gaz tam kapalı pozisyon;
Gaz tam açık pozisyon;
d03= Motor içi emme basıncı. Engine stop açıkken marşa basıp değeri görebilirsiniz. ( Motosiklet çalışmaz, sadece marş basar.)
d05= Motor içi emme hava sıcaklığı
d06= Soğutma suyu sıcaklığı
d07= Eğer darbe varsa motosiklette, darbe aldığı sıradaki hızı gösterir.
d08= Denge sensörü testi. Motosikletin durduğu konumu gösterir. 0,4 - 1.4 V arası dik. 3,7 - 4,4 V devrilmiş.
d09= Akü voltajını gösterir. Engine stop kapalıysa 0 - 18,7 V arası, Engine stop açıksa 12.0 V olması gerekir.
d20= Boş müşürü testi.
d21= Boş müşürü testi. Vites boştayken ON, Vitese takılıyken OFF
d30= Ateşleme bobini testi. 1. ve 4. silindirler için. Engine stop açın ve bujileri kontrol edin. Bu sırada benzin pompası devreye girer ve motor arıza lambası yanar.
d31= Ateşleme bobini testi. 2. ve 3. silindirler için.
d36= Enjeksiyon testi. 1. ve 4. silindirler için. Engine stop açtıktan sonra devreye girer. Motor arıza lambası yanar.
d37= Enjelsiyon testi. 2. ve 3. silindirler için.
d48= Tam olarak ne işe yaradığını anlamadım. Engine stopu açınca benzin pompası devreye giriyor ve motor arıza 5 kez yanıp sönüyor. Yanıp sönme tamamlandıktan sonra benzin pompası devreden çıkıyor.
d50= Enjeksiyon rölesi testi. Engine stopu açınca motor arıza lambası 5 kez yanıp sönüyor. Yandığında benzin pompası devreye giriyor, söndüğünde devreden çıkıyor.
d51= Radyatör fan motoru testi. Engine stopu açınca fan motoru çalışmaya başlıyor. Motor arıza lambası yanıyor.
d52= Far testi. Engine stopu açınca far 2 saniye yanıyor 3 saniye sönüyor. 5 kez tekrar ediyor. Motor arıza lambası yanıyor.
d60= Hata kodlarını gösterir. Ekrandaki rakam 1 ise 1. ve 4. silindirlerde ki hata kodu, 2 ise, 2. ve 3. silindirlerde ki hata kodu. Genelde 0 olur rakam. 44 yazıyorsa EEPROM' a erişme hatası diyor. Servise göstermenizde yarar var.
d61= Motosikletin arıza geçmişi. ( 1 den fazlaysa 2 saniye aralıklarla geçmeye başlar.)
d62= Motosiklet arıza geçmiş kaydı ve silme. Hata kodlarını 17'ye kadar hafızasında tutar.
d70= Program kontrol numarasını gösterir ( ne demek istediğini anlamadım). 0 - 255 arası bi değer vermiş.
İşinize yararsa ne mutlu bana.
link:
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/8643-yamaha-fz6-fazer-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-176.html