Arkadaslar bu fz6 benim kafami cok karistirdi.. 1. si 2007 den sonra siyah şasi diyorlar ama benim motorum 2009 gri şasi. Ve butun 2009 lar benimki gibi gri şasi. Bu şasiler neye gore gri neye gore siyah ? Bakiyorum iki cesit beygir gucu var diyorlar 98 mi 72 mi ? Ruhsati henuz elime almadim bakamiyorum. Bu konuda net bilgisi olan varmi ?
2009 lar zaten özel seri gibi, renk kombinasyonları standardın dışında ve motorları siyah, şaseleri gri. bence en güzel renkler 2009 larda.
Bu arada daha önceden buraya yazdım mı bunu bilmiyorum ama ben de uzun süredir motul 7100 kullanıyordum (10w50) ancak geçenlerde acil yağ değişimi icap etti ve motul ün gereksiz zamlar yediğini düşündüğüm için valvoline synpower 10w40 aldım. tam sentetik ibaresi var ama tam sentetik işi biraz çetrefilli (ingilizcesi iyi olanlar wikipedia dan bakabilir: Lubricant)
daha önce uluslararası gsxr forumunda kullanıkları yağları test ettirenlerin yazdığı bi konuyu ve test sonuçlarını incelemiştim.
Piyasadaki çoğu yağa on basan motul 5100 bile 3000 km sonra vizkositesinin yarısını kaybediyordu. 7100 de ise bu durum 5000 km'di.
Tr de de keşke yağ analizi ucuz ve yaygın olsa.
Buna dayanarak 5000-5500 kmde bir değişim yapıyordum 7100 kullanırken. Viteslerde sertleşme olmuyordu ve motor olması gerektiği gibiydi. Çıkan yağda da kurumlaşmalar çok az oluyordu. Şimdi Valvoline ile 2000 km ye yaklaştım. 4000 km olduğunda yada viteslerde net bir sertleşme olduğunda muhtemelen değişimini yaparım. aslında 10w50 deki konforlu vites geçişleri 10w40 ile pek mümkün olmasa da 10w40 daha ince olduğundan kışın koruma ve yakıt durumu göz önüne alınınca tercih sebebim oldu. Yazın havalar sıcakken valvoline de 7100 gibi buharlaşmaya iyi mukavemet gösterirse, buhar olup hava filtre kutusunda yoğunlaşmazsa muhtemelen bir kez daha valvoline ile devam etmeyi gözden geçiririm (bir arkadaşımın fz6 sında 5100 ile elle tutulur bir buharlaşma durumu gözlemledikten sonra 7100 kullanmaya başladı o da).
Zaman, benim için hangi yağın daha tercih edilebilir olduğunu gösterecek.