Takozlara kolay kolay bişey olmuyor. Merkez yedek parçaya bi bak derim balata için. Ayrıca kaç binde motor? Balataların 70 80 binden önce biteceğini sanmam, genelde en içteki balata plakası kırılıyor hepsini değiştirmeye gerek yok eğer durum buysa.Ben orjinal tek bi plaka alıp taktım. Boşa geçirmede ve vitesler arasında sıkıntı yaşıyorsan sorunun bu olabilir... Newfren kullanan bi kaç kişinin debriyaj kaçırmasından yakındığını hatırlıyorum.
abi benim sorunum motoru 2. vitesten 3. vitese attığımda standart 90km hızda motor sanki vitese geçmemiş de 90 yaptığında geçiyormuş gibi tak diye vuruyo ve gitmeye devam ediyo ben ondan rahatsızım. şimdi bide debriyaj manetini çekince tıkır tıkır tıkır diye ses geliyo çanak bilyası dedi usta onun içinde.
takoz cok sonra zaten. motor 43 bınde en azından tuv kayıtları ve gosterge onu gosterıyo suanda... tabı benım bılmedıgım bısey varmı onu bılemıyorum egzantrık setı degısmıs motorun benden oncekı sahıbı sagolsun yaptırmıs motorumda allaha sukur bu sıkıntı dısında bısey yok sanırım onuda ben yaptım bu benım ılk motorum cunku debrıyaja zarar vermıs olabılırım. merkez yedek parcaydan bırkac bısey almıstım severımde sahıbı ılgılı bırı. aradım ama malesef fazer ıcın elınde set yokmus. NEWFREN hakkında ondanda bılgı aldım zaten, ıtalyan malı ıyı malzeme dedı. bıraz once motolizden fiyat aldım fıyatlar şöyle ;
debriyaj plakası........36,75TL X 6 Adet = 220,50 TL
debriyaj plakası........27 TL X 2 Adet = 54,00 TL
debriyaj plakası son........................30,20TL
debriyaj saçı...........23 TL x 7 Adet = 161,00 TL
debriyaj tas yayı.......11 TL X 6 Adet = 66,00 TL
debriyaj tası bilyası.......................91,00 TL
toplam................................... 622,70 TL (debriyaj seti 477TL)
EBC CK 2255 debriyaj plakası :190 TL
EBC SRK 051 debriyaj seti :450 TL
NEWFREN debriyaj plakası :170 TL
NEWFREN debriyaj seti :205 TL
yani EBC'yi bi daha arayacağım tatmin olursam sadece plakayı alıp saçlardan vazgeçebilirim. sorun devam ediyorsa aynı paraya şuan NEWFREN ağır basıyo gibi. malesef orjinal iyi iyi olmasına ama abi çok pahalı yaa adamlar tekelleşmişler başka biyerde yok istedikleri fiyata satıyolar. motoru söküp bakmak lazım haklısınız bi tanesine zarar vermiş olabiliriz ama ya değişmişken komple değişse 2006 yılından beri değiştiğini sanmıyorum kötü de olsa NEWFREN şuanda üstündekinden daha iyi olacaktır diye düşünüyorum tabii orjinali 5 yıl gidecekse bu 2 yılda biter... uff ne zor ya