Topicte hiç hareket yok,Herkez bir iki soru sorup işine yarayanı öğrenip kayboluyor ortadan :cherry: Ben öyle olmamak için biraz daha gayretliyim sanırım

Draggy arkadaşta bütün içtenliği ile sağolsun herkeze yardımcı oluyor.
Benim durum "waffenSS" nicli arkadaşın "motor hararet sorunları hakkında" topicte yazdığı durum ile alakalı olabilirmi nedersiniz arkadaşlar?
"""""""""""""""""""motor hararet sorunları hakkında
uzun zamandır froma giremiyordum arkadaşlar,topiclere bakınca bir çok hararet ile başlık oldugunu gördüm e tabi benimde böyle bir sıkıntım vardı.
malum yaz mevsimi özellikle hava sogutmalı motosikletlerde sorunlar artmakta benim motordada çıktı sorunlar sübaplar şık şık ses yapmaya ve devamlı gelen tiz şeklinde şıkırtı sesler oluşmaya başladı kışın 10/40 yag koymuştum doğrusuda buydu zaten
ama iş yaz mevsimine gelince bu yag özelligini koruyamıyor özellikle hava sogutmalılarda.. çünkü yag,motor ısısından ve hava sıcaklıgından dolayı çok incelmekte yag kanallarından ilerleyememekte dolayısıyla sübaplardan komple motora kadar dagılamamakta e tabi sizinde tahmin edeceginiz gibi hararet ve performans düşüklügüne sebep olmakta.
motul un 20/50 yagını kullanıktan sonra sübap vurma sesi ( sübaplar kasten az gevşek bırakıldı kışın sıkmaması için ) ve silindirlerden gelen şıkırtılı tiz sesi kesildi.
vede performansı o kadar değiştiki ben bile şaşırdım.
kışın 10/40 yazın 20/50 kullanın mümkün ise yok ben kışın kullanmıyorum yada az kullanıyorum derseniz 20/50 kalsın
arkadaşlar başınıza gelirse böyle bir sorun umarım yardımcı olur bu yazdıklarım iyi forumlar""""""""""