Bajaj F250'de de katalogda Putoline 20w50 yağ öneriyor. Sentetik mi alsam daha iyi olur?

Bajaj F250'de de katalogda Putoline 20w50 yağ öneriyor. Sentetik mi alsam daha iyi olur?
yarış sırasında yağ değiştiğini duymadım , LeMans24 dü takip etmiştim ordada 24 saat boyunca hiç yağ değiştiklerini görmedim..Dört Auto Union yarış arabasından , 1934'ten 1937'ye kadar kullanılan Tip A, B ve C, süperşarjlı V16 motorlara sahipti ve 1938 ve 1939'da kullanılan son araba olan Tip D (yeni 1938 yönetmeliklerine göre inşa edildi), neredeyse 550 beygir gücü üreten süperşarjlı 3L V12'ye sahipti. Abi bu arabada yüksek beygir üretiyormuş. Yarış içinde yağ mı değiştiriyorlardı acba?
Piyasada sahtesi çok olan mı, yoksa sahtesi olmayan mı?ooo direkt putoline mı yazmışlar
putoline : calısan sayısı 200. piyasa değeri 40 milyon usd falandır (act, ben ve kamyoncu alabiliriz ortak)
castrol: calısan sayısı 7000. piyasa değeri 7-10 milyar dolar.
şimdi dev soru geliyor ;
castrol tam sentetik ve putoline tam sentetik 1lt aynı fiyat.
hangisi alınmalı ? dunya devi olan, yıllık arge harcaması ile 10 tane putoline alan a mı guvenmeli yoksa reklamla, butik yağcılıklılla işi gorurene mi ?
tabikiiiiiii castrol.putoline ne ya ?
@Nikkfurie yağ profesorum, haksız mıyım ?
O zamanlarda yağın mineral veya sentetik olması çok bir şey ifade etmez herhalde, çünkü yağı geçtim bu tip yarışlardan sonra komple motor yapıyorlardı büyük ihtimalle.yarış sırasında yağ değiştiğini duymadım , LeMans24 dü takip etmiştim ordada 24 saat boyunca hiç yağ değiştiklerini görmedim..
sentetik yağlar önce uçaklarda 1950 lerde kullanılmış diyor yapay zeka , belki yarışlarda da kullanılmıştır ,
mineral yağ ile tam sentetik yağ arasındaki spesifikasyonlar çok çok farklı..
Piyasada sahtesi çok olan mı, yoksa sahtesi olmayan mı?
4 senedir kullanıyorum toplamda 60.000 üzerinde km yaptım daha eksiltme, yağ yakma güçten düşme falan yaşamadım.
Honda yağı kendi üretmiyor elbette kutuda Honda yazıyor sadece , acaba dolum hangi marka tabi tutup Brava ile anlaşmamışlardırben buyuk şirketin tanınmış yağını alırım abi kafa rahat olur. honda nın kendi yağını da kullanırım...
Honda yağı kendi üretmiyor elbette kutuda Honda yazıyor sadece , acaba dolum hangi marka tabi tutup Brava ile anlaşmamışlardır
büyük ölçekli firmalar rekabetçi fiyatlara inebildigi için , Mobil , Shell , Castrol le anlaşmıştır herhalde..
Mineral yağ koymaları garip ama. Yani yağ değişimi 3.000'de bir falan olsa anlarım da 6.000'de bir değişim için mineral yağ koymak sanki riskli gibi...Honda yağı kendi üretmiyor elbette kutuda Honda yazıyor sadece , acaba dolum hangi marka tabi tutup Brava ile anlaşmamışlardır
büyük ölçekli firmalar rekabetçi fiyatlara inebildigi için , Mobil , Shell , Castrol le anlaşmıştır herhalde..
Honda yağı kendi üretmiyor elbette kutuda Honda yazıyor sadece , acaba dolum hangi marka tabi tutup Brava ile anlaşmamışlardır
Özelliğinin daha iyi olduğu kanısına nasıl vardınız? SM ve SP eski modeller SN isteyen motora SN ve SP kullanabilirsiniz.Putoline'ın 20w50 modellerine baktığımda API (Sm ve SP) spesifikasyonları daha iyi gözüküyor, Castrol'den. Daha mi iyi bilmiyorum. Ayrıca barajın istediği şartları da sağlıyor.
Hindistan firması diye duymuştum. Japonya'da üretilen motosikletlere konulan ilk yağlar da bir Japon yağ üretcisi tarafından üretiliyormuş.tabi üretmiyor. dışardan oyle gozuktuyse duzelteyim amaan haa. amator muyuz bilader :d
Hindistan firması diye duymuştum. Japonya'da üretilen motosikletlere konulan ilk yağlar da bir Japon yağ üretcisi tarafından üretiliyormuş.
API spesifikasyonu daha yüksek gözüküyor açısından dedim yağ kalitesi hakkımda bilgim yok.Özelliğinin daha iyi olduğu kanısına nasıl vardınız? SM ve SP eski modeller SN isteyen motora SN ve SP kullanabilirsiniz.