Yağ hakkında araştırma

Bajaj F250'de de katalogda Putoline 20w50 yağ öneriyor. Sentetik mi alsam daha iyi olur?

Motosikleti
Ns200 15"
Bajaj F250'de de katalogda Putoline 20w50 yağ öneriyor. Sentetik mi alsam daha iyi olur?

Orijinal kılavuzda herhangi bir marka ibaresi yok SN ve JASO MA2 sertifikasına sahip olsun yeterli olacaktır.

Markaların Türkçe kılavuzlarını incelemektense üreticinin kendi kılavuzunu örnek almak her zaman daha doğru olacaktır.

ooo direkt putoline mı yazmışlar :)

putoline : calısan sayısı 200. piyasa değeri 40 milyon usd falandır (act, ben ve kamyoncu alabiliriz ortak)

castrol: calısan sayısı 7000. piyasa değeri 7-10 milyar dolar.

şimdi dev soru geliyor ;

castrol tam sentetik ve putoline tam sentetik 1lt aynı fiyat.

hangisi alınmalı ? dunya devi olan, yıllık arge harcaması ile 10 tane putoline alan a mı guvenmeli yoksa reklamla, butik yağcılıklılla işi gorurene mi ?

tabikiiiiiii castrol.putoline ne ya ?

@Nikkfurie yağ profesorum, haksız mıyım ?

Dört Auto Union yarış arabasından , 1934'ten 1937'ye kadar kullanılan Tip A, B ve C, süperşarjlı V16 motorlara sahipti ve 1938 ve 1939'da kullanılan son araba olan Tip D (yeni 1938 yönetmeliklerine göre inşa edildi), neredeyse 550 beygir gücü üreten süperşarjlı 3L V12'ye sahipti. Abi bu arabada yüksek beygir üretiyormuş. Yarış içinde yağ mı değiştiriyorlardı acba?
yarış sırasında yağ değiştiğini duymadım , LeMans24 dü takip etmiştim ordada 24 saat boyunca hiç yağ değiştiklerini görmedim..

sentetik yağlar önce uçaklarda 1950 lerde kullanılmış diyor yapay zeka , belki yarışlarda da kullanılmıştır ,

mineral yağ ile tam sentetik yağ arasındaki spesifikasyonlar çok çok farklı..

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
ooo direkt putoline mı yazmışlar :)

putoline : calısan sayısı 200. piyasa değeri 40 milyon usd falandır (act, ben ve kamyoncu alabiliriz ortak)

castrol: calısan sayısı 7000. piyasa değeri 7-10 milyar dolar.

şimdi dev soru geliyor ;

castrol tam sentetik ve putoline tam sentetik 1lt aynı fiyat.

hangisi alınmalı ? dunya devi olan, yıllık arge harcaması ile 10 tane putoline alan a mı guvenmeli yoksa reklamla, butik yağcılıklılla işi gorurene mi ?

tabikiiiiiii castrol.putoline ne ya ?

@Nikkfurie yağ profesorum, haksız mıyım ?
Piyasada sahtesi çok olan mı, yoksa sahtesi olmayan mı?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
yarış sırasında yağ değiştiğini duymadım , LeMans24 dü takip etmiştim ordada 24 saat boyunca hiç yağ değiştiklerini görmedim..

sentetik yağlar önce uçaklarda 1950 lerde kullanılmış diyor yapay zeka , belki yarışlarda da kullanılmıştır ,

mineral yağ ile tam sentetik yağ arasındaki spesifikasyonlar çok çok farklı..
O zamanlarda yağın mineral veya sentetik olması çok bir şey ifade etmez herhalde, çünkü yağı geçtim bu tip yarışlardan sonra komple motor yapıyorlardı büyük ihtimalle. :D

Motosikleti
4 senedir kullanıyorum toplamda 60.000 üzerinde km yaptım daha eksiltme, yağ yakma güçten düşme falan yaşamadım.

4 senedir kullanıyorum toplamda 60.000 üzerinde km yaptım daha eksiltme, yağ yakma güçten düşme falan yaşamadım.

putoline mı ?

ben buyuk şirketin tanınmış yağını alırım abi kafa rahat olur. honda nın kendi yağını da kullanırım.

ama putoline ı tercih etmek için bir neden goremiyorum.

edit: bajaj ın global ingilizce klavuzunda yine putoline mı demişler ?

yukarda paylasılmış. tahmin ettiğim gibi yok.

ben buyuk şirketin tanınmış yağını alırım abi kafa rahat olur. honda nın kendi yağını da kullanırım...
Honda yağı kendi üretmiyor elbette kutuda Honda yazıyor sadece , acaba dolum hangi marka tabi tutup Brava ile anlaşmamışlardır 😁

büyük ölçekli firmalar rekabetçi fiyatlara inebildigi için , Mobil , Shell , Castrol le anlaşmıştır herhalde..

Honda yağı kendi üretmiyor elbette kutuda Honda yazıyor sadece , acaba dolum hangi marka tabi tutup Brava ile anlaşmamışlardır 😁

büyük ölçekli firmalar rekabetçi fiyatlara inebildigi için , Mobil , Shell , Castrol le anlaşmıştır herhalde..

tabi üretmiyor. dışardan oyle gozuktuyse duzelteyim amaan haa. amator muyuz bilader :d

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Mineral yağ koymaları garip ama. Yani yağ değişimi 3.000'de bir falan olsa anlarım da 6.000'de bir değişim için mineral yağ koymak sanki riskli gibi...

Brava'yı üreten firmadan daha küçük ölçekli bir firmadır. =)
Avrupa'da Shell'e ürettiriyor diyenler gördüm, bir ara Philips 66 diye bir ABD'li firma üretiyordu ABD'deki Honda yağları.
Yamaha'nınkini bir ara Putoline üretiyordu. değişiyordur. Specleri veriyorlar en ucuza üretenle imzalıyorlar işte.
Dediğin gibi genelde Castrol, Exoon-Mobil, Shell gibi firmalar alıyor. Mercedes'in araba yağlarını bir ara Sinopec üretiyormuş, Brava diye bilinen arkadaş =)

Putoline'ın 20w50 modellerine baktığımda API (Sm ve SP) spesifikasyonları daha iyi gözüküyor, Castrol'den. Daha mi iyi bilmiyorum. Ayrıca barajın istediği şartları da sağlıyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Putoline'ın 20w50 modellerine baktığımda API (Sm ve SP) spesifikasyonları daha iyi gözüküyor, Castrol'den. Daha mi iyi bilmiyorum. Ayrıca barajın istediği şartları da sağlıyor.
Özelliğinin daha iyi olduğu kanısına nasıl vardınız? SM ve SP eski modeller SN isteyen motora SN ve SP kullanabilirsiniz.

Motosikleti
Büyük spec küçük speği kapsar diye biliyorum Sp iyidir Sn iyidir Sm

API yağ sınıflandırmaları.
Çok çok kaba bir özetle, yıllar içerisinde motor teknolojisinde ve emisyon kurallarında olan değişiklikler nedeniyle farklı kimyasallarla ilgili farklı kurallar oluyor. Bu nedenle yeni yeni kategoriler geliyor. Yeni sınıfları eski isteyenlerde kullanmakta sakınca yok, ancak yeni isteyenlerde eski kullanılmamalı. (Misal geçtiğimiz 10-15 yıl içinde yakıttaki sülfür seviyeleriyle ilgili bişeyler değişti. Bunun gibi yeni nesil motorda eski sınıf bir yağ kullanılırsa istenmeyen şekilde tepki veren kimyasallar bulunuyor - ama bu da motor havaya uçar demek değil.)
Sanırım çoğu motorda hala SM-SL yağlar yeterli oluyor.

api-delete.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar