Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sürekli olarak Hondanın parçalarının Bmw ye nazaran çok daha ucuz olduğu lafı dönüyor. İki motoru da iyi bilen birisi parça fiyatlarını karşılaştırabilir mi?
Ta cıların ortak noktası şu..
+abi motor 92 model ama hala anahtar değmemiş motora...
+servisin yolunu unutuyorsunuz.. yağ değişimi vs temizlikler haricinde yolda kalacam d erdiniz yok..
daha ne istersinki bi motordan...
amudamı kalksın:queen: :queen:
aslıdna zorlasam onuda yapacak ama..
SuperEva dan eylül' Alıntı:Alalı daha 6 ay olan yeni motorum transalp ile tam iki kez yolda kaldım. Transalp ile yoldamı kalınır demeyin okumaya devam edin
Geçen perşembe saat 23 sularında e-5'den ortalama 100'le giderken, tam çağlayan otobüs duragına gelmeden önce bir anda motorun lambaları söndü. Ne oldu filan derken çağlayan otobüs duragında durdum. Marş düğmesine basıyorum tık yok. Lambalar filanda yanmıyor. Birazda panikledim ilk aklıma Caner'i (BulletProof) aramak geldi. "Kaskoyu ara halleder onlar" dedi. (Caner uyandırdığım için tekrar özürdilerim ) Kasko çekici gönderdi. Daha önce bu formda da bolca geçen şu arkası aşağı kayan ve üstü vıcık vıcık yağ olan çekicilerden geldi. Tabi çekici motoru yüklerken motoru düşürdü depoda küçüçük bir eziğim var artıkNeyse o ayrı bir hikaye... Gece motoru servise yakın bir yerde otoparka bıraktım. Sabah iteleye iteleye servise götürdüm. "Abi sigortası atmış" dediler değiştirdiler. Bir sigorta içinmi bunlar başıma geldi filan diye söylendim tabi.
Haftasonuda izne çıkıp bu sezonun jübilesini yapmak amacıyla Fethiye'den Adana'ya kadar sahilden gidecektim. Fakat bu ufak aksaklık yüzünden yola çıkmam pazar sabahını buldu. Tam Bursa'nın oraya geldiğim de sigorta yine attı. O an içinden "demek sorun daha büyük" filan diye geçirdim. Tekrar indim yan paneli söktüm ve yedek sigortayı taktım. Kütahya yoluna doğru yine sigorta atınca yedeğide kalmadığı için içimden iyi bir küfür ettim. Bu sefer indim kitapçığını aldım ve kabloları incelemeye başladım. Birkaç tahmin yapıp o sigortanın bağlı olduğu bazı soketleri söktüm. (Bunların biride ön fardı) Allah'tan dağ başında bile sigara için bir milletimiz olduğu için yerde buldugum sigara ambalajındaki aliminyum ile sigrotayı sardım motoru çalıştırdım ve sigortayı geri çektim. Hani kısa devre filan varsa kabloları yakmayım diye. Tam o sırada yağmur indi. Hemen yağmurluğumu filan giydim. Tam yola cıkacam yan ayağı kapatmayı unutup 1'e atınca motor yine stop etti. Tabi yukardaki işlemleri tekrarladım ve Bursaya dönmeye karar verdim. Tabi pazar günü servisler değil sanayi bile kapalı bir Allahın kulunu bulamadım. Bu arada yerde buldugum bobin telinide sigortaya sardım cebime koydum. (Han yine motor durur filan)
Tabi yağmur son hızıyla devam ederken ben artık sigortayı takıp motoru çalıştırmaktan bıktım ama motor stop etmekten bıkmadı. En sonunda pes ettim ve sağnak yağmur eşliğinde İstanbul'a geri döndüm. Tabi bu arada yolda kaç kez aynı işlemi tekrarladığımdan bahsetmiyorum bile
Sonuç olarak motoru evin garajına koydum paşa gibi bu akşam Adana uçağına bilet aldım. Hani tatil daha fazla rezil olmasın dedim. Artık haftaya pzt. servise götürüp derdi neymiş öğreneceğim.
Şimdi bu yazıdan çıkarılacak sonuçlara gelelim;
1. Sigorta atıyorsa muhakkak sebebini araştırmadan uzun yola çıkmayın.
2. Pazar günü asla yola çıkmayın. Heryer kapalı.
Çok canım sıkıldı yaşadıklarıma paylaşım dedim.
Herkese arızasız güzel günler dilerim...
1. Sigorta atıyorsa muhakkak sebebini araştırmadan uzun yola çıkmayın.Savaş al sana ortak noktası olmayan bir TA sürücüsü :cherry:
savaş abi selam bu gün oktayla anadolu yakasında basımıza geleni sorma.. inan bana hiç bu kadar yanımda olmanı istememiştim şimdiye kadar..üsküdarda bi rampada benim zincir ayar vidası kırıldı.. bi anda zincirin yerlerde gezindiğini gördüm.. yaw bide aksilik tam iftar saati.. ite kaka bi tamirci bulduk şöyle beynamaz cinsinden
megersem abi arka teker mili bozukmuş hemide fabrika çıkışından gevşekmiş ve şimdiye kadar on defa gittiğim ve zincirimi sıkılaştırdıgım servis bildiği halde bana dememiş..
tabi ole olunca kalkışlarda falan tüm yükü ayar vidasına biniyomuş motorun.. tabi ben nerden bileyim.. buldugumuz tamircide sökemeyince vidayı, bizde komple şaseye kaynattırdık milide ole geldim eve.. sana soracagım şu abi; acaba yarın servise götürsem bana yok kardeşim bu fabrikasyon diil kullanıcı hatası derlermi? derlerse ben napıyım?