XL 650 V TRANSALP mi yoksa F 650 GS Enduro mu ????

mkcelikkol' Alıntı:
sevgili alpinaa

bu cumlede hem dogru soyledigin bir nokta var hemde yanıldıgın bir nokta.

ben f650 ile uzun seyehatlerde 3.5lt/100km tuketim ortalamasina sahibim. hatta biraz kasarsam bu deger 3.2/3.3 gibi oluyor.

sehir icinde ise ortalama 4lt/100km. bu sebepten f650'nin transalp'den falza yaktıgını sanmıyorum.

gelelim hakli oldugun noktaya, evet sıfırı gereksiz pahali. bu paraya degmez. ne f650 nede baska bir bmw.

dusunsenize bir R1200GS alacaginiza bir transalp bir de CBR 1000RR alabilirsiniz

yaklaşık 1 aydır TA kullanıyorum ve düşüncelerinize katılıyorum.
f650 de çok beğendiğim bir motordur ve sizin söylediklerinize dayanarak söyleyebilirim ki F650 nin tüketimi TA' dan daha düşük.
Ama TA kullanıcılarının ağız birliği etmişcesine söylediği birşey vardır "yakıyor ama hakediyor" :)

bu konuyu açan arkadaşı tukluyorum oldukça faydalı oldu
bende transalp ile F650 arasında gidip geliyodum sonuçta transalp e karar kıldım
birkez boyumdan dolayı transalp daha uygun boyum 1.90
ayrıca yedek parça ve servis ağının honda da daha yaygın olduğu açık
ikinci el piyasası ise hondada daha cazip
dayanıklılıkta genel kanı hondanın daha üstün olduğu
F 650 arazi kullanımında daha ağır basıyo lakin (benim en azından ) arazi kullanımı çok olmayacak
ayrıca F 650 nin fason üretildiği ve daha çabuk yıprandığı genel kanıyı oluşturuyo
yalnız bence tabiki F 650 nin görünümü daha hoş
hondanın çift silindir oluşu vibrasyonu daha aza indirdiği yine genel kanı F 650 den üstünlük olarak
tabiki en sona bıraktım fiat farkı afaki honda daha uygun
genel kanı bu şekilde olduğu için (kısaca kendimce yazılanları özetledim ) oyumu
HONDA TRANSALP den yana kullanıyorum

12 bin YTL'ye düşen fiyatıyla(nerdeyse F650'nin yarı fiyatı),
bu iki modele alternatif olarak,
Apriilia Pegasso'yu öneririm.
Tabii,stoklarda kaldıysa!

Uzun zaman yurt disinda otomotiv sektorunde calistim , rally pilotlugu yaptim drag pilotlugu yaptim arabalar motorlar modifiye ettim. Tek bir seye dikkat ederim rally de basarili olan marka alinir. Demek istedigim su Paris Dakkar rallysinde sanirim Honda Translap ekibi yeterince kendini ispantladi bu motor ile.Fazla soze gerek yok. BMW kaliteli motor saglam iscilik ama offroad ustasi halen Honda.

Arkadaşlar ben f650 kullanıyorum. Ve f650 ile ilgili çokta araştırma yaptım zamanında. Peki öğrenmek istediğim bir şey var sizlerden. "fason olduğu genel kanı" dediğiniz bu konuyu açıklarmısınız. fason üreten firma kim? Aprilla ile beraberliklerini ayırdıktan sonra fason üretimi kime yaptırıyor BMW... Bunun dışında fiyattaki abartılı durum, titreşim ve bunun gibi diğer tespitlerin çoğuna katılıyorum.

Merhaba,

Honda'nın ABD sitesinde transalp modelini göremedim. (http://powersports.honda.com/motorcycles/)

Japon sitesinde de (zor bela böyle bir liste buldum, Japoncam zayıftır biraz da).
http://www.honda.co.jp/motor-lineup/

İngiliz sitesinde vardı.
http://www.honda.co.uk/motorcycles/

Türk sitesinde de var (tabidir ki).
http://www.honda.com.tr/motosiklet/cat.php?cat=6

Sebebini biliyor musunuz? Bir yerlerde transalp'in 2007 modelini bekleyebilirsiniz diye okumuştum. Çıktı mı diye bakmak istedim ama eskisi dahi yok gözüküyor!!!

Süper Moderatör (BBRR)
zeda3000

böle diyosan alınacak tek alet var ...KTM :)
adamlar ilk on a 8 motor sokuyo

walla hondadan asla vazgeçmem ama ne yalan söyleyim hondanın 500-600cc grubunun motorlarında hiç enjeksiyon yok..scooterlar hariç tabi..

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
artık bmw f800 var sıralı 2 silindir

sana sadece sunu sölm..bende 2mt boyundayım bende enduro düşünüodum ve iki tipide arastırdım acıkcasıı..hatta bnların arasına Vstrom da ekle bence..Bmw nin hondaya gore en kotu yanıı inanllmaz sekilde vibrasyon oldugu sölenior..bana kalırsa suzuki VSTORM ve transalp i bi karsılastr deerim bn..

ya arkadaşlar bana göre de tek silindir ve çift silindir karşılaştırılması çok saçma

Son düzenleme:
ben transalp'i seçerdim. nedeni ise yaygın servis agi ve bmw göre güçlü motoru..
ayrıca şimdiye kadar hiçbir transalp kullanıcısından olumsuz birşey duymadım. adamlar 1995-96 model transalp'i bile düzenliyor boyatıp kullanıyor. motorculara sordugun zaman taş gibi motor deniliyor. saglamlıgı ve performansı tartışılmaz bir motor.
testlere baktıgımızda zaten hondanın motorunun gücünün bmw den fazla oldugu görünüyor.
evet bmw lastikleri geniş ve abs var. ama yinede benim seçimim honda olurdu. yaygın servis agı çok önemli türkiyenin hemen hemen her noktasında honda servisi bulmak mümkün. ama bmw öyle degil. ve endurocular gezmeyi seven insanlardır. ne zaman nereye gidecekleri belli olmaz sabah birden kalkarlar hadi gidyoz derler. onun için alacakları motorun yaygın servis agının olmasını gerektigini düşünüyorum.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Her ne kadar honda motor titreşimi ve güç olarak önde olsa da bmwde kullanılan rotax marka tek silindirli motor, basitliği ve uzun vadede çıkaracağı problemlerin daha ucuza halledilmesi konusunda hondadan öne çıkıyor.

Ayrıca şekil itibarı ile transalpin o ağır abi havası yok daha genç kıpır kıpır duruyor. Ne de olsa funduro.

Selamlar

Benım ısın gercegı sadece 6000 km bır motor tecrubem oldu.. hepsı de race motorlardı.. gecen hafta kendıme enduro bakarken 3 ayrı servıse ayrı ayrı su soruyu sordum.. VSTROM mu TA mı..? Ucunden de VSTROM yanıtını aldım..Daha cok teknolojık nedenlerle bu cevabı verdıler sanırım

Ben de ıkıncı el bır VSTROM aldım.. Emınım kı TA da cok ıyı motordur ama bunun yakıtı hakıkaten cok ıyı.. Bır teksorunu var benım gordugum o da arka fren bana 600 f den sonra brıaz zayıf geldı..Belkı de ayarsızdır..Yoksa surusu vsvs cok rahat ve guclu..

Bu arada BMW yı cogu ınsan tavsıye etmıyor. Sebebı tek sılındırlı olması demıslerdı sanırım ..

Ama sunu soylemem lazım enduroya bınmek gercekten dıger motorlardan cok farklı.. Bosuna sıkıntı cekmısım koca bır yaz dıyorum..

Iyı calısmalar

Eğer BMW'yi alırsan Borusan'ın adaleli kollarına düşersin :) Hondayı alırsan artçınla uzun yolda çok sıkı fıkı olursun sen en iyisi DL 650 al torku ve gücü hisset.
Bide nedense BMW'yi alanlar aldıktan 2-3 ay sonra hemen satmaya çalışıyor. Sorduğumuzda motoru büyütmek istiyorum diyorlar. Bu çok ilginç bir durum motor yetmiyo mu hakkatten yoksa başka bir bit yeniği mi var ???
Karar vermek zor ama BMW'nin kalitesi ismi sanki biraz daha ağır basıyor gibi. Sonuçta ikiside enduro, yani onu alan çok fazla düz yolda gitmeyeceği için titreşimin bence çokda önemi yok.
BMW'ye aksesuar daha çok yakışıyor gibime geliyor.
Sen en iyisi DL 650 al !!

Eğer BMW'yi alırsan Borusan'ın adaleli kollarına düşersin :) Hondayı alırsan artçınla uzun yolda çok sıkı fıkı olursun sen en iyisi DL 650 al torku ve gücü hisset.
Bide nedense BMW'yi alanlar aldıktan 2-3 ay sonra hemen satmaya çalışıyor. Sorduğumuzda motoru büyütmek istiyorum diyorlar. Bu çok ilginç bir durum motor yetmiyo mu hakkatten yoksa başka bir bit yeniği mi var ???
Karar vermek zor ama BMW'nin kalitesi ismi sanki biraz daha ağır basıyor gibi. Sonuçta ikiside enduro, yani onu alan çok fazla düz yolda gitmeyeceği için titreşimin bence çokda önemi yok.
BMW'ye aksesuar daha çok yakışıyor gibime geliyor.
Sen en iyisi DL 650 al !!

Nurkan.. Dl ile ilgili bır paylasım topıgı actım bilgine..

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=402007#post402007

Selamlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar