Yamaha BWS 100 Restorasyonu

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS / Yamaha BWS 100
Herkese Selamlar,

Uzun süredir kendime macera arayışım sonucu geçen hafta sarı sitede çekme belgeli ve neredeyse uçak bileti fiyatına bir bws 100 buldum.
Bunu bir işaret olarak algılayıp hemen işe koyuldum ve kendimi noterde buldum. 😁 Dün akşam itibariyle bizi bekleyen süprizleri daha fazla kaçırmamak adına başladık sökmeye. Açıkcası motosikletten alırken tek beklentim şasinin düzgün çıkmasıydı.

Sökme aşamasında her geçen dakika ağızlarımızdan çok yaratıcı küfürler çıkıyordu. Kasap ustalar ve bu işlemleri kabul eden kullanıcılar. BWS muhtemelen şükürler ediyordu. 😁 Daha öncesinde 98' Virago restorasyonuna girişmiştim ancak rektefiye yapan ustanın mikronluk hatası yüzünden motor dağılınca cinnete ramak kala ustaya motosikleti satarak projeyi yarıda bırakmıştım. Bu olaydan edindiğim tecrübe ile bol bol parçası bulunan ve yürüyen kısmın daha basit olduğu BWS'yi tercih ettim.

Tahmin edeceğiniz üzere motosikletin elektrik tesisatı o kadar berbat haldeydi ki değil tersine mühendislik, yapan mühendis gelse bile düzeltemez.
Motosikletin her bir yanından cırt kelepçeler fışkırıyordu. Bir taraf alyan, karşılığı yıldız... Akıllı vidaya eyvallah çekerken dübelle karşılaşınca ben arka kuyruk setini sıfırdan alma kararı verdim. 😁 Şaka değil kırık kuyruğu tutturmak için demir profil bükmüşler ve çelik dübel atmışlar...

Lastiklerimiz daha 10 bin km gider gibi gözüküyor. Maşallahı var 2011'in 3. ayında üretilmişler....
Şu an için şaside bir sorun gözükmüyor. Gidonun değişmesi lazım. Bir de sağa ve sola dönüş açıları farklı onu düzeltmemiz gerekli sadece.

Son olarak bir sonraki mıncıklama günü için notlarımız bu şekilde;

-Elektrik tesisatının orijinal şemaya uyumluluğu kontrol edilmeli.
-Ön taraftaki kesik mavi 6-pin erkek konnektörün işlevi netleştirilmeli.
-Ön taraftaki Siyah/Sarı mermi terminal kablonun işlevi netleştirilmeli.
-Dummy direnç değerleri okunamadı, durumları netleştirilmeli.
-Yeni akü ile pozitif kablo şarj değerleri, kütük ve kontak değerleri, toprak/şase hattında kaçak var mı incelenmeli.
-Motor çalışır vaziyette konjektör şarj değeri incelenmeli.

Şu an için motosikleti muayeneden geçirip nispeten sağlıklı yürütebilmemiz için gerekli tüm parçaların fiyatı 12 bin TL. ( Lastikler, ampuller, keçeler, rulmanlar vs vs.)
Bunları daha sonrasında kalem kalem detaylı olarak paylaşacağım. Bu tarz işlere heveslenen arkadaşlar içinde güzel bir rehber olur umarım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Cruiser
Şimdiden ellerine sağlık 😊
Kafanızda çok güzel netlemişsiniz işi.
İşin bitince foto, video bekleriz.
İki zamanlı sesi duyalım biraz 😊

Motosikleti
Şimdiden ellerine sağlık 😊
Kafanızda çok güzel netlemişsiniz işi.
İşin bitince foto, video bekleriz.
İki zamanlı sesi duyalım biraz 😊
Çok teşekkürler. Elimizden geldiğince örnek bir motosiklet yapmaya çalışacağız.
Aslında gerçekten uğraşılması kolay bir motosikletmiş ancak yıllarca uydurmasyon işlemlere maruz kaldığı için süreç zorlaşıyor.

Bbaşarılar dilerim. Bu azminiz ile bana da örnek oluyorsunuz. Belki ben de bir motosiklet toplayabilirim.

Motosikleti
Bbaşarılar dilerim. Bu azminiz ile bana da örnek oluyorsunuz. Belki ben de bir motosiklet toplayabilirim.
Çok teşekkür ederim. Verebileceğim en önemli tavsiye ilk projeyi mümkün olduğunca basit, parçası bulunan ve uygun maliyetli seçmek.
Zamanında bu detaydan dolayı başım çok ağrıdı. Keza çok yakın bir arkadaşımda aynı hataya düşüp başarısız oldu. Parasını dahi verseniz parçaya ulaşamamak çok motivasyon kırıcı bir hal alabiliyor.

1-2 yıldır ara ara BWS alasım geliyordu. Hem depreştirdin içimdeki tutkuyu tekrar, hem de vazgeçirdin aynı anda. :)

Hayırlı olsun, kolay gelsin.

Motosikleti
1-2 yıldır ara ara BWS alasım geliyordu. Hem depreştirdin içimdeki tutkuyu tekrar, hem de vazgeçirdin aynı anda. :)

Hayırlı olsun, kolay gelsin.
Teşekkürler, bence uğraşmaya değer özel bir motosiklet. Umarım bu vesile ile size de nasip olur. 😁

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir dahaki eğitime Bws ile gelsen ne ilginç olurdu hee :)

Projenin bitişini dört gözle bekliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar