Arkadaşlar, hamasi laflarla bu iş olmuyor.o zaman A.İ.H.M. kararlarını kabul etmiyorum, tanımıyorum uluslarası hukuk sözleşmelerini dersiniz olur biter.ayrıca godoman dedikleriniz zaten godomanlığını gösterip ya gitmiyor, ya kendini yurtdışında gösterip dövizle askerlik yapıyor 21 gün, ya da evinin 500 mt ötesinde yapıyor.Zengin ve güçlü için hiç bir zaman durum değişmez zaten.Ama köyünden yuvasından koparıp evinde borçtan elektriği bile kesilmiş, hayatı hiç görememiş, gariban gencecik çocukları ayda 15 lira maaşla, vatan görevidir kutsaldır diye, zorla askere alıp eline silah verip dağlara sürmek, sonra da gözyaşı dökmek daha mantıklıysa bu şekilde devam etsin.o zaman profesyonel orduydu bilmemneydi tartışmalarına da gerek yok.İNSAN HAYATI KUTSALDIR VE HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR.Ayrıca şu an ki askerliğin %90 ının gene askere hizmet olduğunu askerliğini yapan her erkek bilir.İşin gerçeği bedava hizmet elemanıdır birbirimizi kandırmayalım burda.Savaş çıkar seferberlik olur o zaman herkes için geçerli olur zaten kimsenin keyfine bırakmazlar.Ama ülkede demokrasi olduğunu iddia ediyorsak herkesin böyle bir hakkı olması lazım ki, vicdani red karşılığında ücretsiz yapılacak kamu hizmeti herkes için çok daha evladır ve faydalıdır.
HELAL OLSUN SANA TAM YAZACAKLARIMI YAZMIŞSIN , BİRDEN HERKES DELİKANLI KESİLİVERDİ BU VATANDA YAŞAYIPTA HAİN OLMADIĞI SÜRECE KİMSE ASKERLİKTEN KAÇMAZ MERAK ETMEYİN , DEVİR DEĞİŞİYOR SİZ HALA ŞURDA ŞÖYLE ASKERLİK YAPTIK KOMUTAN ARKADAŞA Bİ TOKAT ATTI , BOŞ MAĞARALARI BOMBALADIK diye gururlana gururlana Dünya çapında bir icat yapmış gibi sağa sola anlatın durun.Seferberlik olur , herkes ya seve seve yada biliyorsunuz askere gelmek zorundadır.
Ucuz kahramanlık yapmayın , bu vatanı herkez en az sizin kadar seviyor.Dünya'dan haberiniz yok , vicdani ret bu kadar sorun olsaydı gelişmiş ülkelere "GELİŞMİŞ ÜLKELER" diyemezdik bugüne kadar.Komutanın köpekliğini yapmak vatana hizmetse ben yokum arkadaş.