Uzun Yol Tavsiyesi

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
abi teknolojinin gerisinde kalma artık alo diyerek sipariş verme devri mi kaldı
Dışarıdan çok çok fazla yemek siparişi vermiyorum, zaten evden çıkıp 10dk yürüsem bir sürü çok güzel köfteci, çorbacı varken çok nadir, onda da yemeksepeti falan uygulamalarla uğraşacağıma dükkanı arar veririm siparişi.

Migros bize yakın değil, migros'dan sipariş veriyoruz, kapıya kadar geliyor ama onda da telefonla uğraşamam, zaten bütün gün bilgisayar açık, kocaman bilgisayar ekranından sipariş vermek varken ne yapayım telefon uygulamasını.

Kavgaya çok geç kaldım tüh. O kadar uzun uzun kontrol listesi çıkarmaya gerek var mı bilemedim. Bakımları zamanında yapılmış, uzun süre yatmamış motorda bir sıkıntı var ise süren kişi bunu anlasın bir zahmet. Uzun yol öncesi hızlıca kontrol edilebilir ama motoru ağır bakıma sokuyormuş gibi didikleyen kişi sürmesin bunu, belli ki pek bilgi sahibi değil. Forumda yapılan goygoya da kimse laf etmesin, foruma sağlanan tüm katkı goygoycu tayfadan geliyor, tek konuluk üye olup sonra kaçanlardan değil.

Hazır konusu gelmişken kaliteli bel veya bacak çantası tavsiye eder misiniz? Uzun yol için.

Motosikleti
D400
Çanta yerine başka tavsiyen var mıdır? Sırt çantası yada depo üstü çanta gibi. Benim motor nc. Depo plastik. Ona göre tavsiye vermen lazım.

Bir dönem bunu kullandım çok basic birşey. arka sele çantası diye geçiyor kayışla alttan dolayıp takıyorsun. tek göz içine dolduruveriyordum herşeyi.

topcase yokken topcase niyetine arkaya, varken de uzun yola giderken durdugumda in kalk yapmamak adına depoya kayışlarla tutturmuştum.

ama daha işlevsel tavsiyeler gelebilir illa ki :) en olmadı bunu artçı selesine sabitlersin.

images

Eyupto var üretici. Bir sitesine baksana. Ben artçı selesine konan çantasını sevmiştiim ama körük kısmı berbat gelmişti. Aşırı uzuyordu körüğü açınca. Mantığını anlamamıştım. Gerçi körüğünü açmadan da oldukça büyük zaten.
Çanta yerine başka tavsiyen var mıdır? Sırt çantası yada depo üstü çanta gibi. Benim motor nc. Depo plastik. Ona göre tavsiye vermen lazım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hazır konusu gelmişken kaliteli bel veya bacak çantası tavsiye eder misiniz? Uzun yol için.
Kaza sırasında yerde sürüklenirken o çantanın bir yerlere takıldığını gözünün önünde canlandır, belin kırılır bacağın kırılır, çok tehlikeli.
Sürüş sırasında bu tür çantaları yeri arka çantanın içidir. ceplerde bozuk para bile olmamalı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

+1 takipteyim. Bana da depo üstü bir çanta lazım, günlük kullanım için.
givi'nin tanklock depo üstü çantası var bende, müthiş bir icat. Yalnız pahalı bir şeymiş, motorun eski sahibi alıp takmamış olsaymış kesinlikle paraya kıyıp almazdım ama şimdi alıştım, acayip kulanışlı bir şey, eskidi, iyice pörtleyince paraya kıyıp yenisini alıcam.
Depo kapağıın kenarına çerçeve gibi vidalanan bir parçası var onun üzerine tutturuluyor, çok sağlam duruyor, takıp çıkarması da çok kolay.

Motosikleti
Yamaha XT660R
Kesinlikle kulak tıkacı kullanmalısın. Motosafe olanlardan elinde yoksa eczanede satılan kulak tıkaçları var ben yıllardır onlardan kullanıyorum çok faydasını gördüm.
Yorulmadım diyip mola vermemezlik yapınca acısı sonra çıkıyor. Her benzin aldığında sıvı takviyesi iyidir. Yağmurluk her ihtimale karşı yanında bulunsun çok faydasını görürsün yağmura yakalanmasan bile üşürsen de giyebilirsin çok faydasını görürsün. Powerbank zaten şart.

Mesafe çok uzun değil 120 120 gayet rahat gidilir. Yanına yağmurluk, lastik tamir kiti ve şarjlı pompa, bagaj varsa ikinci bi mont(veyahut montun içine giymelik ek kazak) ve eldiven yeterli. Hava durumunu kontrol ederek çıkarsan, ani hava değişikliği az olan bi güzergah ise montla eldivene gerek bile olmaz. Şahsen o mesafeleri çay içip dönmelik görüyorum :) yağmurlukla lastik tamir kiti kesinlikle olsun ama. Sırt çantan olabildiğince hafif olsun. Kulak tıkacı da ekstra konfor sağlayacaktır ama şart değil, bi süre sonra kulağı acıtabiliyolar.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Daha önce yine "uzun yola 'çıkcam' yanıma ne almalıyım" diye soran birine "akıl" tavsiye ettiğim için beni köyün delisi yerine koyup epeyce zorbalamışlardı(*). Ben yine akıl diyorum.

*Ayrıca bazı dallamaların sorunsal sallaması yetmezmiş gibi, hıyarın biri mabadından zorbalamak kelimesini uydurdu.
Oğlum, kızım, yeğenim, dayım, emmim, teyzem, dedem, nenem, ebem sizlere sesleniyorum. Türkçede böyle bir sözcük yok, böyle bir sözcük türetme biçimi yok. Zorba kelimesi farsça güç, kuvvet anlamındaki "zûr" kelimesinden türetilmiştir. Aslı "zûr+baz" dır. Güçlü, kuvvetli, güç uygulayan anlamındadır. Zamanla sonundaki "z" sesi düşmüştür.
Yapmayın etmeyin. Marifetmiş gibi böyle uyduruk sözcükleri kullananların ağzına kürekle, hık mık ederse tüfekle vurmak geliyor içimden.

Lütfen beni katil etmeyin laynnnnnnn! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Konudan alakasız ama uzun yolda artçı yerine çanta bağlayan var mı acaba ? Topcase dışında sırta çanta takmak uzun yolda yorucu olabilir diye artçı yerine bi çanta koyayım diyorum ama riskli midir.

Konudan alakasız ama uzun yolda artçı yerine çanta bağlayan var mı acaba ? Topcase dışında sırta çanta takmak uzun yolda yorucu olabilir diye artçı yerine bi çanta koyayım diyorum ama riskli midir.
Bende artçı selesine bir çanta düşünüyodum geçenlerde Bodrum'dan Sakarya'ya dönerken üzerimde korumalı ceket , mont , çanta derken bazı hızların üstüne çıktığımda paraşüt etkisiyle motor beni aşırı derecede geri atıyordu 5 6 saatlik yoldan dönünce montun fermuarı boğazımı kesmiş elleyince garip bir acı veriyodu çok takıllcak bir şey değildi ama paraşüt etkisiyle beni yoldayken aşırı zorladı . Arka seleye çanta düşünürken 2 3 tane videoda arkada ki çantaların tutunamayıp uçtuğunu görünce de ondan vaz geçtim şuan koruma demirlerine takılan çantalardan almayı düşünüyorum.

Ben %90 böyle geziyorum, çok da rahat oluyor. Lastikli kancalardan sarıyorum 3 tane, benden sağlam duruyor. Aerodinamik açıdan herhangi bir olumsuzluğunu hissetmedim 140 a kadar. Daha da basmadım zaten.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ahtapot file ya da lastikli kanca kullanacaksanız dikkat edin esneme tehlikesi var. Altlarına bir iki tur spanzet kullanarak bağlama yaparsanız daha sağlıklı olur.

Motosikleti
D400

konudan alakasız değil az yukarı cıkarsan aynı şeyi cevapladım :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar