Michelin pilot streete ne diyorsun peki? Ebatları çok değişiyo diye vazgeçip pirelli taktım ben.
Eyvallah hocam teşekkür ederim yorum için.Değiştirmek şart diyorsun yaniAslında inip iteklerdim ama :cherry:
Peki lastik olarak şöyle ucuz yollu,yağmurda biraz akıllı uslu duracak bir öneriniz var mı ? Araştırdığım kadarıyla orjinal ölçülere bulmak zor.
Sava marka gibi,kullanan arkadaşlar yazabilir mitşkler
Boşa araştırma uygun bütçeli istiyosan orjinal ebat metzeller var, yüksek fiyat pirelli mt75 var, ebatları farklı michelin var. Hepsi iyidir. Sürat motorda 190 liraya ön arka pirelli ducatrion var bir de.
Bir seneye yakın Michelin Pilot Street kullandım.ne kadar değişiyor ?
yeni kasa lastik ölçüleri 90-90-17 110-80-17
Sitede 18 yazıyor arka jant,hocam
Arkadaşlar ben bi arka çanta almak istiyorum motor için fakat bu aralar durumum sıkışık, sizin kullanmadığınız arka çanta falan var mıdır? Ya da ucuza alabileceğim bir arka çanta önerebilir misiniz? Kappa'nınkiler var ama 390 TL (iki kasklık), çok pahalı geldi onlar.
Arka 130 ön 110 oluyor bir de 110 olan arka için üretilmiş yani arkayı öne takıyoruz. Michelin bayilerrinin tamamına yakınını aradım apaçilere takıyoruz sorun olmuyo dediler.ne kadar değişiyor ?
Sitede 18 yazıyor arka jant,hocam
Arka 130 ön 110 oluyor bir de 110 olan arka için üretilmiş yani arkayı öne takıyoruz. Michelin bayilerrinin tamamına yakınını aradım apaçilere takıyoruz sorun olmuyo dediler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:02 ----------
Jant yeni kasa 17 bu arada. Kitapçıkta da böyle yazıyor sürat motorda böyle diyor.
Bir seneye yakın Michelin Pilot Street kullandım.
Ebatlar aşırı değişmiyor. Arka bir beden daralıyordu sanırım. Sürüşte ve yakıtta olumsuz yönde çok bir şey farketmiyor. Ama artıları aşırı fazla. 1 sene yağmurda çamurda kullandım pilot street. Bir kere bile banamısın demedi. Altına zamk sürülmüş gibi yola yapışıyor meret. Fren performansını acayip iyileştiriyor.Özellikle ıslak zeminde. Yatarkende daha bir kere bile kaymaya yanaşmadı. Yalnız tam asfalt lastiği toprak yola hiç gelmiyor.
Eğer tali yol veya toprak yola girmeyeceksen tavsiye ederim. Verdiğin paraya fazlasıyla değiyor.
Selam arkadaşlar,
Benim motorda bir performans düşüklüğü söz konusu
debriyaj kaçırma vs. yok onu belirteyim en başta
performans düşüklüğünden kastım sadece 5. viteste 100'e zor geliyor
Zorlarsam düz uzun yolda 103-107 oluyor ama eskisi gibi 115-120'ye kadar çıkmıyor rahatça
kısacası 4. ve 5. viteste ivmelenmesinde sıkıntı var motorumun
Yağ değişim zamanı yaklaşmıştı önce ondandır dedim
Ama serviste yağını ve yağ filtresini değiştirdim (Castrol 10-40 kullandık)
Durum hala aynı
Hava filtresinden olabilir mi?
Bugün söküp iyice temizledim (gerçi pek kirli de sayılmazdı ama yine de kompresör ile hava sıktım iyice)
Akşam eve motorla dönerken bakacağım bir düzelme oldu mu diye...
Başka sebep ne olabilir sizce?
Not: Motosikletim yaklaşık 9,500 Km' de
Rodajı çok özenle yapılmıştır
Şimdiye kadar hiç böyle bir sorun yoktu son 1ay' dır durum böyle
Pardon hocam 240 değil 220
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------
Abicim karbüratörü bi güzel temizlet. Diyaframı Değişti diyorsun. Hava filtresine hortumlarına bak gözden geçir. Bi güzel ayar çektir tekrar. Öyle dene yine
Hocam, karbüratör temizlettim . hava filtresi temizlettim ve hiç temizlenmemiş şimdiye kadar , şimdi motor iyi oldu hatta tekte marş alıyor fakat giderken hem eskisinden fazla titriyor ve bloktan bir ses geliyor , tamirciye söyledim içini açıp bakmak gerekli dedi , tamirciye bırakmadan öncede o ses vardı fakat çok az vardı şimdi duyulur derecede açıp bakyirayim mi yoksa normal mi , bir arkadaşım egzantrik öyle ses çıkartabiliyor demişti. Ayrıca hangi bakımlarda yağ filtresinin değiştirmek gerek eski tamircim 5km kullanmama rağmen değiştirmedi hiç bir sonraki yağlama bakımında değiştireyim mi, şimdiden teşekkürler.