Sipariş ettiğim parçalar gelmiş. Elektronik ateşleme için beyin takacağım ve tüm sorunlar bitecek. Temenniler o yönde.
Ortadaki cıvata 13lük. Yeni taktığım pol rotorun ortasına giriyor ama sıkılmıyor. Lokma anahtar girmiyordu. Sanayiye gittik metrik 7 alyanlı cıvata bulmak için. Çok gezdim bulamadım. Bende 5 alyan cıvata alıp kafasını kestim. Arkasına kaynattım. Kendi cıvatamı yapmış oldum.
O iş tamam.
Bobin bağlantılarınıda çekip o işi bitirdim.
Marş koluna vites koluna ve ayaklığada lastik sipariş etmiştim onlarıda taktım.
Bunları bitirincede hem motoru denerim hemde arkadaşları görürüm diye evden çıktım. Efor avm var orda buluşacağız. Ve yine yolda kaldım.
İşin kötüsü yanıma hiç alet edavatda almamıştım. Turan'ı aradım yolda kaldım alet edavatı topla gel diye. Yanıma sadece bijon anahtarı almıştım. Oda yetmiyor.
Yan kapağı sökünce anladım mevzuyu. Aşağıdaki fotoğrafta 3 tane fiş var. En soldaki kablodan kopmuş. Kabloyu takayım dedim iyice koptu. Çürümüş. Fişde yerinden koptu geldi.
Sonra parçayı komple söküp Turan'a verdim. O saatte sağolsun lehim yapıp geldi. İçerden kablo ile uzatmış.
Tabi tüm bunları Aksaray'ın çok işlek bi caddesinde yapıyoruz. :mrgreen:
Sonra bi yemek yiyelim diye ordan çıktık. Az gittik yine stop etti. Kontrol ettim ateşlemeyi kesmiş yine. Bu sefer neyden olduğuna hiç bakmadım bile. Arkadaşı çağırdım kamyonete yükledik motoru. Geldiğinde ilk söylediği
"Olum bundan sonra bişey alırken önce bana sor."
Haklı tabi. Civcivlede yolda kaldıkça onu arardım. :mrgreen: Ben motoru bağlarken aralarında geçen konuşmada Kadir'in beni ne kadar iyi tanıdığını belli ediyordu.
Turan: Düzgün bi motor alıp binmiyor Erdi abi.
Kadir: Düzgün alsa ne olacak? İki gün biner üçüncü gün söker başka bişey yapmaya çalışır.
Sonrasında gençlere zahmetlerinden ötürü kokoreç ısmarladım geceyi kapattık. Yarın ola hayrola. Sabah sökeceğim bakalım derdi neymiş.
Yarın yine gezi planım vardı oda yalan olacak gibi. Erken bitiremezsem motoru.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:28 ----------
Bugün sabahın köründe yine atölyeye geçtim. Hava buz gibi ama öyle bi aşkla şevkle gelmişim ki işlemiyor. :mrgreen:
Sanırım beyin arızalı. Çalıştırıyorum gidiyorum biraz gidince stop ediyor ateşleme yapmıyor. Yani ısınınca kesiyor. Bugün sabah bastım marşa çalıştı. Kahvaltı yapmaya gideyim hem deneyeyim dedim gelirken yine itekledim. İnsan kendine bu kadar işkence yapmamalı.
Sonra geri platine çevirdim. Ona baya uğraştım. Bobini değiştirdim denedim. KArbüratör değiştirdim denedim. Memeleri değiştirdim denedim. Neler neler yaptım 5-6 bindeki patırdamaya çözüm bulamadım. Sonunda halloldu 8 bini geçmeye başladı ama bu seferde ara gazı yemiyor motor. Çok değişik çalışıyor.
Kafayı yemek üzereyim. Akşam 8'e kadar çeşit çeşit yol denedim. MZ konusunda uzman Aydın abiyle sürekli konuşuyoruz. Fotoğraf video telefon vs. Oda ayrı delirdi. Haftasonuna çıkıp gelecek son çare. Kendi halledecek. :mrgreen:
Yarın birde üstünden çıkan ifa karbüratör ile deneyeyim. Dahada olmazsa motora dokunmayacağım. Haftasonu Aydın abi gelir bikaç gün kalır. İnşallah tüm sorunlarıda halleder.
Bu iş inada bindi. Bi şekilde olacak. Pes etmek yok.