Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Zevkli Sefalet - Tuzgölü Gezisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Böyle bir başlık yaptım çünkü gezimizin büyük çoğunluğu işkence gibiydi. Ama ona rağmen çok keyifliydi.

    İki üç hafta önce Tuzgölüne gidelim demiştik ve yolda benim motorun conta yanmıştı. Motorumu kendim topladım ve böyle geziler ile deniyorum eksiklikleri görüyorum. Şimdi yeni motor yeni elektirik tesisatı derken motoru bi denemek lazım.

    Tuzgölü Aksaray-Ankara yolunda. Aksaray'a 100 km mesafede sanırım tam bilmiyorum.

    Arkadaşlarla sabah 9da benim evin arkasında buluşmak üzere sözleştik. Normalde ben çok dakik biriyim bana ayak uyduran olmaz. Ama bu sefer tam tersi oldu tam 9da gelmişler ve beni uyandıdılar.

    Solda Çapan sağda Turan.



    Yola çıkmadan önce motorun son kontrollerini yapıyorum. 18 dişli vardı 16 olanı taktım.



    Motor hazır. Hadi bakalım.



    Normalde kahvaltıyı yol üzerinde bi ağaçlıkta yaparız diye düşündük. Ama geç kaldığımız için ve artık havalar erken karardığı için bi simitçide hallettik. Ateş yak çay demle filan uzun iş.



    Atlar kapıda bizi bekliyor.



    Kilometreyede bakalım pek doğru göstermesede.



    Fazla uzaklaşmadan ilk arızayı yaptı bile. Platinli ateşleme sistemi var motorda. Ve eskimiş hiç düzeni kalmamış. İlk fırsatta elektroniğe geçeceğim ama artık yola çıktık dönüşü olmaz.

    Platinin ağzını temizledim. Birazda ayarladım yola çıktık yeniden.





    Motor düzeldi gibi. Tam istediğim gibi değil ama iyi kötü götürüyor.

    Şereflikoçhisar'a vardık. Orda bi çay molası verdik.





    Ordan bi 10 km kadar gittikten sonra Tuzgölü'nün yaya olarak girilen yerine vardık. Baya turistte vardı. Biz bi yol bulup göle girdik motorla. Bendeki enduro lastik olduğundan her türlü gidiyorum ama gençler biraz sıkıntı çekti.

    Kalın iz benim lastikten. Yarıp geçiyor küheylan maşallah.





    Baya güzel yer. Herkes bize bakıyordu baya şaşırdılar motorla girince. Japon turistler fotoğrafımızı çekti. Hatta japon kızın biri izin istedi beraber fotoğraf çekindik.





    Motorların hali perişan.







    Bizimde halimiz perişan. Her yerimiz tuz oldu. Birde geniş araziyi bulunca biraz abarttık.



    Çapan orda lastik yakmaya çalışıyor.







    Titreşimden dolayı benim yan kapağı tutan 2 cıvata gevşedi. Elimle biraz sıkmıştım. Sonra ilerde tornavidayı aldım sıkayım dedim bi baktım cıvatanın biri yok. Biraz aradık bulamadık. Deliğe üstüpü bastım yağ atmasın diye. Öyle devam.











    Turan'a saati sorduk 4 dedi. Aslında ikiymiş ama bilmiyoruz. Dönelim geç oldu dedik çıktık. Çıkışta bize doğru jandarma yürüyordu. Durdurdu evrakları aldı ön tarafa gelin dedi. Çapan'ın plaka yok daha çıkarmadı. Turan'ın ehliyet yok ruhsat yanında değil. Evrağı tam olan bi ben varım. Zaten ehliyeti filan hiç sormadı. Oraya giriş yasakmış. Bizi şikayet etmişler jandarma geldi.

    Çapan Sur gazisi. Emekli uzman çavuş. Zaten o kimliğini verip ben gaziyim diyince sağolsunlar jandarmalar uğraşmadı bizle. Cezada yazmadılar. Öyle bi durum olmasa hem ceza yeriz hemde iki motorda bağlanır. Jandarmalarla arayı kurunca bizde biraz yüzsüzlüğe vurup mangal yakacak yer sorduk. Yasakmış oda. Yakamadık yolda yakarız dedik devam ettik. Jandarmalar arkada görünüyor.



    Sonra yine arıza yaptı. Platin iyice ölmüş. Turan'ın yanında internet kablosu varmış. Platine doladım motoru çalıştıracak hale getirdim. Öylece devam ettik birazda.



    Sonrada benzin bitti benim. 8 litre depo var 100kmde bitirmiş. O kadar yakacağını tahmin etmediğimden daha almamıştım benzin. Sonra yol kenarında biri sağolsun benzin verdi iki litre kadar. Ama iki zamanlı motor ve yanımda yağ kalmamıştı. O yüzden yol kenarında ip bulduk. Çapan beni yağ satan petrol bulana kadar çekti.



    Yağı bulduk motora benzinide doldurduk. Sonrada motorları yıkayıp tuzdan arındırdık.



    Turan'ın ve benim motor çalışmadı. Baya uğraştırdı o. Su kaçmış aralara.

    Buda petrolden hatıra olsun.



    Motora yanlışlıkla yağı fazla koydum. Olması gerekenden iki katı fazla yağ. Sinek ilaçlama arabası gibi gidiyordum sonra gitmemeye başladı. İlk petrole çekip 1.5 litre şişeye depodaki benzinin birazını boşalttık. Üstüne geri sade benzin alınca düzeldi bi nebze.

    Ordanda çıkınca hava kararmaya başladı. Motor zaten iyice gitti. Platin ölmüş gömen yok. 2-3 bin deviri geçince yetiştiremiyor tekliyor. 80 hızı anca yapıyor. O halde ilerledik baya.

    Yol boyunda arkadaşın yeri var. Tır kamyon döşeme işi yapıyor. Ona uğrayalım bi çay içelim hemde platini bi daha temizleyeyim diye durduk.







    Arkadaş yanlızmış orda. Normalde lastikçi elektirikçi ve döşemeci olarak o var. Diğerleri bugün yokmuş. Hem ona yarenlik ederiz hemde karnımızı doyururuz diye mangalı orda yaktık. İyice acıkmıştık zaten.





    Ezme yaptık birde. Ezme aşırı lezzetli birşey. Etten çok seviyoruz sadece bunu yesekte olur.



    Yemekten sonra çayımızıda demledik hayat bize güzel.

    Gece orda kalalım diye düşünüyoruz bi yandan. Hava soğudu iyice. Benim arka lamba patlamış. Arkadan gelen arabalar göremiyor. Gündüz gitsek daha iyi.





    Elektirikçinin orda uygun lamba bulup değiştirdim. Devam edelim bari dedik.

    Yolda birkez daha durduk. Motor zaten gitmiyor. Yol iyice işkence gibi oldu. Bi mola verip kendimize geldik.



    Çok şükür sonunda eve geldik. Saat gece yarısını geçti. Baya sıkıntı çektik ama güldük eğlendik.

    Halimiz itten beter keyfimiz paşada yok diye bi söz vardır. Bizimkide öyleydi. Motor arızasıyla uğraşmasak daha çok gezecektik ama kısmette bu kadar varmış.
    matrax33, ESGEL, cevran07 ve 12 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    iyi gezi olmuş başkan. emeğine sağlık.

    iyi ki tamirden anlıyorsun, ben olsam motoru dereye atar geçerdim. anlamam yani.

  3. #3
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi gezi olmuş başkan. emeğine sağlık.

    iyi ki tamirden anlıyorsun, ben olsam motoru dereye atar geçerdim. anlamam yani.
    Sağolasın.

    Motoru kendim yaptığım için artık sesinden gidişinden arızayı anlayacak hale geldim. Aylardır arızayla boğuşuyorum malum. Yanımdada alet edavat taşıyorum bişey olunca hemen söküp dağıtıyorum. Anlamadığım birşey oluncada MZ grubundan tanıştığım Aydın abiyi arıyorum o söylüyor sorunu ve çözümü.

    Bide iki zamanlı motor olduğu için tamiri basit. Bujiyi sök marşa bas ateşleme varsa sorun ordan değil karbüratörden.

    Çapan'ın motor enjeksiyonlu mesela. Onda bi arıza yapsa başına oturur izleriz. Onun motordan benzin bile çekemedik benimki bitince. Hortumu bulamadık.
    kdiner bunu beğendi.

  4. #4
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    haklısın. basit olan, sade olan daha iyi aslında. daha anlaşılabilir.

    teknoloji arttıkça bizler de 'moron'laşıyoruz. kullan-at tipi yaşıyoruz. öyle isteniyor.

  5. #5
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Aynen öyle.

    Çevremde eski motorcular var. Jawa MZ Planet filan. O motoru zamanında kullanan insanlar aynı zamanda motorun ustası. Yanında sürekli buji anahtarı zımpara vs taşıyan insanlar. Yedek gaz teliyle gezen insanlar. Arıza yapınca söküp takıp devam ederlermiş.

    Şimdiki motorlarda ise durum çok başka. Hele son modellerde hiç bişey yapamıyorsun. Çekici bulup servise götürmek lazım.

    Yada mesleğimden örnek vereyim. Eski kamyoncular aynı zamanda ustaymış. Şimdiki araçlarda usta bile çaresiz kalabiliyor. Kullandığım kamyon 92 model. Konfor yok elektronik düzen yok. Tamamen kaba düzen. Aynı tofaş marka araba gibi. Yolda kalınca çok büyük bi arıza yoksa bişekilde devam ediliyor. Sök tak basit bi yolla sanayiye atar seni. Ama ben şoförlüğe dayımın kamyonda başladım. Sıfır arabaydı. Olur olmadık yerde ekranda hata yazısı çıkar. Araba kendini kapatır. Usta bul düzeltsin yada çekici ile sanayiye çek filan bi sürü hikaye. Yeni nesil araçlar aslında daha çok sıkıntı çıkarıyor.

    MZ grubunda tanışdığım insanlar var. Binlerce km sıkıntısız yol gidenler var. Motor temiz bakımlı olsun. Yağınada dikkat et gidiyor.

    Mesela Jawa grubunda gördüğüm biri var. Özge Deren adında bir adam. Yurtdışı jawa toplantısına gitmiş 350 cc jawa ile. 7000 km yol yapmak her motorun harcı değil. En uzak noktadan geldiği için ödül verdiler adama.

  6. #6
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    350 jawa'yla ( namı-diğer ogar jawa ) 7000 km yol yapmak gerçekten ödül verilmesi gerektiren meziyet. 30 tane jawa değiştirdim 50 km de şişiyor meret

  7. #7
    escape0813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125, Yamaha Cripton, Honda CBR 250 R
    Gezi dediğin böyle olur bence. Motoru tamir edip yola devam etmek herkese nasip olmaz. Ne güzel macera. Hepinizin emeğine sağlık.

  8. #8

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alışmışsınınız siz, ama büyük cesaret yani; motorların biri bozuk, birinde plaka yok, ötekinde ehliyet yok. Yaşanan sefalete rağmen zevk almayı bilmek ve bunu gocunmadan forumda paylaşabilmek herkesin yapabileceği bir şey değil. Tebrikler yolunuz açık olsun.

  9. #9
    GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    hocam geçmiş olsun baya badire atlatmışssınız,
    Ama çapanın rahatlığı ömre minimum 10 yıl ekler

    Onur34 bunu beğendi.

  10. #10
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Matrax33 Adamın fotoğrafınıda atayım buraya. Sepetli bide.



    escape0813 Sağolasın. İlk çıktığımız gezide aylar önce. Benim motor bi arıza yapmıştı. Uğraşıp yapmıştık ve ben mahçup olup "Çapan kusura bakma uğraştık vakit kaybettik " demiştim. Oda "abi gezinin tadı böyle çıkar" demişti. O günden buyana sürekli gezeriz ve hiç düzgün bi gezi yaşayamadık. Pişman olmamış hala o dediğine.

    artemis99Sağolasın. Dediğinde haklısın aslında. Ben bozuk motorla yola çıkmaktan korkmuyorum çünkü kendime güveniyorum. Alet edavatda alıyorum yanıma. Çapan motoru yeni aldı daha plaka çıkarmadı. Oda gazi oluşuna güveniyor polis jandarma vs ses etmiyor ona. Zaten efendi sürer bi taşkınlığı olmaz. Turan ehliyete yazıldı sınava girecek. Oda deli cesareti yaz kış ehliyetsiz motora biner. Her pazar üç motor geziyoruz ve bu halde. İnşallah yakın zamanda herkesin sorunu bitecek.

    GaCCaLL Sağolasın. Ekip komple sülalem raad modunda.
    escape0813 ve matrax33 bunu beğendiler.

  11. #11
    aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2017
    Şehir
    Kandilli/İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    güzel macera olmuş kendinin tamir edebildiği , ciğerini bildiğin makine ile dolaşmak tam genç , macera ruhlu adam işi .
    yol arkadaşları da kafadar olunca işte hayatın neşesi bu .
    diğer konunuzu da takip ediyorum ama yorum yazmamıştım.
    resimlemen senden sonra o işe başlayacaklara rehber gibi oluyor. ve insan senin ile birlikte olayı yaşıyor. tam bu yüzden de sana kızıyorum kardeşim mz için otomatik ateşleme parayla değil alıp taksana , canavara , yakın olsam geleceğim sen uyurken alete ben kendim takacağım . o kadar yani ..
    neyse arkadaşlarına ve sana selam, Allah muhabetinizi bozmasın , tekeriniz düz bassın kazadan beladan uzak olun.

  12. #12
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    aokuyumcu Sağolasın. Arkadaşlar çok temiz insanlar. Her pazar çıkıyoruz bi yerlere. Daha arızasız bi yere gidemedik. Hiç arıza olmasa bi karbüratörü söküp takıyoruz. Bağımlılık yaptı artık.

    Sıfır platin buldum onu taktım. Fena değil şimdilik. Elektronik ateşlemeye illaki geçeceğim ama şimdilik durması lazım. İşlerin pek tadı yok. Motor makinaya pek para harcamak istemiyorum zaten kışda geldi. Alman MZ'i parçalayıp satayımda ordan gelen kaynağı aktarırım motora.

  13. #13

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Yola çıkarken lastik patlarsa ne yaparım diyen , benim gibi arkadaşlara ders olması gereken keyifli bir gezi olmuş.
    escape0813 bunu beğendi.

  14. #14
    aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2017
    Şehir
    Kandilli/İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    aman arkadaşların duymasın kıskanırlar falan ,resimlerde en fiyakalı motor seninki gözüküyor.
    mz nin otomatik ateşlemede model farkı var mı bilmiyorum , keskin motorda bulursam hafta içinde alırım sana hediyem olsun .

  15. #15
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Alıntı aokuyumcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aman arkadaşların duymasın kıskanırlar falan ,resimlerde en fiyakalı motor seninki gözüküyor.
    mz nin otomatik ateşlemede model farkı var mı bilmiyorum , keskin motorda bulursam hafta içinde alırım sana hediyem olsun .
    model farkı yok. 97 modelin üstündekilerin tümü elektronik ateşleme. Motor bloğu da hemen hemen 85 den sonra motor tedavülden kalkana kadar hiç değişmedi. Sadece ateşleme sistemini geliştirdiler.

  16. #16
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Ellerinize sağlık. Zorlu ama keyif alabildiğiniz bir gezi olmuş. Önemli olan keyif alabilmek.

  17. #17

    Üyelik
    10 Mayıs 2015
    Şehir
    ist-kadikoy
    Motosikleti
    2016 HONDA NC750X DCT-2016 YAMAHA N MAX
    Valla helal olsun. Ben motor 1 sn gec mars alinca bile yusuf yusuf oluyorum 😀 kapadokya ya giderken de sizin arkadasin dukkani dikkatimi çekmişti,hayirli işler

  18. #18
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Arkadaşların hâlâ konuşuyor mu seninle?

  19. #19
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    mgora Sağolasın. Bi tüp bali birazda eski lastik parçası yeterli ona. Onuda motorda ufak bi kutu var torpido gibi. Sürekli orda taşıyorum tavsiye ederim. Çok şükür hiç ihtiyaç olmadı.

    aokuyumcuPrensip olarak maddi değeri olan şeyleri hediye kabul etmiyorum. Yinede çok sağol. Zaten bugün siparişi vermiştim sabah. Bu yazıyı okumadan önce. Beyin ve pol rotor yeterli elektroniğe çevirmek için. İkisini aldım bide marş kolu dayama lastiği ile 178 tuttu. Bugün çıktı İstanbul'dan. Haftasonu gezisine inşallah ateşleme sorunum olmadan gireceğim.

    guven61Sağolasın. Maksat keyif almak onuda aldık şükür.

    pikatel34Sağolasın. Aslında orası eskiden kamyoncu tesisiymiş. Sonra lokanta ve petrol kapanmış. Elektirikçi lastikçi döşemeci duruyor hala. Kafa dinlemeye çok iyi bi yer aslında. Tekrar gidelim diye düşündük arkadaşlarla. Kapadokyaya tekrar gelirsen haber et bana. Kapadokyanın giriş kapısı Aksaray. Haftasonuna denkgelirse beraberde gezeriz. Tabi arızaya katlanırsan.

    COQOnlar ayrı bi manyak zaten. Turan zevk için evine motoru sokup salonda tv karşısında söküp dağıtan geri toplayan adam. Çapan desen o tümden ayrı. Hiç sorunu olmayan şanzımanı sökmem için ısrar etmişti bi ara. Hangi parça olduğunu unuttum ama bi keresinde yolda kaldığımızdada sök içine bakalım diye tutturmuştu. O yüzden sorun olmuyor. Zaten atölyede motorla uğraşırken whatsapp grubuna yazarım atölyedeyim diye. Hemen damlarlar

  20. #20
    ubuntu67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2009
    Şehir
    Hatay - İskenderun
    Motosikleti
    Pulsar NS200
    Son zamanlarda okudugum en samimi, güzel motosiklet macerası.

    Yolunuz açık olsun. Selamlar.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)