Süper Sport Motosikletleri Normal Trafiğe Sokmamak Lazım.

Herkes bir şeyler söylemiş, topicteki karşıt görüşlü herkes aslında aynı şeyi söylemiş ve ben de o konuya katılıyorum. (yasakçı zihniyet) Ama bir şeyleri göz ardı ettiğinizi düşünüyorum.Hatta gözardı etmeyi bırakın görmezlikten gelmek için yumuşak karından darbeler indiriyorsunuz, örnekler ardına örnekler...

Ölümlü kazaların yüzde 56 sına ss ler karışıyor ki yollarıyla, trafik kurallarıyla cartı curtuyla AMERİKA'da oluyor bunlar. Neden? Evet soru açık neden?

Bütün motorsikletler tehlikeli iken SS motorların bu üstünlüğü(!) neden?

Kimse yoğurdum ekşi demez arkadaşlar. Siz göze alıp ya da eğitiminize güvenip, alıp-basıyorsunuz ama bunun gibi forumları okuyup SS almak için can atan binler var.

edit: Bazılarınızın aklına "Daha çok SS motosiklet satılmıştır o yüzden SS ölümlü kazaları daha fazla olmuştur" düşüncesi gelebilir. Buna cevaben ise aynı kaynaktan aldığım istatistikleri veriyorum. 2005 full raporunu pdf olarak görmek için aşağıdaki linke tıklayın.
http://www.iihs.org/sr/pdfs/sr4209.pdf

Her 10000 motosiklet başına ölümlü kaza sayısı.

SSport-----------22,5
Sport/Unclad-----10,7
Touring-----------6,5
Other/Unknown----4,3
Cruiser------------5,7
Ortalma-----------7,5
Super Sport Harici Ortalama 5,98 SS harici her 10000 motorsikletliden yaklaşık 6 sı ölümlü kaza geçirirken, SS li 22,5. Neredeyse 4 kat daha ölümcül.

Sizin verdiğiniz gibi bel altı örnek vermek gerekirse:

Biz azrail tarafından seçilen bugün ölecek 10 motosikletçiyiz. 8'imiz SS kullanıyor. 2'miz ise diğerlerinden kullanıyor. Hakkınızı helal edin. vıııınnnnnnnn.

2005 ruhsatlı motorsiklet sayıları

Cruiser -------------------------2,778,240
Sport/Unclad---------------------401,130
SSport---------------------------501,002
Touring--------------------------807,291
Other/Unknown-------------------893,567
Toplam---------------------------5,381,338

Allah kimseye kaza bela vermesin inşallah. Kusurum olduysa affola.

Son düzenleme:
Biz ne kadar konuşursak konuşalım devlet A2 ehilyet alınınca SS kullanma yetkisine sahip olduğumuzu düşünüyor...

Önce bu düzeni değiştirmek gerekir.
Ehliyet sınavındayken scooter'ın üzerinde o elindeki başlığı tak bakalım diyip ne yaptığını anlayamayan hocaların değerlendirdiği sınavlar bu yetkiyi bizlere veriyor...

eğer ki bu sistem bu halde kalıp SS motosikletler yasaklanırsa ülkemize yakışır bir ironiyi yaşamış oluruz...

ss lerde gazlamak değil durdurmak meseledir. motorunuzu durdurabildiğiniz ölçüde kullanıyorsunuzdur.
kazların çoğu arkadan patlamayla oluyo zaten.
herkese kazasız sürüşler :cherry::cherry:

mesajları iyi okumanı tavsiye ederim...

ss ler yasaklanmasın kullanıcıları eğitilsin deniyor. toplam motosiklet kazalarının %56 (?) sını oluşturan ss kazalarına bakarsan eğer, bunların neredeyse tamamı(!) kullanıcı kaynaklıdır. hız kaza yapma riskini arttırır ama verdiği heyecan dolayısı ile cezbedicidir. Bunu kontrol edebilirsen ss'ten aldığın sürüş keyfini başka hiçbir araçtan alamazsın. Ayrıca kıvraklığı çevikliği ve gücü yerinde kullanırsan akan trafikte seyreden diğer araçlardan daha güvenli bir şekilde kazadan kaçınabilirsin.

ben kendi adıma kimseye ss alın gazıda sonuna kadar açın hiç bişey olmuyor demiyorum.

bence kaza oranlarını araştırırken sorgulamanız gereken ss kullanıcılarının yüzde kaçı kaza yapmış olmalıdır. yıllarca ss kullanmış ve en ufak kaza bile yapmamış insanlar tanıyorum. Bunu da düşünmeniz lazım. demekki eğitimle bilinçli kullanımla sorunun üzerinden gelinebiliyor. bu yeterliliği gösterebilecek insanları bu zevkten mahrum etmek acımasızlık haksızlık mantıksızlık despotluktur. benim karşı olduğum şeyde bu.

İlginç bir konu aslında. Yeni ehliyeti alan birisi yzf R1 de kullanabilir, 50cc Skuter da. Buradaki asıl karar verici Kişinin kendisi. Devlet istedği kadar yasaklasın bu yasaklar her türlü delinir. Kişilerde bilinç olmadıktan sonra bunun bir anlamı kalır mı?

Hem bütün suç motosiklettemi? trafkte diğer kişilerin suçu yok mu? Geçen gün polonezköyde viraj çıkışı olduğu halde, anlamadığım şekilde beni sıkıştıran ve üstüme direksiyon kıran kırmızı araç sürücüsü yine olmayacak mı?
elinde ruj, kucağında cep telefonu aynada kendine bakıp şeritler arası danseden dangalak kadın şoförler olmayacak mı? otoparka çekilen araçlarla caddelerde hız denemesi yapan değnekçler olmayacak mı?

sorunun kökü o kadar toplumla iç içeki bunu ancak, türkiyeden uzaklaştığınızda, yurtdışında anlıyorsunuz. Aile ziyareti için gittiğim İsveçte bunu fazlası ile gördüm. kısacası, SS makineleri üreten ülkelerin toplumlarının gelişmişlik düzeyi ile aramızdaki fark bulunduğu sürece, makineyi kullanan kişinin yaptığı hataların (çok temelde) bir anlamı kalmıyor.

aklıma sigara geldi benzettim biraz dumansız hava diye yırtıyo tv kendini falan filan,,,e satma kardeşim o zaman şu mereti

ss ler yola çıkmasın meselesi ise bambaşka konuyu açan şahıs lider ruhlu ve yasakçı bir zihniyete benziyormuşçasına bazı fikirler beyan etmiş

bu ölümlü kazaların sebebi motosikletlermi değil!!!kim peki yolların bozuk olmasımı?maganda araç şöförleri mi oda değil

kim..........

Genç bir arkadaşı daha kaybettiğimizi öğrenince bu başlığı açmadan edemedim doğrusu.

Süper Sport (Racing) motosikletleri normal trafiğe sokmamak, sadece pistlerde kullanmak gerektiğine inanıyorum.

Diğer tarz motosikletlerde kaza olmuyor mu sanki diye itiraz edenleri duyar gibiyim ama bu kadar fazla olduğunu ve öldürücü olduğunu sanmıyorum.

Racing motoru kullanan ister istemez yarışlardaki gibi virajlara girmek isteyecek, hız limitlerini zorlayacaktır.

İbrenizde en fazla kaçı gördünüz tarzında başlıkların açıldığı bir ortamda biz istediğimiz kadar bilinçli olmaya davet edelim birbirimizi.

süpersport motosiklet sürücülerini kıskanıyormusunuz yoksa?

Son düzenleme:
Pist varda bizmi gidip girmedik ????

Pistteki acılarımızda çok taze değilmi zaten ?

Biraz kadere inanmak lazım sanırm öle yada böyle hayatımızın sonlanması için bi sebep lazım gerçekler acıdır..

Piste Gerek Varmı Arkadaşım ? İstanbulda Yollar Ne kadar Kötü Olursa Olsun Hep Büyük Şehir Diyolar hİCMİ Boş Olan Yolu Yok ? Yada Otobanları O Kadarmı Kötü ? İzmirde Desen sana bir sürü yer sayabilirim Örnek Olarak PınarBaşı İncir Altı HaTay Heleki İzmir Aydın Otobanı Bas Basabildigin Kadar Yol Dondurma Kaymak Yaw :)

mesajları iyi okumanı tavsiye ederim...

ss ler yasaklanmasın kullanıcıları eğitilsin deniyor. toplam motosiklet kazalarının %56 (?) sını oluşturan ss kazalarına bakarsan eğer, bunların neredeyse tamamı(!) kullanıcı kaynaklıdır. hız kaza yapma riskini arttırır ama verdiği heyecan dolayısı ile cezbedicidir. Bunu kontrol edebilirsen ss'ten aldığın sürüş keyfini başka hiçbir araçtan alamazsın. Ayrıca kıvraklığı çevikliği ve gücü yerinde kullanırsan akan trafikte seyreden diğer araçlardan daha güvenli bir şekilde kazadan kaçınabilirsin.

ben kendi adıma kimseye ss alın gazıda sonuna kadar açın hiç bişey olmuyor demiyorum.

bence kaza oranlarını araştırırken sorgulamanız gereken ss kullanıcılarının yüzde kaçı kaza yapmış olmalıdır. yıllarca ss kullanmış ve en ufak kaza bile yapmamış insanlar tanıyorum. Bunu da düşünmeniz lazım. demekki eğitimle bilinçli kullanımla sorunun üzerinden gelinebiliyor. bu yeterliliği gösterebilecek insanları bu zevkten mahrum etmek acımasızlık haksızlık mantıksızlık despotluktur. benim karşı olduğum şeyde bu.

Editlediğim mesajımı okuyup ona göre yorum yapmanızı rica edeceğim. Soru işareti koyduğunuz kısım için ise bir sayfa önceki postumu okumanızı tavsiye ediyorum.

İlginç bir ekleme yapmak istiyorum.

Are rider safety training and education effective in reducing crashes?

Although rider education courses can teach novice motorcyclists basic operating skills and help experienced motorcyclists refresh their skills, they don't appear to reduce the risk of crashes. Most states offer rider education programs based on courses created by the Motorcycle Safety Foundation.6 Participation is voluntary, but some states, like California, require new riders younger than 21 to attend. Riders in some states are offered the incentive of automatic licensure in lieu of a written knowledge test or road test once they complete a rider education course.

A 1996 review of the effects of motorcycle rider training in the United States, Canada, and Europe on crash risk concluded that there is "no compelling evidence that rider training is associated with reductions in collisions."10 The New York Department of Motor Vehicles conducted a large-scale analysis of motorcycle rider training between 1981 and 1985. In the NHTSA-sponsored study, motorcycle operator's license applicants were randomly assigned to one of four groups. One group took the state's existing knowledge and driving test and another took a Motorcycle Operator Skill Test developed by NHTSA. The two remaining groups were assigned to rider training courses, plus the operator skills test. Riders who took the state's standard knowledge and driving test had fewer motorcycle crashes in the subsequent two years than riders in the three experimental training program groups.11
References

1National Highway Traffic Safety Administration. 2007. Traffic safety facts. 2006 data:motorcycles. Report no. DOT HS-810-806 Washington, DC: US Department of Transportation.

2Preusser, D.F.; Williams, A.F.; and Ulmer, R.G. 1995. Analysis of fatal motorcycle crashes: crash typing. Accident Analysis and Prevention 27:845-51.

3Motorcycle Industry Council. 2007. Motorcycle and scooter sales climb for 14th consecutive year. Media release, February 16. Irvine, CA.

4Insurance Institute for Highway Safety. 2007. Special issue: motorcycles. Status Report 42 (9) Arlington, VA.

5Creaser, J.I.; Ward, N.J.; Rakauskas, M.E.; Boer, E.; Shankwitz, C.; and Nardi, F. 2007. Effects of alcohol on motorcycle riding skills. Report no. DOT HS-810-877. Washington, DC: National Highway Traffic Safety Administration.

6National Highway Traffic Safety Administration. 2006. Motorcycle safety program plan. Washington, DC: US Department of Transportation.

7Baer, J.D.; Baldi, S.; and Cook, A.L. 2005. Promising practices in motorcycle rider education and licensing. Report no. DOT HS-809-852. Washington, DC: National Highway Traffic Safety Administration.

8National Highway Traffic Safety Administration. November 2006. Uniform guidelines for state highway safety programs: motorcycle safety. Washington, DC: US Department of Transportation.

9Billheimer, J.W. 1998. Evaluation of the California motorcyclist safety program. Transportation Research Record 1640:100-09.

10Mayhew, D.R. and Simpson, H.M. 1996. Effectiveness and role of driver education and training in a graduated licensing system. Ottawa, Ontario: Traffic Injury Research Foundation.

11New York State Department of Motor Vehicles. 1987. Motorcycle rider education evaluation project. NHTSA Contract no. DTNH 22-80-C-0512. Albany, NY.

Son düzenleme:
kimse ss'ler kaza yapmıyor demiyor zaten mesajı okursan bunu söyledim hız kaza yapma riskini artırır. Aynı zamanda cezbedicidir.

toplam ss ve sport/naked motosiklet sayısı 900bin civarı verdiğin araştırmaya göre hepsi ölmüş mü? 900bin kişinin kaçı ölmüş? sigara öldürür kesindir! değişmez. ama ss öldürür demek yanlıştır. diğer motorlara göre ölümcül kaza yapma riskini hızı dolayısıyla yükseltir ancak eğitim ve bilinçli kullanımla sorun çözülür.

kimse ss'ler kaza yapmıyor demiyor zaten mesajı okursan bunu söyledim hız kaza yapma riskini artırır. Aynı zamanda cezbedicidir.

toplam ss ve sport/naked motosiklet sayısı 900bin civarı verdiğin araştırmaya göre hepsi ölmüş mü? 900bin kişinin kaçı ölmüş? sigara öldürür kesindir! değişmez. ama ss öldürür demek yanlıştır. diğer motorlara göre ölümcül kaza yapma riskini hızı dolayısıyla yükseltir ancak eğitim ve bilinçli kullanımla sorun çözülür.

Bakınız SuPeR BiKe, 2. kez sorduğunuz sorunun cevabı yukarıda,

Bir kez daha açıklayayım, 10.000 SS motosikletliden 22.5 i ölmüş. Oysaki 10.000 diğer motorsikletlilerden 5.98 i ölmüş. En basit şekilde yazıyorum :

ölen her 100 Motorsikletliden

45 i SUPER SPORT
22 si Sport/Naked
13 ü Touring
12 si Cruiser
8 i Diğer
.

İngilizce yazıda yapılan bir deney var. Su an musait değilim, kısa bir çevirisini eklerim buraya. O da eğitimle ve ölümlü kaza ilişkisinden bahsediyor.

Hepiniz Bilinçli Sürücülersiniz Nerede Ne Yapılacagını Biliyorsunuz Bilinçsiz İnsandan Kaynaklanan Bir Sorun Bu Neden Ss Yasaklanıcak O zaman Serdar Abicim Bende SeniN Sevdigin Türdeki MotoSikletleri Sevmiyorum Onlarıda Kaldıralım Bana Göre Onlarda Tehlikeli Ben 18 YaşınDa Bir Genç Olarak NasıL Kullanılıcagını Ve İdare Edilebilecegini Kendimce Biliyorum Bilmediklerimi İse Buradaki Abilerimden Kardeşlerimden Ve Arkadaşlarımdan Ögreniyorum SS MotoSikletler KaldırılMamalı Basmak İsteyen Otobana Cıksın Kardeşim :farao::farao:

ilk bakışta evet çok mantıksız gibi gözüküyor ama..
düşünsenize.. saatte 300 km yapabilen birşeyi parası olan herkes kullanabiliyor.. bu açıdan bakınca da korkunç doğrusu...

Ben ise aksini okumuştum bir yurtdışı sitede, SS motorların ölümlü kaza oranı diğer motor türlerine göre ortalama yüzde 75 fazla olduğu söyleniyordu. Belki de fark ölümlü kaza oranından kaynaklanıyordur.

Kesinlikle.. Benim bahsettiğim veriler kaza oranları sadece!
ölüm kıstası yok..

yazıda özet olarak güvenli sürüş eğitimleri kazaların azaltılmasında etkili olmamıştır deniyor. başlangıç seviyesine temel bilgileri ileri seviyeye bilgilerini tazeleme fırsatı sunuyor falan filan.... yapılan araştırmada standart eğitimleri alanlarla ileri seviye eğitim alanları karşılaştırmışlar ve standart eğitim alanlar diğerlerine göre 2 yıl içinde daha az kazaya karışmışlar. gerisi kaynakça zaten hiç girmiyorum.("ölümcül kaza" geçen bir bölüm göremedim.)

amerikada ki standart eğitimi bizim sürücü kurslarının eğitimiyle karşılaştırmak yanlış olur. biz bu açığı kapamak, standart bir bilgiye sahip olabilmek için zaten özel kurslara dünya para döktük.

gönderdiğin diğer yazıda ölümcül kaza sebeplerinden bahsederken neden olarak verilen hız ve sürücü hataları.

McCartt says. Speeding and driver error were bigger factors in fatal crashes of supersport and sport and unclad sport bikes compared with other classes of motorcycles. (motorlara kusur bulunmamış veya satılması durdurulsun trafiğe çıkmasın denilmemiş)

bizde bundan bahsettik zaten kazaların sebebi sürücüdür motorların bir şuçu yoktur yasaklanmasına bir sebep göremiyoruz diye.

şimdi tam olarak neyi tartışmak istiyorsun anlayamadım kusura bakma. yasaklansın mı? yoksa yasaklanmasın mı?

Durumu kisişelleştirmek için ya da buradaki herkese cevap olsun diye vermedim istatistikleri ve örnekleri. Ben devletin temel hak ve özgürlük ihlalleri haricinde hiç bir şeyi kısıtlamasını uygun bulmuyorum. Tekrar bir yanlış anlama var sanırım.
Amacım herkese GERÇEKLERE dayanarak olan biteni göstermek. Olan biten ne, SS çoğu kişiyi kendine çekiyor, sesi, güzelliği, gücü vb. ile. Ama bunun da bir götürüsü var. Daha fazla ölümcül kaza riski.

Yukarıdaki ingilizce metini size cevap olsun diye yazmadım üzerinize alınmış ve yanlış yorumlamışsınız.

Yazının ana fikri şudur "rider education courses don't appear to reduce the risk of crashes." "Sürücü eğitim kursları kaza yapma riskini azaltıyor gibi durmamaktadır". İlginç bir hipotez olarak gördüğüm için yazıyı koydum. Topic başlığıyla ya da sizin yazdığınızla direkt ilgili değil zaten.

Bu arada çevirdiğiniz cümlenin devamında SS kazalarının yuzde 57'si hızdan kaynaklanıyor deniyor ve ekleniyor SS sürücüleri diğer motor sürücülerine göre hız yapmaya daha meyilli.

Hiç bir motor türü için yasaklanmalı denilmeyen bu raporda şöyle bir grafik var , gelin beraber yorumlayalım. Ya da basit bir soru sorayım.
crashfigure1.JPG

Neden SS kullanan sürücüler yüzde 70 civarı hata yaptıkları için mefta oluyorlarken, touring kullananlar yüzde 50 civarı? Nedir SS cileri hataya zorlayan?

Son düzenleme:
serdar abi sen girince bu başlık karışıyor abi, tamam anladık ss'lere antipatin var :p

Ben girince bu başlık niye karışsın yav.Kimseyi tahrik edici yazılar yazmıyorum, kimseye dokunmuyorum ki. Tam tersine Çanakkale savunması yapıyorum.:p

SS'lere antipatim de yok. Dernek gezilerimizi onlarla beraber yapıyoruz Elazığ'da.:)

başlığa hak veriyorsunuz ama kalınla işaretledim kullanandan bahsediyorsunuz. yani makinanın suçu yok zaten bende bunu anlatmaya çalışıyorum çözüm bulamadığınız olayı komple kaldırmak gözden uzak tutmak yasaklamak

çözüm değildir!!!!!!!!!

bu kafayla değil uygar devletler düzeyine gelmeyi bulunduğumuz yerden 1 adım öteye gidemeyiz. sorunlarımızı, nedenlerini bilip bunlara çözüm üretmek için çaba sarf etmeliyiz. yasaklamakla susturmakla dışlamakla bir yere varılmaz bu çok ayıp birşeydir. eğitmen olup bu düşüncelere sahip olduğunuz için ayrıca üzüldüm bir eğitmen her tür fikre açık olan birisi olmalı bence. sınıfta düzeni bozan çocukları, devamsızlık yapan çocukları eğitmektense okuldan atmaya benzer ss makinaları yasaklamak. çok yanlış.

ayrıca ben büyütüyosunuz derken kullanımdan bahsetmiştim.Öğrendikten sonra kullanımı oldukça kolay ve zevkli makinalardır.

Yasak kelimesi çok antipatik gelse bile eğitimin bir bölümünde de bu vardır. Çocuklarımızı sigara, içki, bıçak taşıma konusunda eğitirken bir taraftan da okula getirilmemesi için yasak koyarız. Çocuk derslerine çalışmıyorsa buna sebep olduğuna inandığımız internet, televizyon, arkadaş vs. vs. yasak koyarız.

Bu sebeple benim eğitimci kişiliğimden ziyade bugün ehliyet alan kişilerin yarın hemen racing motora binmesini nasıl önleriz bunu tartışalım. Bu makinaları yıllardır kullanan arkadaşlarımızın bile duygularına hakim olamadıklarını tartışalım.Bu motorlar Türkiye şartlarında ne kadar uygun bunu tartışalım.:wiinkk:

Hem "ayrıca üzüldüm bir eğitmen her tür fikre açık olan birisi olmalı bence" ne demek. Ben hangi fikre kapalı oldum? Sizin yazdıklarınızı kendi içimde değerlendiriyorum, haklılık payını araştırıyorum. Ülkemizde pist yok iken bu düşüncem ne kadar uygulanabilir diyorum. Bu pist konusunda arkadaşlara hak veriyorum.Ancak çoğu SS kullanıcısı şu kadar olsun toz kondurmuyor kendine. Bir konuda dahi haklı olabilirsin diyemiyor.:pr:

Her türlü fikre açığım ve bekliyorum.:)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ikidir katılıyorum bugün bu alkadrasa :p
hız tutkusu yok bende, o yüzden ss cileri, ikiyetmiş gördüm bassam daha basardım, ikiseksenbeş gördüm yol bitti diyenleri anlamıyorum ben. şöyle bi düşünüyorum, hıphızlı gidiyosun, yihhuuuu, eeee? keyifli gelmiyo bana.
ama yasaklamakta olmaz tabi, yasaklanınca cazibesi artmazsa ss'in adam deilim.

cazibesi ordaa abii zatenn :mrgreen: yasaklandığı zamann millett daha çokk bi macera arıycak SS e sarıcakk =)=)

ilk bakışta evet çok mantıksız gibi gözüküyor ama..
düşünsenize.. saatte 300 km yapabilen birşeyi parası olan herkes kullanabiliyor.. bu açıdan bakınca da korkunç doğrusu...

:cat::cat::cat:

:rendeer::rendeer::rendeer:

Bir kez daha açıklayayım, 10.000 SS motosikletliden 22.5 i ölmüş. Oysaki 10.000 diğer motorsikletlilerden 5.98 i ölmüş. En basit şekilde yazıyorum :

ölen her 100 Motorsikletliden

45 i SUPER SPORT
22 si Sport/Naked
13 ü Touring
12 si Cruiser
8 i Diğer

İngilizce yazıda yapılan bir deney var. Su an musait değilim, kısa bir çevirisini eklerim buraya. O da eğitimle ve ölümlü kaza ilişkisinden bahsediyor.

Araştırmacı gazetecilik diye buna denir işte. Aslında bu istatistikleri benim bulmam lazımdı.

Teşekkürler arkadaşım.:cat:

Ben girince bu başlık niye karışsın yav.Kimseyi tahrik edici yazılar yazmıyorum, kimseye dokunmuyorum ki. Tam tersine Çanakkale savunması yapıyorum.:p

SS'lere antipatim de yok. Dernek gezilerimizi onlarla beraber yapıyoruz Elazığ'da.:)

Yasak kelimesi çok antipatik gelse bile eğitimin bir bölümünde de bu vardır. Çocuklarımızı sigara, içki, bıçak taşıma konusunda eğitirken bir taraftan da okula getirilmemesi için yasak koyarız. Çocuk derslerine çalışmıyorsa buna sebep olduğuna inandığımız internet, televizyon, arkadaş vs. vs. yasak koyarız.

Bu sebeple benim eğitimci kişiliğimden ziyade bugün ehliyet alan kişilerin yarın hemen racing motora binmesini nasıl önleriz bunu tartışalım. Bu makinaları yıllardır kullanan arkadaşlarımızın bile duygularına hakim olamadıklarını tartışalım.Bu motorlar Türkiye şartlarında ne kadar uygun bunu tartışalım.:wiinkk:

Hem "ayrıca üzüldüm bir eğitmen her tür fikre açık olan birisi olmalı bence" ne demek. Ben hangi fikre kapalı oldum? Sizin yazdıklarınızı kendi içimde değerlendiriyorum, haklılık payını araştırıyorum. Ülkemizde pist yok iken bu düşüncem ne kadar uygulanabilir diyorum. Bu pist konusunda arkadaşlara hak veriyorum.Ancak çoğu SS kullanıcısı şu kadar olsun toz kondurmuyor kendine. Bir konuda dahi haklı olabilirsin diyemiyor.:pr:

Her türlü fikre açığım ve bekliyorum.:)

kendi çocuğum yok ama ailemde ufaklıklar var bizde kötü alışkanlıklardan neden uzak durması gerektiği neden ders çalışması gerektiği anlatılarak büyüklerine özendirilerek hatta kıskandırılarak ve aynı zamanda ödüllendirilerek veya cezalandırarak yapılır yasağa gerek kalmaz. sizde bunu denemelisiniz.

racing motora binmeyi önlemektense yada motoru yasaklamaktansa neden yarın ehliyet alacak birinin racing bir motora binebilecek kadar eğitimli ve donanımlı olmasını sağlarızı tartışmıyoruz. yada almanyada yapıldığı gibi kullanacağı hacimde motorla sınava sokabileceğimiz bir düzeni tartışmıyoruz. yasaklamak daha kolay olduğu için mi? fazla kafa yormaya gerek olmadığı için mi? yasaklayalım gitsin değil mi? ne kadar kolay!

türkiye şartlarından bahsediyorsunuz ama sadece ss makinalar için değil trafikteki tüm araçlar için yollarımız müsait değil beceriksiz rantçı yönetimler yüzünden. bu konu ayrı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar