Süper Sport Motosikletleri Normal Trafiğe Sokmamak Lazım.

bende katılmıyorum :pale:trafikte en sol şeriti kulanmadıktan sonra ben ne yapıyım küçük cc yi yüksek cc nin suçu yok suç insanlarda insanlar hata yapar makinalar deyil .yayada kaza yapıyor arabada pisiklet de peki kimin suçu tabiki insanın :pale:

kendi çocuğum yok ama ailemde ufaklıklar var bizde kötü alışkanlıklardan neden uzak durması gerektiği neden ders çalışması gerektiği anlatılarak büyüklerine özendirilerek hatta kıskandırılarak ve aynı zamanda ödüllendirilerek veya cezalandırarak yapılır yasağa gerek kalmaz. sizde bunu denemelisiniz.

racing motora binmeyi önlemektense yada motoru yasaklamaktansa neden yarın ehliyet alacak birinin racing bir motora binebilecek kadar eğitimli ve donanımlı olmasını sağlarızı tartışmıyoruz. yada almanyada yapıldığı gibi kullanacağı hacimde motorla sınava sokabileceğimiz bir düzeni tartışmıyoruz. yasaklamak daha kolay olduğu için mi? fazla kafa yormaya gerek olmadığı için mi? yasaklayalım gitsin değil mi? ne kadar kolay!

türkiye şartlarından bahsediyorsunuz ama sadece ss makinalar için değil trafikteki tüm araçlar için yollarımız müsait değil beceriksiz rantçı yönetimler yüzünden. bu konu ayrı.

Eğitimde yasakların yerini tartışacak olursak konu çok çok dağılacak.Yasaklayalım gitsin, şeklinde bir yaklaşımımın olmadığını anlamış olmalıydın. Bu tarz motosikletlerin getirebileceği olumsuzlukların fazlalığına dikkat çekmek, düşündürmek istiyorum. Motosiklete başlayan çok kişinin gözünde bu motosikletler olduğu için, bunun önlemini düşünelim diye başlığı açtım.

Yasaklamayı çok istesem bile bunun ne kadar mümkün olacağını,ne kadar mümkün olmayacağını bilecek durumdayım.

Sizin yukarıda getirdiğiniz önerilerin benzerlerini düşünelim istiyorum.:) Amacım da bu zaten.

Aslında, motor ehliyeti sınıflarının kökten değiştirilmesi lazım.mesela -Benim düşüncem-;

A1 : Vitessiz scooterler, mobbylette tarzı motorlar,
A2 : YBR 125, CBR 125, CBF 150 tarzı motorlar,
A3 : 151-250 cc arası motorlar,
A4 : 251-650 cc " " ,
A5 : 651 ve üstü cc motorlar için

olmak üzere 5 sınıf A ehliyet olacak.

Başlangıç, A1 veya A2 ehliyeti olacak, her sınıfta en az 2 yıl/10.000 Km motor kullanılacak ve 2 yılda bir bir üst sınıf ehliyet alınarak yüksek cc.li mototrlara geçilecek.

Bir laf vardır: "İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır" derler, iğneyi kendime batırayım, Ben bile bazen 650 cc motor düşünüyorum (seneye bu zamanlar), oysa 1500-2000 Km scooter tecrübem var(Gençliğimde 5 yıl kullandığım Hydro 51 i motordan saymıyorum)

ss bi tutkudur .nasıl bir tutku biliyormusunuz ss tarzı, mesala 1000 cc kullandıktan sonra hiç bir tarz ve motor kesmemeye baslıyor.çünkü o alınan adrenalin tork beygir gücü ve o hızın hazzını hiç bir sey vermiyor veremiyor.ss kullanan bir sürücü diger tarz küçük cc motosiklete bindigi zaman o motosiklet ona yetmiyor yavas geliyor gitmiyor.Amerikada yapılan bi arastırmaya göre bu bir hız hastalıgı( ss tarzı binenler için)bende bu tarz motosiklet kullanıyorum. bende ayrıca sehir içinde kullandıgım scoter var ve sehir içinde super kullanıslı bir ulasım aracı pratiklik ve sorunsuz bir ulaşım aracı ama ss onun hazzı baska söylemek istedigim kazaların çogunlugu sebeb asırı hızdır buda ss tarzı motosikletlerde fazlasıyla mevcut.bence bunun çözümü avrupadaki sisteme gecilerek çözülebilir ilk 2 yıl 125 cc ve daha sonra kadameli olarak cc yükseltmek ve egitimle olur söylemek istedigim ss tarzı kullanan birine buna binmeyin demek çok zor ve o hazzı alan kimse bunu kabul etmiyor zaten.sunuda söylemek isterim ss tarzı motosikletin insanı tahrik eden insanı zorlayan bir yapısı var.ama bir scoterden frenaj denge ve stabillik bakımından çok üstün bir yapısı var.iş yine sürücüde bitiyor.ne kadar hız o kadar tehlike bunu kabul ediyorum ama insanada cazip gelen kötü tarafı ise motosiklet kullanan kişilerdeki özgürlük ve herseyi gecebilme duygusu bu ss lerde fazlasıyla bulunması .bu faktörler görünüş hız ss leri cazibe merkezi yapıyor

başka bir yaklaşım yapalım ss kullanan birinin altına( yakın mesafelere veya kız arkadaşımla birlikteysem bende scooter kullanıyorum) daha küçük hacimli bir motor verdiğinizde sürücünün limitleri motorun limitlerinden fazla olduğu için çok daha tehlikeli olur. ama ss makinanın limitleri doğası gereği zaten üst seviyede olduğu için sürücünün limitleri motorun kabiliyetleri dahilinde kalır.

ss makinalar tehlikeli değildir asla kabul etmem. tehlikeli olan aracı sürendir. iş tamamen sürücüde biter. süper sport makinalar aşırı hızdan dolayı kaza yaparlar hız yüksek olduğu için bu kazalar ölümcül olur. eğer bu tarz süratli kullanıma olanak sağlayan makinalarla kaza olmasını istemiyorsak ve gençlerimizi kaybetmemeyi istiyorsak trafikte adam gibi denetim yapmak zorundayız sürücüleri adam gibi eğitip -kullanacağı tarzı ayırt etmeksizin- bilinçli kullanmalarını sağlamalıyız. yasaklamakla bir yere varılmaz.

başka bir yaklaşım yapalım ss kullanan birinin altına( yakın mesafelere veya kız arkadaşımla birlikteysem bende scooter kullanıyorum) daha küçük hacimli bir motor verdiğinizde sürücünün limitleri motorun limitlerinden fazla olduğu için çok daha tehlikeli olur. ama ss makinanın limitleri doğası gereği zaten üst seviyede olduğu için sürücünün limitleri motorun kabiliyetleri dahilinde kalır.

Burada yazdıklarınızdan hiç birşey anlamadım. SS kullanan sürücünün ne limiti fazladır?

şöyle anlatayim;

düşük hacimli bir motor düşün yaptığı hız bellidir kullanım amacı bellidir dolayısı ile kabiliyetleri de bu yönde olur buna 10 üzerinden 5 gibi bir değer verelim.

ss makina yüksek süratte kullanım için üretilmiş donanımı süspasiyonları lastikleri frenleri buna göre ayarlanmıştır ve değer olarak 8 verelim.

eğitim almış belirli bir km yapmış yetenekli bir sürücü düşün teknik ve beceri bakımından ona da 7 verelim.

bu sürücü fabrika verisi 2,5 sn olan 0-100 km hızlanmalı bir ss makinayı 3,5 sn de 100 km ye ulaştırabiliyor ve 34,5mtr olan durma mesafesini de 37m yapabiliyor. max. 100 km ile girebileceği bir viraja da en fazla 90 km ile giriyor.

şimdi hisleri alışkanlıkları refleksleri buna adapte olmuş bir adama 5 değer verdiğimiz motoru kullandırırsan 0-100 km ye belki motorun max. limitlerinde ulaştırır. ama aynı şekilde fren kabiliyeti daha düşük olan motorla aynı mesafede duramayacağı için ve 90 km ile girmeye alıştığı virajlara limitleri daha düşük olan belki 60-70km olan motorla yine 90 km ile gireceği için karşılaşacağı tehlikeler daha fazla olur. (rakamları örnek olarak verdim hız sınırlarını biliyorum)

demek istediğim buydu.

ss bi tutkudur .nasıl bir tutku biliyormusunuz ss tarzı, mesala 1000 cc kullandıktan sonra hiç bir tarz ve motor kesmemeye baslıyor.çünkü o alınan adrenalin tork beygir gücü ve o hızın hazzını hiç bir sey vermiyor veremiyor.ss kullanan bir sürücü diger tarz küçük cc motosiklete bindigi zaman o motosiklet ona yetmiyor yavas geliyor gitmiyor.Amerikada yapılan bi arastırmaya göre bu bir hız hastalıgı( ss tarzı binenler için)bende bu tarz motosiklet kullanıyorum. bende ayrıca sehir içinde kullandıgım scoter var ve sehir içinde super kullanıslı bir ulasım aracı pratiklik ve sorunsuz bir ulaşım aracı ama ss onun hazzı baska söylemek istedigim kazaların çogunlugu sebeb asırı hızdır buda ss tarzı motosikletlerde fazlasıyla mevcut.bence bunun çözümü avrupadaki sisteme gecilerek çözülebilir ilk 2 yıl 125 cc ve daha sonra kadameli olarak cc yükseltmek ve egitimle olur söylemek istedigim ss tarzı kullanan birine buna binmeyin demek çok zor ve o hazzı alan kimse bunu kabul etmiyor zaten.sunuda söylemek isterim ss tarzı motosikletin insanı tahrik eden insanı zorlayan bir yapısı var.ama bir scoterden frenaj denge ve stabillik bakımından çok üstün bir yapısı var.iş yine sürücüde bitiyor.ne kadar hız o kadar tehlike bunu kabul ediyorum ama insanada cazip gelen kötü tarafı ise motosiklet kullanan kişilerdeki özgürlük ve herseyi gecebilme duygusu bu ss lerde fazlasıyla bulunması .bu faktörler görünüş hız ss leri cazibe merkezi yapıyor

amerikadaki hastalığı araştırmışsınız ama maalesefki kaza yapan motorlara baktığımızda çoğunluğun cruizer (ya da chooper harley tarzı) motorlar olduğunuda fark edersiniz buda başka bir gerçek nedeni ise supersport motor kadar kıvrak olmamasından kaynaklanıyor
ss makina değil olay her motor için geçerli egone yenik düşmeyeceksin ben tecrübeliyim demiyeceksin her zaman aklında olabilecek istisnai durumları o an yolda giderken çevre koşullarına göre değerlendireceksin neler yapabileceğini hesaplayacaksın ona göre gideceksin
araba kullanmakta aynı şey sadece motorda daha çok dikkat etmen gerekli :cat: dikkat ve yeterli tecrübe 2 kilit nokta sadece ben yeterliyim diye atlarsan büyük motora görüyoruz neler olduğunu bilinçli yetişen biri olmak bu yüzden çok önemli ve bu noktada insanları doğru yönlendirip bilinçlendirmek tümüyle bize düşüyor

şöyle anlatayim;

düşük hacimli bir motor düşün yaptığı hız bellidir kullanım amacı bellidir dolayısı ile kabiliyetleri de bu yönde olur buna 10 üzerinden 5 gibi bir değer verelim.

ss makina yüksek süratte kullanım için üretilmiş donanımı süspasiyonları lastikleri frenleri buna göre ayarlanmıştır ve değer olarak 8 verelim.

eğitim almış belirli bir km yapmış yetenekli bir sürücü düşün teknik ve beceri bakımından ona da 7 verelim.

bu sürücü fabrika verisi 2,5 sn olan 0-100 km hızlanmalı bir ss makinayı 3,5 sn de 100 km ye ulaştırabiliyor ve 34,5mtr olan durma mesafesini de 37m yapabiliyor. max. 100 km ile girebileceği bir viraja da en fazla 90 km ile giriyor.

şimdi hisleri alışkanlıkları refleksleri buna adapte olmuş bir adama 5 değer verdiğimiz motoru kullandırırsan 0-100 km ye belki motorun max. limitlerinde ulaştırır. ama aynı şekilde fren kabiliyeti daha düşük olan motorla aynı mesafede duramayacağı için ve 90 km ile girmeye alıştığı virajlara limitleri daha düşük olan belki 60-70km olan motorla yine 90 km ile gireceği için karşılaşacağı tehlikeler daha fazla olur. (rakamları örnek olarak verdim hız sınırlarını biliyorum)

demek istediğim buydu.

Anladım gibi ama bu alışkanlıkla alakalı bir durum. Ben Jumbo Jet pilotu olsam bana sen 2 kişilik bir uçak versen uçarım ama belki de yere çakarım. Kimse heralde SS çilerin elinden motorlarını toplayıp scooter dağıtalım demiyordur burada.

Sayın ilkay gerçek dediğiniz şey ile ilgili önceki sayfaları okursanız kulaktan dolma bilgilere sahip olduğunuzu görürsünüz. saygılar

bu topice sanırım son yazım olacak, son bir resim koyuyorum. Yazdıklarım umarım birilerinin işine yarar. Öncelerde koyduğum pdf in kapak resmi ve üzerindeki yazı.

"Bu makinalar yarış pistleri için dizany ediliyorlar fakat sadece birisini otobanlarda bulabilirsiniz. SS lerde ağırlık başına beygir gücü tipik bir nascar aracından daha fazla olan, 305km/s hızları geçen bir motor vardır ve bazı ss sürücüleri halka açık yollara kendilerine ait yarış pistleri gibi davranmaktadırlar. bunun sonucunda ss sürücüleri 10.000 motorsiklette ölüm oranları diğer tüm motorsiklet sürücülerine oranla 4 misli fazla oluyor."

Saygılar, Kazasız sürüşler.

Son düzenleme:
Yeni bir dizi soruyla kafaları karıştırmak istiyorum...:) SuperSport motorlar hepimizin bildiği gibi yarış pistleri için, yarışmak için tasarlanıyor.Buna kimse itiraz etmez herhalde...

Peki bu motorlarla halka açık yollara çıkmak ne kadar doğru? Yani devletler ve hükümetler bu konuda ne kadar doğru bir iş yapıyorlar ? Üreticiler de sadece kar etme güdüsüyle mi bu modelleri pompalayıp satışa sunuyorlar?

Asıl can alıcı soru : Bugün SS binip kafasını kırmaya meyilli olan adam yarın FZ 6 , Z750 , Hornet 600 veya bunların 1000'lik türevleri gibi naked modellere binip gazlamayacak mı ? Gazlarsa SS'de kafası kırılacakken bunlarla kırılmayacak mı ?

Kolay gelsin :)

Son düzenleme:
buraya 2tane scooter kazası videosu koyarım aklınız gider bidha scootera binmezsiniz nolur brz mantıklı düşünün..

hayatında ss kullanmamıs insanlar satasır sadece sslere ben smdye kdr ss kullanan kimsede sikayet duymadım nedense yada ss kullananların scootera endroya satastıgını kaldırılsın dedigini..

hep anketler arastırmalar koyup duruyosunuz gelin 2gun yollada takılın istanbulda kactane scooter kazası oluyo bi sorun yada cruiser yolda boylu boyunca uzanmış..

Moderatör
Konu giderek gereksiz boyutlara ulaşıp tartışmadan da öteye gidecek..
SS motorlar yasaklanması gereken birşey olsaydı, İran, Suudi Arabistan gibi yasakçı zihniyetli ülkelerde yasaklanırdı.. Onlardan daha da yasakçı zihniyet düşüncesinde olanlarımız olduğu sürece daha çok eğitim şart diye haykıracağız..
SS'den insanlar ölüyor, yasaklayalım
Sapıklar kask takıp tecavüz ediyor, kaskı yasaklayalım, aaa kasksız motor kullanımından ölümler arttı, motosikleti yasaklayalım, tüh bak gördün mü Kamyon Mercedes'e çarpmış, kamyonları trafikten men edelim, susurlukta ayran içmeyi yasaklayalım, sayım olacak, sokağa çıkmayı yasaklayalım.. Boşversenize siz yasaklayın, ben özgürüm tüm yasaklara rağmen..!

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yeni bir dizi soruyla kafaları karıştırmak istiyorum...:) SuperSport motorlar hepimizin bildiği gibi yarış pistleri için, yarışmak için tasarlanıyor.Buna kimse itiraz etmez herhalde...

Peki bu motorlarla halka açık yollara çıkmak ne kadar doğru? Yani devletler ve hükümetler bu konuda ne kadar doğru bir iş yapıyorlar ? Üreticiler de sadece kar etme güdüsüyle mi bu modelleri pompalayıp satışa sunuyorlar?

Asıl can alıcı soru : Bugün SS binip kafasını kırmaya meyilli olan adam yarın FZ 6 , Z750 , Hornet 600 veya bunların 1000'lik türevleri gibi naked modellere binip gazlamayacak mı ? Gazlarsa SS'de kafası kırılacakken bunlarla kırılmayacak mı ?

Kolay gelsin :)

Beynini seveyim.:p

Ama yanlış bir noktadasın.:)
Burada tartışan hemen tüm arkadaşlar da aynı noktadalar.

SS motosikletler yarışmak için tasarlanmıyorlar.
Zaten bu topiğin baştan beri yanlış bir güzergahta seyretmesinin asıl sebebi de bu düşünce şekli.

Nasıl yani?:silent:

Şöyle...

Bir takım insanlar, bir takım araçlar tasarladı.
Sonra bir takım insanlar bu araçlarla yarış düzenlemeye başladı.
Yarış demek, rekabet demek.
Bu motosikletler de bu rekabetin içerisinde yoğrulup, yarış için en iyi sonucu verecek hale getirilmeye çalışıldı.

Serdar hocamın da yanılgıya düşmesinin en büyük sebebi bu zaten.
Motosiklet icat olunduğundan beri, rekabet de bunun yanısıra gelişmiştir.
Bu otomobil için de böyledir.
Firmalar, daha hızlı ve daha güçlü araçlar yapabilmek için, milyonlarca doları A.R.G.E harcamalarına ayırırlar.

Günümüzde sadece yarışmak için üretilen motosikletler, MOTOGP'de kullanılırlar.
MotoGp dışında, pistlerde ya da yollarda gördüğünüz tüm motosikletler, cadde için üretilmişlerdir.
Fakat bir kaç değişiklikle pistte yarışacak hale gelebilirler.

Yani sadece yarış için üretilmiş olan motosikletler, MotoGp de hayranlıkla seyrettiğimiz çeşitli boy ve ebatlardaki motosikletlerdir.
Bunlar caddeye çıkamazlar ve satılamazlar.

SüperSport ve SüperBike yarışlarında izlediğimiz motosikletler ise piyasada satılan, parayı veren herkesin sahip olacağı türden motosikletlerdir.
Hatta SS ve SBK kategorisinde yarışabilmek için, motosikletinizin en az 1000 adet üretilmiş ve satışa çıkmış olması gerekiyor.(1000 adet konusunda emin değilim. Aklımda öyle kalmış. Bir ara kurallara bakar, yanlışsam düzeltirim.)

Bir çok arkadaşımız bu topiğe değerli katkılarda bulunmuşlar.
Tabii ki verilen emeği göz ardı edecek değilim ama SBK nikli arkadaşımızın ısrarla gözümüze sokmaya çalıştığı nokta, nedense göz ardı edilmiş ve ya anlamamazlıktan gelinmiş.

Bu gün yapay zeka üzerinde çalışılıyor ve üretilen robotlar bile işin içine insan faktörü girmeyince tehlikeli olamıyorlar.
Tank çok öldürücü bir alet ama kendi kendine değil.
O tankı bir insanın eline verirseniz, binlerce insanı öldürecek bir makina haline geliyor.

İstatistikler belki önemli veriler taşıyor ama bunu bireye indirgediğinizde bir anlamı kalmıyor.
Bir arkadaşımız çok güzel bir cümle yazmıştı topiğin birinde.
"Eğer istatistiklere göre yaşasaydım, kendi mevlüdüme 25 sene geç kalmıştım."
Nefis bir cümle...
Yani istatistiği bireye indirgemek biraz basit kalıyor.
Trafikte araç kullanma adabını bilmiyorsanız, altınızda hangi araç olursa olsun, tehlikedesiniz demektir.
Bunun SS ya da scooter olması bir şeyi değiştirmez.

Fakat benim dikkat çekmek istediğim bir başka nokta var.
O da şu....

"Hız yapmak isteyen arkadaşlar piste girsinler"

Böyle bir söz herkesin diline dolanmış nedense.
Bu sözü okuyan ya da duyanda şöyle bir kanı oluşuyor.

"Hımmm!!! ben hız yapmak istiyorum. Öyleyse piste gidip, gönlümce hız yapayım.."

Sakın ha!!!!!

Yukarıdaki cümleyi unutun arkadaşlar.
Hız yapmak için piste girilmez.
Pist, trafikten çok daha karmaşık ve çok daha fazla eğitim isteyen bir mevzudur.
Öyle, alayım motoru piste gideyim,hız yapayım muhabbeti, trafikte yapacağınız hızdan kat be kat tehlikelidir.
Bu anlamda, pistin tek avantajı, karşınıza bir kamyon çıkma,ya da hatalı sollama yapan bir araca kafadan girme ihtimalinizin olmamasıdır.
Ya da karşıdan karşıya geçen bir yayaya çarpma ihtimaliniz yoktur.
(Gerçi Türkiye şartlarında yüzde yüz böyledir demem çok saçma olur.):)

Sözün özüne gelecek olursak,
biz bu konuyu geçen yazdan beri tartışıyoruz.
Shireker,yukarıda linkini vermiş.
Bir göz atar, yorumlarsanız, gerçekten büyük katkıda bulunmuş olacaksınız.
Her ne kadar katılmasam da bir çok arkadaşın yürüttüğü mantığı, zekice bulduğum için, burada tartışan arkadaşların, oraya da katkı yapmasını çok isterim....

Moderatör
Sene 2058
Ve Motosiklet.net'te açılan bir konu başlığı;
Uçan arabalar trafikten kaldırılsın
Heh :)
Geyiğe bağladım artık, bitmeyecek yoksa bu mevzu sabaha kadar, sönmeyecek içimdeki yasakçı zihniyet düşmanlığı, susuyorum ve susuyorum.

Abi aslında böyle diyeceğini biliyordum:)

Yani SS motosikletler üreticilerin "ben daha iyiyim" demek için daha iyi hızlanan, daha yüksek son sürate çıkan , daha iyi viraj alan ve daha çabuk duran motosikletler yapma isteğinin sonucu, doğal evrimle bu hale gelmiş motorlar.En hızlı oldukları için de pist yarışlarında onlar koşuyor tabi olarak.

O zaman buradan yola çıkarak şöyle sorayım:

Ben evden işe, okula vs. gidiyorsam bu kadar hızlı bir motora ihtiyacım var mı ? Aslında SS dediğimiz motorlar ihtiyaç için değil, zevk için (gösteriş vs. onları atlıyorum) binilen motorlar.

Peki o zaman Ülkeleri yöneten insanlar bu konuda ne düşünüyorlar ? Yani zevk için kullanıyorsa bir insan, kendi hayatını veya başkalarının hayatını tehlike atma hakkına sahip olmalı mı ? Peki bu insan bungie-jumping de yapmasın o zaman ? Paraşütle de atlamasın ? Dalışta yapmasın ?

Sonuçta bu konuda verilen istatistiklerden anladığım kadarıyla sadece Türkiye'de değil gelişmiş ülkelerde de ölüm oranı en fazla olan motorlar SS diye tabir ettiğimiz motorlar.O zaman sadece belirli bir güce (veya güç/ağırlık oranına) kadar müsade edilsin.Sanırım çoğu gelişmiş ülkedeki "şu yaşa kadar ancak şu kadar güce müsade" mantığı buradan evrimleşmiş.

Eğer gelişmiş ülkelerde dahi devletin olgun ve yüksek hacimli motosikletleri kullanabilecek yeterlilikte gördüğü insanlar SS'e biniyor ve yine oran olarak en çok ölenler bunların arasından çıkıyorsa bu durumda bir terslik yok mu ? Bu durumda bir miktar daha sınırlama yapılması gerekmez mi ?

Moderatör
Günümüz motosiklet teknolojisinde, üretilen tüm SS motorlarda Hız limitleyici vardır, ve bu 300 Km/h ile sınırlıdır. Anolog kadranlardan hatırlarsanız bazı 1000 cc ve üstü hacimli motorlarda 320-340 kadran vardı, şu an yasak olduğundan üretilen hiç bir motorda 300'ün üzerinde kadran yoktur, zaten hepsi dijital gösterge kullanmaktadır.
Shrieker hocam, ayrıca size özellikle sormak istiyorum CBR 125'inizi neden aldınız? Neden Race tarzı bir makinaya biniyorsunuz ve maddi imkanlarınız el verince motorunuzu neyle değiştirmek isterdiniz ?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Shriker;
sen doğru mantık üzerinde gidiyorsun.
Fakat devletlerin bir şey yapmadığı konusu yanlış.
Yani hız sınırlaması diye bir şey var.
Dünyanın hemen her yerinde bu böyle.
Ben Almanya dışında hiç bir ülkede kafana göre bir hızla gitme imkanı bulamadım.:)
Almanya'da da öyle her yerde değil, aksi işaret bulunmayan otobanlarda ancak hız yapabiliyorsun.
Bunun dışında dünyanın hemen her yerinde hız sınırı var.
Bu sınırı geçmek yasak.
Bana göre de oldukça makul sınırlar bunlar.

Şimdi sürücü bu sınıra uymuyorsa, motosikletin ne suçu var?
Ya da devletin?
Türkiye için konuşacak olursak, alınan önlemlerin yetersiz olduğu hepimizce gayet iyi bilinen bir mevzu zaten.
Ama sen Türkiye'de yaptığın uçarılığı gel de burda yap bak neler oluyor?
Cezayı ödemek için aylarca çalışmak zorunda kalmandan mı bahsedeyim?
Yoksa, ehliyetine tekrar kavuşman için geçmen gereken bir dizi sürüş,eğitim ve psikolojik testten mi?

Mevzu derin mevzu ve ben detaylandırabilecek durumda değilim şu an...
Devlete düşen görevler mevzusunda ek olabilecek yapıda bir şey aslında.
Bir ara vakit olursa, mevzuyu açayım oraya.
Tartışırız....:wiinkk:

Günümüz motosiklet teknolojisinde, üretilen tüm SS motorlarda Hız limitleyici vardır, ve bu 300 Km/h ile sınırlıdır. Anolog kadranlardan hatırlarsanız bazı 1000 cc ve üstü hacimli motorlarda 320-340 kadran vardı, şu an yasak olduğundan üretilen hiç bir motorda 300'ün üzerinde kadran yoktur, zaten hepsi dijital gösterge kullanmaktadır.
Shrieker hocam, ayrıca size özellikle sormak istiyorum CBR 125'inizi neden aldınız? Neden Race tarzı bir makinaya biniyorsunuz ve maddi imkanlarınız el verince motorunuzu neyle değiştirmek isterdiniz ?

Abi ben SS'çiyim doğma büyüme(yok artık :p), diyorum ki, önce iğneyi kendimize batıralım:)

Mevzu derin mevzu ve ben detaylandırabilecek durumda değilim şu an...
Devlete düşen görevler mevzusunda ek olabilecek yapıda bir şey aslında.
Bir ara vakit olursa, mevzuyu açayım oraya.
Tartışırız....:wiinkk:

Evet kesinlikle o konuluk...Hız sınırları (en azından Türkiye'de) uygulanabilir değil.Hakimlerin youtube'a erişimi engelmesi gibi birşey - asla uygulanamayacak bir yasak.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar