Herkes bir şeyler söylemiş, topicteki karşıt görüşlü herkes aslında aynı şeyi söylemiş ve ben de o konuya katılıyorum. (yasakçı zihniyet) Ama bir şeyleri göz ardı ettiğinizi düşünüyorum.Hatta gözardı etmeyi bırakın görmezlikten gelmek için yumuşak karından darbeler indiriyorsunuz, örnekler ardına örnekler...
Ölümlü kazaların yüzde 56 sına ss ler karışıyor ki yollarıyla, trafik kurallarıyla cartı curtuyla AMERİKA'da oluyor bunlar. Neden? Evet soru açık neden?
Bütün motorsikletler tehlikeli iken SS motorların bu üstünlüğü(!) neden?
Kimse yoğurdum ekşi demez arkadaşlar. Siz göze alıp ya da eğitiminize güvenip, alıp-basıyorsunuz ama bunun gibi forumları okuyup SS almak için can atan binler var.
edit: Bazılarınızın aklına "Daha çok SS motosiklet satılmıştır o yüzden SS ölümlü kazaları daha fazla olmuştur" düşüncesi gelebilir. Buna cevaben ise aynı kaynaktan aldığım istatistikleri veriyorum. 2005 full raporunu pdf olarak görmek için aşağıdaki linke tıklayın.
http://www.iihs.org/sr/pdfs/sr4209.pdf
Her 10000 motosiklet başına ölümlü kaza sayısı.
SSport-----------22,5
Sport/Unclad-----10,7
Touring-----------6,5
Other/Unknown----4,3
Cruiser------------5,7
Ortalma-----------7,5
Super Sport Harici Ortalama 5,98 SS harici her 10000 motorsikletliden yaklaşık 6 sı ölümlü kaza geçirirken, SS li 22,5. Neredeyse 4 kat daha ölümcül.
Sizin verdiğiniz gibi bel altı örnek vermek gerekirse:
Biz azrail tarafından seçilen bugün ölecek 10 motosikletçiyiz. 8'imiz SS kullanıyor. 2'miz ise diğerlerinden kullanıyor. Hakkınızı helal edin. vıııınnnnnnnn.
2005 ruhsatlı motorsiklet sayıları
Cruiser -------------------------2,778,240
Sport/Unclad---------------------401,130
SSport---------------------------501,002
Touring--------------------------807,291
Other/Unknown-------------------893,567
Toplam---------------------------5,381,338
Allah kimseye kaza bela vermesin inşallah. Kusurum olduysa affola.
Ölümlü kazaların yüzde 56 sına ss ler karışıyor ki yollarıyla, trafik kurallarıyla cartı curtuyla AMERİKA'da oluyor bunlar. Neden? Evet soru açık neden?
Bütün motorsikletler tehlikeli iken SS motorların bu üstünlüğü(!) neden?
Kimse yoğurdum ekşi demez arkadaşlar. Siz göze alıp ya da eğitiminize güvenip, alıp-basıyorsunuz ama bunun gibi forumları okuyup SS almak için can atan binler var.
edit: Bazılarınızın aklına "Daha çok SS motosiklet satılmıştır o yüzden SS ölümlü kazaları daha fazla olmuştur" düşüncesi gelebilir. Buna cevaben ise aynı kaynaktan aldığım istatistikleri veriyorum. 2005 full raporunu pdf olarak görmek için aşağıdaki linke tıklayın.
http://www.iihs.org/sr/pdfs/sr4209.pdf
Her 10000 motosiklet başına ölümlü kaza sayısı.
SSport-----------22,5
Sport/Unclad-----10,7
Touring-----------6,5
Other/Unknown----4,3
Cruiser------------5,7
Ortalma-----------7,5
Super Sport Harici Ortalama 5,98 SS harici her 10000 motorsikletliden yaklaşık 6 sı ölümlü kaza geçirirken, SS li 22,5. Neredeyse 4 kat daha ölümcül.
Sizin verdiğiniz gibi bel altı örnek vermek gerekirse:
Biz azrail tarafından seçilen bugün ölecek 10 motosikletçiyiz. 8'imiz SS kullanıyor. 2'miz ise diğerlerinden kullanıyor. Hakkınızı helal edin. vıııınnnnnnnn.
2005 ruhsatlı motorsiklet sayıları
Cruiser -------------------------2,778,240
Sport/Unclad---------------------401,130
SSport---------------------------501,002
Touring--------------------------807,291
Other/Unknown-------------------893,567
Toplam---------------------------5,381,338
Allah kimseye kaza bela vermesin inşallah. Kusurum olduysa affola.
Son düzenleme: