Süper Sport Motosikletleri Normal Trafiğe Sokmamak Lazım.

süper sport makinalar gerçektende yasak olmalı katılıyorum
birkere rahat motor degildirler. sert süspansiyona sahipdirler
çok ani hızlanırlar tehlikelerden kaçmak zorlaşır
kim demiş ss kıvraktır diye etmeyin kullanın tekerler ne kadar büyürse kıvraklık o kadar azalır virajlar bir 250 cc lik motor kadar rahat dönülmez. bilip bilmeden kulaktan dolma şeylerle konuşmayın
büyük motor her zaman tehlikedir. bir anlık hata bekler ve bunu söylerken 1990 yınılan beri motor üstündeyim büyük motor almadan önce sizin gibi aynı duyguları yaşadım ama iş degil 10 gün önce bmw 1200 ü 240 ile solladıktan sonra önüme çıkan ve tali yola girmekte olan araç benim ışıgımı farketip şaşırdı tali yola girmekten vazgeçti yine tekrardan yoluna girmeye çalışınca ,atla kara yı seçtim az daha araça arkadan patlatıyordum
diyecegim şey sen hata yapmasan bile başkası hata yapar bu büyük motorda daha büyük tehlikeyi dogurur.

-rahat motor değildir sert süspansiyona sahiptir derken milletin 100bin-200bin euro verip aldığı ferrariler çok mu rahat araçlar zannediyorsun.
-çok ani hızlanırlar doğrudur ama kullanan adam nerede nasıl hızlanacağını biliyorsa tehlike yaratmaz.
-250cc lik motordan daha kıvraktır 2 yıldır ss kullanıyorum kulaktan dolma konuşmuyorum.
-kullanmasını bilmeyene büyük motor her zaman tehlikelidir. bilene tehlikesi yoktur.
-240la gidilmeyecek yerde o hızda gidersen 10 gün önce arkadan patlatmamışsın ama 10 gün sonra patlatabilirsin motorla alakası yok demekki iş sürücüde biter.

yasağı motora koymaktansa sadece üzerine binecek sürücünün yeterliliğini sınayıp izin vermek daha uygun. SS motoru yasaklamak askerde tutukluk yapan silaha ceza vermek kadar mantıksız bir durum. kabul edilemez.

ayrıca başlığı az önce tekrar okuyunca farkettim,

biz ss makinaları zaten normal bi trafiğe sokmuyoruz ki ANORMAL bi trafikte kullanıyoruz ahahahahah :queen:

İnsanların her konuda bilinçlenmesini bekleyemezsin.
Ama bu gerçekleşmiyor dye ir çok şeyi ortadan kaldıramayızda..
Evet yeri geldiğinde tehlikeli ama sadece SS mi?
Scooter belki daha da tehlikeli yüksek km'ye ulaşamasada...

asm

Allah'tan tek S'li makinaya biniyorum dermişim. :)

Yaşanılan acılar bu motosiklet denen meletin hepten trafiten kalkması fikrini bile akla getirtebilir. Duygusal açıdan böyle düşünebilir bazıları.

Motosikletler arabalara göre güvenlik zaafiyeti yüksek araçlar malum.

SS'lerin fazlaca kaza yaptığını görmedim. SS'le kaza yapanların ne derece yaralandığını,kurtulduğunu,öldüğünü de bilmiyorum.

SS'ler ile kaza çok yapılıyorsa bunun sebebi SS'e erken geçiş veya bu motor altında sürekli kudurma durumlarıdır diye düşünüyorum

Şehir içinde belli hızların üstünde sürekli motor,araba kullanan biri vicdanını sorgulamalı evvela.Altındaki araç en güvenli araçlarda olsa bile bunu kullanma şekli önemli. Dışsal etkenlere alınacak tedbirlerden başka yapacak birşey yok zaten (yaşanılan hayat şeklinin,tavırların kaderdeki tecellisi noktası var ki bu ayrı bir konu)

Velhasıl;

100 km/s hızşa giderken ani fren yapan bir scooter ile gene 100 km/s hızla giderken ani fren yapan SS'in duruş mesafesi aynı değildir.

Yol tutuş, frenaj gibi konularda bile üstünden bu makinalar.

İşe birde bu açıdan bakmak lazım.

Trafikten kalkmasını istediğim o kadar çok araç, araba kullanmamasını istediğim o kadar çok adam var ki benim listede SS'e sıra çok sonra gelir herhalde trafikten men edilme olayında.

SS'leri değilde bunlara hakim olamayan adamları trafikten men etmek lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Büyük makinalar herzaman caddelere girecektir vede girmelidir zaten...Biz bu makinaları görüntüsü ve sesi için alıyoruz..Hız yapmıyormuyuz tabiki yapıyoruz yerine göre yapılan herşey güzel ve tehlikesi okadar minimizedir.

Herkesın soledıklerıne saygım sonsuzdur ama bole bısıye ben sahsen karsıyım.
Hız mı?
Ofke Mi?
Sınırları Zorlamakmı?
Hatalı Kullanmakmı?
Makasa Girmekmi?
Aksesuar takmak veya takmamak mı_?
Hor Kullanmakmı?
Bakımları Yaptırmamakmı?
Ucuzamı Kacmak?
Tecrübesizlikmi?

Sizinkisi tam bir RTÜK mantığı, ya da Youtube'yi kapatan mahkeme mantığı:)

Race motorların trafiğe çıkmasını önlemek yerine, örneğin;

1-Race motor kullanacaklara GÜVENLİ SÜRÜŞ dersi alma mecburiyeti getirilebilir,
2-Race motora binecekler için, önce 150 cc vb. sonra 250 cc sonra 500-650 cc vs. zorunluluğu getirilebilir.

Doğal olarak race benzeri, performansı ondan biraz düşük, ama, race olmayan motorlar da var.Mesela CBF500, mesela GT 650 gibi, Bu motorlara trafik serberst, racelere yasak olursa; haksızlık olmaz mı?

RTÜK mantığı ya da Youtube'yi kapatan mahkeme mantığı demek sizi haklı kılmıyor malesef. Hem bu kurumların denetimi olmasa olayların nereye gideceğini tartışmanın yeri burası olmadığı için kalsın kenarda.

Race motor kullanacaklara GÜVENLİ SÜRÜŞ dersi alma mecburiyeti getirmek neyi halledecek ki. Bu tarz motosikleti kullanan arkadaşlarımız ölümcül kazaları ACEMİ oldukları için yapmıyorlar ki.Tam aksine sen USTAYIM dedikleri andan sonra kork.

Sahi aklıma geldi, Formula 1'de yarışan araçları niçin normal trafikte göremiyoruz?

cunku trafige cikacak uygunluklari yok:)
maliyetlerinden dolayi..
ama bi baska yaris olan ralli arabalarinin cok cok benzerlerini caddelerde goruyoruz..
bence bu dusunce cok yanlis..
ss lerin endurolara gore daha cok kaza yaptigi dogrudur(bi arastirma vardi bulamadim simdi) ama sonucta kazayi insan yapiyor..insan faktorunu devreden cikaramazsin..
hiz herseyin basiysa SINIRLI gelsin arabalar motorlar tum vasitalar 90 km yi gecmesin..
sacma bi hayat olurdu..

çok büyütüyosunuz ss makinayı

ss le kaza yapan adamın altına elektirikli scooter versen yine kaza yapar olay kişinin kendisinde biter. makinanın suçu yok. niye yasaklansın yaw :pr:

Hayır SuPeR BiKe çok büyütmüyoruz bu makinayı; hatta hiç büyütmüyoruz ki çok az kişi özenip de satın alsın.

İnsanoğlu sadece aklıyla hareket etmiyor, bu sebeple de eğitim ve uyarılar bir yere kadar faydalı olabiliyor. İnsanların davranışlarına çoğu kez duyguları yön verdiği için tahrik etmek,yanlışı yaptırmak çok zor değildir.

Süper sport motosikleti kullanan çok kişi pistlerdeki hareketlere özeniyor ve altındaki gücü hissetmek ve çevresine de kabul ettirmek istiyor.Olay da burada başlıyor zaten.

Başka tarz motosikletler kaza yapmaz, tehlikeli değildir vs. şeklinde bir yaklaşımım da yok ayrıca.

RTÜK mantığı ya da Youtube'yi kapatan mahkeme mantığı demek sizi haklı kılmıyor malesef. Hem bu kurumların denetimi olmasa olayların nereye gideceğini tartışmanın yeri burası olmadığı için kalsın kenarda.

Race motor kullanacaklara GÜVENLİ SÜRÜŞ dersi alma mecburiyeti getirmek neyi halledecek ki. Bu tarz motosikleti kullanan arkadaşlarımız ölümcül kazaları ACEMİ oldukları için yapmıyorlar ki.Tam aksine sen USTAYIM dedikleri andan sonra kork.

Sahi aklıma geldi, Formula 1'de yarışan araçları niçin normal trafikte göremiyoruz?

moto GP'de kullanılan makineleride yollarda göremezsin çünkü moto GP=formula 1
SS makinelerle moto GP makineleri farklı.. Aynı sürati yapıyorlar ama biri vitrin motosikleti müşteriye satılan yani, diğeri sadece yarış için tasarlanmış, markaların teknolojilerini podyuma çıkardığı belli kurallar dahilinde makinede değişiklik yapabildikleri yarış motosikleti..

sanırım bu ss tartışmaları hiç bi zaman bitmeyecek , bu makineleri yasaklayacağımıza 5. sınıf asfaltı yollara döken belediye ve karayollarını yasaklayalım . bence bu tip kazaların olmasının iki nedeni var : 5. sınıf yollarımız ve ego tatminsizliği...

Serdar23;

Her cümleniz için bir cevap yazayım:

"Race motor kullanacaklara GÜVENLİ SÜRÜŞ dersi alma mecburiyeti getirmek neyi halledecek ki."

Cevap: Çok konuyu halleder.Race kullanacak olan kişi, kendisini hangi tehlikenin beklediğini ve bundan nasıl korunacağını, bu tehlikeye nasıl düşmeyeceğini öğrenir.

Eğitimin faydasız olacağını düşünüyorsanız; o zaman okulları da kapatalım:)

"Bu tarz motosikleti kullanan arkadaşlarımız ölümcül kazaları ACEMİ oldukları için yapmıyorlar ki.Tam aksine sen USTAYIM dedikleri andan sonra kork."

cevap: Bu motorla yapılan kazalar 3'ye ayrılır
a)Sürücünün kusurlu olduğu kazalar:
Sürücünün kusuru çoğunlukla acemilikten kaynaklanır, çünkü, sürücü yaptığı ve önemsemediği bir hatanın, başına ne getireceğini bilmez.

b)Yol hatası:
Bir arkadaş yazmış, 5. sınıf yol yapan belediyeler diye.Yollar, ya çukur ya da bozuk asfalt, ki, en tehlikelisi boızuk asfalt.
Motorla giderken asfalt bozuksa motorun tekerlekleri deforme asfaltı takip etmeye başlar.

3)Dış etkenler:
Motor kullanırken en çok başımıza gelen olay; mutlaka bir salatalık çıkar ve ya önümüzü keser ya da bizi sıkıştırır.Sonuç, kazadır.Bu durumda sürücü istediği kadar dikkat etsin, istediği kadar eğitim almış olsun, elinden ne gelir?

"Sahi aklıma geldi, Formula 1'de yarışan araçları niçin normal trafikte göremiyoruz?"

Cevap:
Diğer arkadaşlar yazmışlar zaten, bu arabaların yapısı sokakta kullanmaya uygun değil.İlk kasiste bu arabalar askıda kalır, ya da ilk çukurda şase zarar görür.Ayrıca bu arabalarla en az 60 Km/h ile gitmek gerekir ki, bizim trafikte 3-4 Km yolun en az 20 Dk.de alındığını düşünürseniz, formula aracınız yanar.

Pistlerde kullanılan motorla, caddede kullanılmak için satılan motorun, sadece görüntülerinin aynı olduğunu, teknolojik açıdan çok farklar olduğunu da bir arkadaş söylemiş, fazla yazmaya gerek yok.

Size, en kısa mantıkla şunu söyleyeyim:

Benzemeye çalıştığımız Avrupa'da bu motorları sokakta kullanmak yasak mı?
Hayır
Avrupa'da kaza oranı daha az(Ülkemize göre)

Haa..O zaman sorun bu motorların caddeye çıkması değil., sorun, bu motorların kullanılış şekli ve trafiği bu motorla paylaşanların bu motoru hazmedememeleri.

süper sport makinalar gerçektende yasak olmalı katılıyorum
birkere rahat motor degildirler. sert süspansiyona sahipdirler
çok ani hızlanırlar tehlikelerden kaçmak zorlaşır
kim demiş ss kıvraktır diye etmeyin kullanın tekerler ne kadar büyürse kıvraklık o kadar azalır virajlar bir 250 cc lik motor kadar rahat dönülmez. bilip bilmeden kulaktan dolma şeylerle konuşmayın
büyük motor her zaman tehlikedir. bir anlık hata bekler ve bunu söylerken 1990 yınılan beri motor üstündeyim büyük motor almadan önce sizin gibi aynı duyguları yaşadım ama iş degil 10 gün önce bmw 1200 ü 240 ile solladıktan sonra önüme çıkan ve tali yola girmekte olan araç benim ışıgımı farketip şaşırdı tali yola girmekten vazgeçti yine tekrardan yoluna girmeye çalışınca ,atla kara yı seçtim az daha araça arkadan patlatıyordum
diyecegim şey sen hata yapmasan bile başkası hata yapar bu büyük motorda daha büyük tehlikeyi dogurur.

::biggrinn :cat::rendeer:

SS ler 600cc ve üzeri çok güçlü motorlardır anında 200 ün üstüne çıkabiliyorlar.Bugun arabalara baktığımda 150 hp normal bir arabada yok motorda var bunun üstüne binen insan doğal olarak gaz gelir düz yolu bulduğunda basarlar,yolda ufak bir yama olsa insanı uçurur.Antalyada Samsumlu lakaplı abimiz vardı Ankaradan antalya kepeze 4 saatte geliyor 240km hızla giderken ufak direksiyon hatasından düşüp öldü derisini asvalttan kazıdılar:salut:

::biggrinn :cat::rendeer:

bu acun0 komik bi adam ya..
ss kivrak diilmis..:))
hadi bi nebze kabul etsek onu sehir ici fln die..
ama viraj kabiliyeti zayif demis ya..
bencede iskembeden sallamayalim:D

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaş bu ne saçma başlıktır yaa :D yok cnm pastırma zararlı piyasadan kaldırılsın :) olabilirmi böyle bişey

-rahat motor değildir sert süspansiyona sahiptir derken milletin 100bin-200bin euro verip aldığı ferrariler çok mu rahat araçlar zannediyorsun.
-çok ani hızlanırlar doğrudur ama kullanan adam nerede nasıl hızlanacağını biliyorsa tehlike yaratmaz.
-250cc lik motordan daha kıvraktır 2 yıldır ss kullanıyorum kulaktan dolma konuşmuyorum.
-kullanmasını bilmeyene büyük motor her zaman tehlikelidir. bilene tehlikesi yoktur.
-240la gidilmeyecek yerde o hızda gidersen 10 gün önce arkadan patlatmamışsın ama 10 gün sonra patlatabilirsin motorla alakası yok demekki iş sürücüde biter.

yasağı motora koymaktansa sadece üzerine binecek sürücünün yeterliliğini sınayıp izin vermek daha uygun. SS motoru yasaklamak askerde tutukluk yapan silaha ceza vermek kadar mantıksız bir durum. kabul edilemez.

:) aynen katılıyorum ve acun0 kardeş biraz fazla sallamışsın sen :queen: ya ne demek ya kıvrak değidir haha ya kopardın beni arkadaş sen bin scootera ben bineyim benimkine gel viraj alalım kim daha kıvrak yada trafikte makas atalım tabi sen scooterla araçları geçebilcenmi bide o var hehe:queen:

Son düzenleme:
Maverick35 Arkadaşıma,

Race motor kullanacaklara GÜVENLİ SÜRÜŞ dersi alma mecburiyeti getirmek neyi halledecek ki derken,bütün olumsuzlukları bitirmeyeceğini kastetmiştim. Yoksa eğitimin faydasız olduğunu düşünmem mümkün değil.

Kazaların tipleri ve oluş şekilleriyle ilgili açıklamaların için teşekkürler. İster otomobilde olsun isterse motosiklette olsun kendini acemi gören risk almaz fazla. Kendine usta gözüyle bakan kişler çok daha fazla risk alır demek istediğim.

Ben de senin gibi düşünüyorum :Sorun bu motorların caddeye çıkması değil., sorun, bu motorların kullanılış şekli ve trafiği bu motorla paylaşanların bu motoru hazmedememeleri.

Yoksa ,yarın mecliste kanun hükmünde kararname çıkarılmasını istemedim.

Son düzenleme:
Serdar23;

Her cümleniz için bir cevap yazayım:

"Race motor kullanacaklara GÜVENLİ SÜRÜŞ dersi alma mecburiyeti getirmek neyi halledecek ki."

Cevap: Çok konuyu halleder.Race kullanacak olan kişi, kendisini hangi tehlikenin beklediğini ve bundan nasıl korunacağını, bu tehlikeye nasıl düşmeyeceğini öğrenir.

Eğitimin faydasız olacağını düşünüyorsanız; o zaman okulları da kapatalım:)

"Bu tarz motosikleti kullanan arkadaşlarımız ölümcül kazaları ACEMİ oldukları için yapmıyorlar ki.Tam aksine sen USTAYIM dedikleri andan sonra kork."

cevap: Bu motorla yapılan kazalar 3'ye ayrılır
a)Sürücünün kusurlu olduğu kazalar:
Sürücünün kusuru çoğunlukla acemilikten kaynaklanır, çünkü, sürücü yaptığı ve önemsemediği bir hatanın, başına ne getireceğini bilmez.

b)Yol hatası:
Bir arkadaş yazmış, 5. sınıf yol yapan belediyeler diye.Yollar, ya çukur ya da bozuk asfalt, ki, en tehlikelisi boızuk asfalt.
Motorla giderken asfalt bozuksa motorun tekerlekleri deforme asfaltı takip etmeye başlar.

3)Dış etkenler:
Motor kullanırken en çok başımıza gelen olay; mutlaka bir salatalık çıkar ve ya önümüzü keser ya da bizi sıkıştırır.Sonuç, kazadır.Bu durumda sürücü istediği kadar dikkat etsin, istediği kadar eğitim almış olsun, elinden ne gelir?

"Sahi aklıma geldi, Formula 1'de yarışan araçları niçin normal trafikte göremiyoruz?"

Cevap:
Diğer arkadaşlar yazmışlar zaten, bu arabaların yapısı sokakta kullanmaya uygun değil.İlk kasiste bu arabalar askıda kalır, ya da ilk çukurda şase zarar görür.Ayrıca bu arabalarla en az 60 Km/h ile gitmek gerekir ki, bizim trafikte 3-4 Km yolun en az 20 Dk.de alındığını düşünürseniz, formula aracınız yanar.

Pistlerde kullanılan motorla, caddede kullanılmak için satılan motorun, sadece görüntülerinin aynı olduğunu, teknolojik açıdan çok farklar olduğunu da bir arkadaş söylemiş, fazla yazmaya gerek yok.

Size, en kısa mantıkla şunu söyleyeyim:

Benzemeye çalıştığımız Avrupa'da bu motorları sokakta kullanmak yasak mı?
Hayır
Avrupa'da kaza oranı daha az(Ülkemize göre)

Haa..O zaman sorun bu motorların caddeye çıkması değil., sorun, bu motorların kullanılış şekli ve trafiği bu motorla paylaşanların bu motoru hazmedememeleri.

İşte sorun bu arkadaşım tam noktaya parmak basmış..Arabaya binenler motorluları çekemiyor.. Adam gözümün içine bakarak geldiğimi gördüğü halde yola çıkıyor tali yoldan yaa..

Arkadaş aslında SS ler yasaklanmalı derken bunun olamıyacağını tabii ki biliyor çok saçma falan demenize gerek yok, ama bu makinelerin aslında ne olduğunun tartışılmasını sağlamış bu da tecrübeli arkadaşlar için değil ama motora yeni başlayacak olup da bu motorların gösterişine kapılanlar için çok faydalı, sonuçta kimse yavaş gidilir demesin uzun yolda SS bir motorla saatlerce 80 le gidilmesine motor izin vermez sorun çıkarır, sürat motorlarıdır ve sürat yapman gerekir, soğutması, dizaynı hepsi bunun içindir
trafiğin gidişatını hissedebilen, yolları iyi bilen ve motoru çok iyi tanıyan motorcularda sorun yok ama diğerleri için çok tehlikeli motorlar SS ler
ama sesi ve görüntüsü derseniz bende hastayım onlara

Forumdan Uzaklaştırıldı
Uçaklarıda yasaklamak gerekli ,,,Arada bi düşüyolar ve yüzlerce insan ölüyor,,milyonlarca dolar maddi zarar veriyorlar....Kullanmasını bilen kullanırsa makinaların hiçbiri tehlikeli olmaz..

Arkadaş aslında SS ler yasaklanmalı derken bunun olamıyacağını tabii ki biliyor çok saçma falan demenize gerek yok, ama bu makinelerin aslında ne olduğunun tartışılmasını sağlamış bu da tecrübeli arkadaşlar için değil ama motora yeni başlayacak olup da bu motorların gösterişine kapılanlar için çok faydalı, sonuçta kimse yavaş gidilir demesin uzun yolda SS bir motorla saatlerce 80 le gidilmesine motor izin vermez sorun çıkarır, sürat motorlarıdır ve sürat yapman gerekir, soğutması, dizaynı hepsi bunun içindir
trafiğin gidişatını hissedebilen, yolları iyi bilen ve motoru çok iyi tanıyan motorcularda sorun yok ama diğerleri için çok tehlikeli motorlar SS ler
ama sesi ve görüntüsü derseniz bende hastayım onlara

:cat: :thumleft:::biggrinn

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar