Süper Sport Motosikletleri Normal Trafiğe Sokmamak Lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
herkezinn görüntü ve ses amacıyla bindiği bi makinalar bunlar =) bu kadarr kaslı yakışıklı ve hızlıı olmasa kimsee adımını atmazz =) NADİR KİŞİLER atar ancak=)

katılıyorum,cunku kılo ve beygırı oranladıgımız zaman ınanılmaz bır güç orataya cıkıyor,yaklasık bır formula arabasının gucu!!! (BEYGIR GUCUNDEN BAHSETMIYORUM) bu gucu kontrol etmek cok zor hele bızım ulkemız gıbı gelısmekte olan ulkelerın YOL SARTLARI ancak arazı araclarının kullanımına uygun oldugu bır ulkede!!! avrubadakı gıbı kurslarla egıtımlerle deıl, kendı kendımıze ogrenmeye çalistıgımız,ehlıyet almanın 70 puanla mumkun oldugu bır sıstemde!! kısacası tabıkı yasaklanması veya bızım caddelerde racıng motor kullanmamız bıraz zor,ama bıraz bilinçlı olursak bu tür haberlerle uzülmez ve uzmeyiz insallah,

çok sıkı denetimle ehliyetsiz sürüş önlenmelidir. ehliyetsınavları çok ama çok ciddi bir şekilde yapılmalıdır. yani sürücü sınav heyetine motora her yönü ile çok iyi hakim olduğunu ispayt edebilmelidir. ya da motor hacim büyüklüklerine hatta motor tiplerine de sınavla ve kademeli olarak geçilmelidir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
çok sıkı denetimle ehliyetsiz sürüş önlenmelidir. ehliyetsınavları çok ama çok ciddi bir şekilde yapılmalıdır. yani sürücü sınav heyetine motora her yönü ile çok iyi hakim olduğunu ispayt edebilmelidir. ya da motor hacim büyüklüklerine hatta motor tiplerine de sınavla ve kademeli olarak geçilmelidir.

bu dediğin mümkün değil 1.5 sene olcak motora biniyorum ve motora biniyorum 250 cc lik bi chooper la başladım ve 17 yaşındayım.. ehliyetimi 2 haftayı geçti alalı.. ve direksiyon sınavını 100 le geçtimm 2 kişi 100 aldı biri bendimm.. ve hiçç kimseye dikkatlice bakmıyolar sallamıyolar bile.. biziimm ülkemiz rahatlıga alışmış bi kere..

bildiğim kadarıyla serdar bilgem öğretmenlik yapıyor;

Elazığ Motosiklet ve Motor sporları Kulübü Derneği-Motosiklet23/Moto23
bu kulüb'ede üye...

peki; serdar hocam sizin kulüp'teki diğer SS'çiler bu konu hakkında ne düşünüyorlar?

Dünyada en çok kaza oranına sahip motosiklet türü scooterlardır. Sonrasında da supermoto-cross ve SS'ler gelir. Cruiserlar ise en az kaza yapılan makinelerdir.

Yani aslında supersportlar en az kaza yapan sınıflardan biri. Ancak burada önemli nokta her aceminin düşük cc'li ve genelde scooterla başlaması ve nihayetinde kaza yapması. Anca SS kullanıcıları genelde bir şekilde tecrübeli arkadaşlardan oluşuyor. Çünkü biraz mantık taşıyan insan; tecrübesiz şekilde yüksek güç üreten bir makineye binmenin ahiretle sözleşme imzalamak olduğunu biliyor!

konuda bir kinaye olduğunu düşünüyorum.. YASAKLAMAK üzerine!

pire için yorgan yakılmaz diyor ve hepinizi selamlıyorum.. :)

Ben ise aksini okumuştum bir yurtdışı sitede, SS motorların ölümlü kaza oranı diğer motor türlerine göre ortalama yüzde 75 fazla olduğu söyleniyordu. Belki de fark ölümlü kaza oranından kaynaklanıyordur. Yasaklansın mı peki ss ler. tabiki hayır. SS den önce yasaklanması gereken o kadar çok şey varki...

edit: www.iihs.org adresindeki kesin rakamları veriyorum 2007 istatistikleri:

0-1000CC arası Ölümcül Kaza Sayıları

Super Sport-------------1337---------------------------75
Cruiser/standard--------465---------------------------50
Sport/unclad(naked)----317---------------------------70
Other/unknown----------185---------------------------47
Off-road------------------62---------------------------30
Sport-touring-------------12---------------------------90
Touring--------------------4---------------------------49

Total------------------2,382-----------------------------

Bu istatistiğie göre yüzde çıkarırsak 0-1000cc arası ölümcül kazaların %56.12 'si SS kullananların başına geliyor.

Herbir satırın en sağına koyduğum değerler ise bu kazalarda sürücülerin yüzde kaçında kask VARDI sorusuna yanıt. Ve çok daha vahim anlamlar içeriyor. SS kazalarındaki 1337 kişinin yüzde 75'i kask giydiği halde vefat etmişler.

Tüm kazaların yüzde 62 si Mayıs-Eylül dönemindeki 5 ayda gerçekleşmiş. (yağışsız mevsim denebilir)
Tüm kazaların yüzde 74 'ü gündüz 12-gece 12 arası gerçekleşmiş.

en son bir grafik koyup USA'deki bu kazalara karışan sürücülerin yaş oranlarını beraber inceleyelim.
2007_motorcycles_2.gif

Eskiden Amerikada motor kazalarında ölenlerin çoğu 29 ve altındalar iken günümüzde bir denge söz konusu gibi. Peki ülkemizde de dengeye kavuştumu???

İçim karardı bir sigara içeyim , fani dünya :(

Saygılar.

Son düzenleme:
Moderatör
Konunun açılmasında hiç bir kötü niyet olmadığını biliyoruz hepimiz, tamamen bizlerin iyiliği yönünde bir sezeniş bu, konu sahibinin düşüncelerine göre tabi.

Fakat, bende o zaman şu önerilerde bulunacağım.. Madem maksat kazaları önlemek, madem mühim olan insan hayatı;
1- Ülkemizde her bayram tatillerinde trafik kazalarında yüzlerce insan ölüyor. SS makina yasaklanmalı düz mantığıyla o halde bunu önlemek içinde bayram tatillerini kaldıralım.
2- Maddi hasarlı kazaların çoğu yağışlı ve kaygan yollarda oluyor. Yine SS makina yasaklanmalı düz mantığıyla, yollarımızı düzeltmek, buzlandığında tuzlamak ve gerekli önlemleri almak yerine, yağışlı havalarda, hatta tüm sonbahar kış ayları boyunca trafiğe tüm araçların çıkmasını yasaklayalım.
3- Ölümlü kazaların çoğu hatalı sollama, alkollü araç kullanma ve aşırı hız yüzünden oluyor. Yine SS makinaları trafikten men edelim düz mantığıyla, bu durumda da yapılması gerekenler, ülkedeki tüm tekel bayileri kapatalım, alkol satışını yasaklayalım, bir aracın önündeki aracı sollamasını tamamen yasaklayalım..
Çok mu ağır oldu, evet çok ağır oldu, tıpkı bu konunun başlığı kadar ağır oldu..
Söz yasakçı düz mantıktan açılmışken, youtube gibi, ne kadar video paylaşım sitesi, haber portalı varsa kapatalım, hattaa tüm interneti yasaklayalım. Ne motosiklet.net kalsın, ne de bilmemne kom.. Evde oturur çekirdek çitleriz.

Konunun açılmasında hiç bir kötü niyet olmadığını biliyoruz hepimiz, tamamen bizlerin iyiliği yönünde bir sezeniş bu, konu sahibinin düşüncelerine göre tabi.

Fakat, bende o zaman şu önerilerde bulunacağım.. Madem maksat kazaları önlemek, madem mühim olan insan hayatı;
1- Ülkemizde her bayram tatillerinde trafik kazalarında yüzlerce insan ölüyor. SS makina yasaklanmalı düz mantığıyla o halde bunu önlemek içinde bayram tatillerini kaldıralım.
2- Maddi hasarlı kazaların çoğu yağışlı ve kaygan yollarda oluyor. Yine SS makina yasaklanmalı düz mantığıyla, yollarımızı düzeltmek, buzlandığında tuzlamak ve gerekli önlemleri almak yerine, yağışlı havalarda, hatta tüm sonbahar kış ayları boyunca trafiğe tüm araçların çıkmasını yasaklayalım.
3- Ölümlü kazaların çoğu hatalı sollama, alkollü araç kullanma ve aşırı hız yüzünden oluyor. Yine SS makinaları trafikten men edelim düz mantığıyla, bu durumda da yapılması gerekenler, ülkedeki tüm tekel bayileri kapatalım, alkol satışını yasaklayalım, bir aracın önündeki aracı sollamasını tamamen yasaklayalım..
Çok mu ağır oldu, evet çok ağır oldu, tıpkı bu konunun başlığı kadar ağır oldu..
Söz yasakçı düz mantıktan açılmışken, youtube gibi, ne kadar video paylaşım sitesi, haber portalı varsa kapatalım, hattaa tüm interneti yasaklayalım. Ne motosiklet.net kalsın, ne de bilmemne kom.. Evde oturur çekirdek çitleriz.

:cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat:

arkadaşlar bence kroluğu, beyinsizliği, kendini bilmezliği ve en önemlisi başkasının haklarına saygısızlığı yasaklayalım sonra da hayatın keyfine bakalım çünkü sorunlar biter

arkadaşlar bence kesinlikle SS ler kaldırılmamalı herkez istediğini kullanmakta özgür. Kerkezin zevki farklıdır.
Ama önemli olan birşey var ki eğitim. En önde o geliyor bence.
Hanginiz söyleyebilir ehliyet sınavının yeterli olacağını. Ben sınav günü gelip yarım saat gaz devriyaj çalışıp ehliyet alanını gördüm... :(
Bu nasıl iş yaa...
Avrupada abim motor ehliyetini alırken hocalar başka araca binip önde de sen motorla tarfikte, otobanda test ediyorlar. En ufak hatada da bırakıyorlar ehliyet alamıyorsun.
Olayın özü bence bu. Bu arada sınava girdiğiniz motor 500-600cc. bunuda hatırlatmak isterim.

racing enduro yada chooper farketmes arkadaşlar elinizin beyninizin önüne geçmesine izin werdiğiniz sürece bu kazalar olacaktır...

bildiğim kadarıyla serdar bilgem öğretmenlik yapıyor;

Elazığ Motosiklet ve Motor sporları Kulübü Derneği-Motosiklet23/Moto23
bu kulüb'ede üye...

peki; serdar hocam sizin kulüp'teki diğer SS'çiler bu konu hakkında ne düşünüyorlar?

Ne düşünecekler AYBERK kardeş.

Bütün SS kullanıcıları ne düşünüyorsa onu düşünüyorlar tabi.:pr:

serdar abi sen girince bu başlık karışıyor abi, tamam anladık ss'lere antipatin var :p

SS'lerin üzerine de Sigaralara yapıştırdıkları yazılardan yazmaları lazım bence...

sigara da zararlı,öldürücü,onu kaldırmıyorlar. SS'lere de bunu yapsınlar.

misal: Hızlı sürmek size ve çevrenizdekilere zarar verir
Hamileyken motor kullanmak bebeğinize zarar verebilir,motorcu ruhlu doğabilir
SS'e binmek kısırlığa yol açar, malum motorlar rahat değil oturma konusunda

vs. vs.

tabiki şaka yaptım

EĞİTİM ŞAAAAARTTTTTTTTTTTTTTTTTTT:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::bounce:

Hayır SuPeR BiKe çok büyütmüyoruz bu makinayı; hatta hiç büyütmüyoruz ki çok az kişi özenip de satın alsın.

İnsanoğlu sadece aklıyla hareket etmiyor, bu sebeple de eğitim ve uyarılar bir yere kadar faydalı olabiliyor. İnsanların davranışlarına çoğu kez duyguları yön verdiği için tahrik etmek,yanlışı yaptırmak çok zor değildir.

Süper sport motosikleti kullanan çok kişi pistlerdeki hareketlere özeniyor ve altındaki gücü hissetmek ve çevresine de kabul ettirmek istiyor.Olay da burada başlıyor zaten.

Başka tarz motosikletler kaza yapmaz, tehlikeli değildir vs. şeklinde bir yaklaşımım da yok ayrıca.

başlığa hak veriyorsunuz ama kalınla işaretledim kullanandan bahsediyorsunuz. yani makinanın suçu yok zaten bende bunu anlatmaya çalışıyorum çözüm bulamadığınız olayı komple kaldırmak gözden uzak tutmak yasaklamak

çözüm değildir!!!!!!!!!

bu kafayla değil uygar devletler düzeyine gelmeyi bulunduğumuz yerden 1 adım öteye gidemeyiz. sorunlarımızı, nedenlerini bilip bunlara çözüm üretmek için çaba sarf etmeliyiz. yasaklamakla susturmakla dışlamakla bir yere varılmaz bu çok ayıp birşeydir. eğitmen olup bu düşüncelere sahip olduğunuz için ayrıca üzüldüm bir eğitmen her tür fikre açık olan birisi olmalı bence. sınıfta düzeni bozan çocukları, devamsızlık yapan çocukları eğitmektense okuldan atmaya benzer ss makinaları yasaklamak. çok yanlış.

ayrıca ben büyütüyosunuz derken kullanımdan bahsetmiştim.Öğrendikten sonra kullanımı oldukça kolay ve zevkli makinalardır.

başlığa hak veriyorsunuz ama kalınla işaretledim kullanandan bahsediyorsunuz. yani makinanın suçu yok zaten bende bunu anlatmaya çalışıyorum çözüm bulamadığınız olayı komple kaldırmak gözden uzak tutmak yasaklamak

çözüm değildir!!!!!!!!!

bu kafayla değil uygar devletler düzeyine gelmeyi bulunduğumuz yerden 1 adım öteye gidemeyiz. sorunlarımızı, nedenlerini bilip bunlara çözüm üretmek için çaba sarf etmeliyiz. yasaklamakla susturmakla dışlamakla bir yere varılmaz bu çok ayıp birşeydir. eğitmen olup bu düşüncelere sahip olduğunuz için ayrıca üzüldüm bir eğitmen her tür fikre açık olan birisi olmalı bence. sınıfta düzeni bozan çocukları, devamsızlık yapan çocukları eğitmektense okuldan atmaya benzer ss makinaları yasaklamak. çok yanlış.

ayrıca ben büyütüyosunuz derken kullanımdan bahsetmiştim.Öğrendikten sonra kullanımı oldukça kolay ve zevkli makinalardır.

+1000:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar