sport touring tavsiyesi

Ben de zamanında aynı durumdaydım. Hepsini uzun süre deneyimlemiş birini bulmak zor olduğundan bu aklı verecek birini bulmak da zor. Sayılan bütün motorlar bence gayet de güzel, yeterli ve alınabilir. Yakın olanı seçip arkaya bakmamak lazım. En azından ben öyle yaptım, memnumum.

Gidon yükseltmeli ve uzun tur camlı TS660 üzerinde 187 cm GS ile karşılaştırmalı nasıl duruyor diye merak eden varsa da 😁:

ez8envi.png
Hayırlı olsun kazasız belasız.
Alım-satım işlemlerini tamamlayıp ruhsatı alıp noterden çıkınca sanırım bu soru işaretleri kafadan silinecek. Yoksa rahat yok :D

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Hayırlı olsun kazasız belasız.
Alım-satım işlemlerini tamamlayıp ruhsatı alıp noterden çıkınca sanırım bu soru işaretleri kafadan silinecek. Yoksa rahat yok :D
Teşekkürler. Kazası belası oldu bile ama yola devam 😁

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Konu sahibiyle aynı bütçe ile bir Sport Touring arayışındayım. Sıfır yeni kasa Tracer 7 mi, 2. el 2024 MTS V2S mi yoksa 2023-2024 Tracer 9 GT mi yoksa 2025+ Triumph TS800 mü veyahut 2. el F900XR mı alsam ya da bekle SV7-GX gelsin görelim diye düşünerekten kafa karışıklığının içerisindeyken, karar vermekte zorlandığım motosikletlerin arasına, 5-6 motosiklet yetmiyormuş gibi tel jant, 17-19" inç ölçülere ve Enduro-ADV motosikletlerin geneline ilgim olmamasına rağmen bir de Moto Guzzi Stelvio ARAS eklendi ve listenin en üst sıralarına yerleşti...
Kalp "Avrupalı karakterli motosiklet ya" diyor ama düz beyin "sıfır Yamaha al geç kafan rahat olsun." diyor. Oturup saatlerce bu motosikletler üzerine sohbet edip karar vermemi kolaylaştıracak akıl hocalarına ihtiyacım var..
Genel olarak Asya'dan gelen motorlara ek gümrük vergisi eklendiğinden Yamaha, Honda vs. fiyatlara çok yükseldi. Çok para vermediğiniz sürece de kaliteli donanımlara ve teknolojiye sahip Japon bulmak da zorlaşıyor. Avrupalılar çok daha ulaşılabilir fiyatlara süspansiyon, fren, teknoloji anlamında çok daha fazla şey sunuyorlar.

Kullandığım motorlar üzerinden kendimce basit yönlendirmelerde bulunabilirim.

Tracer 7 (Yeni Kasa): Traction Control, Sürüş Modları, Ters Teleskopik Süspansiyon 2025 itibariyle daha yeni geldi motora. Hassas bir beliniz varsa, çok fazla bozuk yola girecekseniz, artçı taşıyacaksanız bu motoru direkt eleyin. Bu koşulların hiçbiri sizi ilgilendirmiyorsa ve sert motor seviyorsanız alabilirsiniz. Yeni kasada yol tutuşu, viraj kabiliyeti geliştirilmiş ama daha sert olmuş.

MTS V2S (2024): Şehir içinde ve özellikle sıkışık trafik yoğunluklu kullanacaksanız, düşük devir kullanmayı (alt devir torkunu) daha ço kseviyorsanız hemen eleyin. Motordan soğursunuz. Yeni kasa alma imkanınız varsa eski kasada şikayet edilen ne varsa çözmüşler.

Tracer 9 (Eski/Yeni Kasa): Asfalttan çıkmayacaksanız her türlü binilir. Şehir içinde biraz ağır hissettirir. <Bu noktadan sonrası tamamen kendi şahsi yorumum> Avrupalı motorlara kıyasla manevra kabiliyeti ve konforu daha kısıtlı geliyor bana.

Tiger Sport 800: TS800 kullanmadım ama 20-30dk kadar Tiger 900 GT Pro test sürüşü yaptım. Eğer aşağı yukarı üç silindir hissiyatı aynıysa her devirde her viteste çekiş var. TS800 de bana sadece asfalt makinesi gibi geliyor. Bütçe kısıtlıysa 2025 öncesi 450-500k arasına ikinci el TS660 da olabilir.

SV7-GX: Bir Suzuki bayisinden tanıdığa sordum ve Türkiye'ye gelmeyeceğini söyledi. Tabii ki bir kişinin söylemi her şeyi belirleyemez belki yarın bir gün gelir. Ama gelene kadar fiyatı kol gibi olabilir.

Moto Guzzi Stelvio: Stelvio kullanmadım ama V7 kullandım. Benzerler mi bilmiyorum ama Moto Guzzi'nin hissiyatını herkes sevmez. Mutlaka test sürüşü gerekli.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Genel olarak Asya'dan gelen motorlara ek gümrük vergisi eklendiğinden Yamaha, Honda vs. fiyatlara çok yükseldi. Çok para vermediğiniz sürece de kaliteli donanımlara ve teknolojiye sahip Japon bulmak da zorlaşıyor. Avrupalılar çok daha ulaşılabilir fiyatlara süspansiyon, fren, teknoloji anlamında çok daha fazla şey sunuyorlar.

Kullandığım motorlar üzerinden kendimce basit yönlendirmelerde bulunabilirim.

Tracer 7 (Yeni Kasa): Traction Control, Sürüş Modları, Ters Teleskopik Süspansiyon 2025 itibariyle daha yeni geldi motora. Hassas bir beliniz varsa, çok fazla bozuk yola girecekseniz, artçı taşıyacaksanız bu motoru direkt eleyin. Bu koşulların hiçbiri sizi ilgilendirmiyorsa ve sert motor seviyorsanız alabilirsiniz. Yeni kasada yol tutuşu, viraj kabiliyeti geliştirilmiş ama daha sert olmuş.

MTS V2S (2024): Şehir içinde ve özellikle sıkışık trafik yoğunluklu kullanacaksanız, düşük devir kullanmayı (alt devir torkunu) daha ço kseviyorsanız hemen eleyin. Motordan soğursunuz. Yeni kasa alma imkanınız varsa eski kasada şikayet edilen ne varsa çözmüşler.

Tracer 9 (Eski/Yeni Kasa): Asfalttan çıkmayacaksanız her türlü binilir. Şehir içinde biraz ağır hissettirir. <Bu noktadan sonrası tamamen kendi şahsi yorumum> Avrupalı motorlara kıyasla manevra kabiliyeti ve konforu daha kısıtlı geliyor bana.

Tiger Sport 800: TS800 kullanmadım ama 20-30dk kadar Tiger 900 GT Pro test sürüşü yaptım. Eğer aşağı yukarı üç silindir hissiyatı aynıysa her devirde her viteste çekiş var. TS800 de bana sadece asfalt makinesi gibi geliyor. Bütçe kısıtlıysa 2025 öncesi 450-500k arasına ikinci el TS660 da olabilir.

SV7-GX: Bir Suzuki bayisinden tanıdığa sordum ve Türkiye'ye gelmeyeceğini söyledi. Tabii ki bir kişinin söylemi her şeyi belirleyemez belki yarın bir gün gelir. Ama gelene kadar fiyatı kol gibi olabilir.

Moto Guzzi Stelvio: Stelvio kullanmadım ama V7 kullandım. Benzerler mi bilmiyorum ama Moto Guzzi'nin hissiyatını herkes sevmez. Mutlaka test sürüşü gerekli.
Tiger sport ile tiger arasinda biraz fark var, tiger sportlar daha agresif motosikletler ve evet asfalt makinalari ama ben 1-2 km kadar da olsa su, micir, toz karisimindan olusan camurda gittim, totosu pek kaymadi ama yine de girmemek lazim😂 ben zaten 100k ustu para verdigim bir aleti oyle hardcore araziye sokmaya kiyamam😂
Stelvio ile de v7 arasinda baya fark var, stelvio daha atik diye biliyorum ama mutlaka test surusunun gerektigi noktada haklisiniz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
V7 biraz Nc gibi, sürdüm, çok erken kesiciye giriyor. bir bakmışsın 6-7000 devirde redline ama sürüş hissiyatı çok farklı mükemmel.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar