Sizce aldığım karar mantıklı mı?

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
Herkese merhabalar:king:

Elime 3.300TL bir para geçti, 2,5Ay sonra askerliğim var. Ben diyorum ki motorlara zaten zam üstüne zam geliyor, askere gitmeden motoru alıp kapıya koysam abim haftada bir iki defa çalıştırsa gelince motorum hazır olsa...:silent: Yada parayı bankaya atıp askerden gelince üstüne koyup daha iyi bir şey mi almak mantıklı olur? o zaman da ben gelene kadar fiyatı 3TL olan motor 4TL olur mu?:silent:

o motor kapıda durmaz mutlaka binen olur sen askerdeyken her hangi bir kaza falan olursa sıkıntı olur Allah korusun .. he kesin kapıda duru dersende aldıgın motora sigorta yaptırman lazım boşuboşuna yatan motora sigorta yapmış olursun.. eğer gelmdiğimde yaptırırım dersen de cezalı yaptırmış olacaksın.. bence her açıdan mantıksız.

paranı dolar yap sakla ..

Motosikleti
o motor kapıda durmaz mutlaka binen olur sen askerdeyken her hangi bir kaza falan olursa sıkıntı olur Allah korusun .. he kesin kapıda duru dersende aldıgın motora sigorta yaptırman lazım boşuboşuna yatan motora sigorta yapmış olursun.. eğer gelmdiğimde yaptırırım dersen de cezalı yaptırmış olacaksın.. bence her açıdan mantıksız.

paranı dolar yap sakla ..

Motor kapıda durur binecek kimse yok, dediğiniz gibi boşuna sigorta parası vermiş olacağım,sigorta parası da yüksek çıkar diye korkuyorum zaten. Dolar yapıp saklasam zarar etme riskim olur mu?

Merhaba

Bosver alma.. parayi kennara koy askerde lazim olur belki. Lazim olmayacak bile olsa , askere gitmeden once gerek hic yok. Binemeyecegin motoru , bilmem kac ay sonra binerim diye almak mantikli degil.

Ne yapacaksan askerden gelince yaparsin.motoru almakla yetmiyor ve bitmiyor is :)

TVs neo 3xi cub al.
Depoyu doldur uzun bir geziye çıktı.. İstanbul-denizli-muğla-bodrum-aydın gibi gitmen gezmen geri gelmen 1 ay bulur..

Sana unutamayacağın anı hatıra olur..
Sonra 3500tl aldığın cub ı 2500tl satar bankaya ararsın

Dostum yarına çıkacağının garantisi yokken mantıklı bir düşünce değil.
Carpediem takıl.
Olurda geri sağ salim gelirsen, bu konuyu tekrar düşünürüz.

Motosikleti
Merhaba

Bosver alma.. parayi kennara koy askerde lazim olur belki. Lazim olmayacak bile olsa , askere gitmeden once gerek hic yok. Binemeyecegin motoru , bilmem kac ay sonra binerim diye almak mantikli degil.

Ne yapacaksan askerden gelince yaparsin.motoru almakla yetmiyor ve bitmiyor is :)

Cevabınız için teşekkür ederim.

TVs neo 3xi cub al.
Depoyu doldur uzun bir geziye çıktı.. İstanbul-denizli-muğla-bodrum-aydın gibi gitmen gezmen geri gelmen 1 ay bulur..

Sana unutamayacağın anı hatıra olur..
Sonra 3500tl aldığın cub ı 2500tl satar bankaya ararsın

Abi cevap için teşekkür ederim, Yalnız değil bir ay bir hafta bile izin alamam. O zaman da 1TL yi boşa heba etmeyim.

Dostum yarına çıkacağının garantisi yokken mantıklı bir düşünce değil.
Carpediem takıl.
Olurda geri sağ salim gelirsen, bu konuyu tekrar düşünürüz.

O zaman abi ben parayı Dolar yada Altın olarak düşüneyim, kısmetse gelince alırım artık bir şey. teşekkür ederim.

"askere gitmeden motoru alıp kapıya koysam"
güzelde bir (en azından) sözlü
yoksa şafağın dadı çıkmaz

dolar yada avro yap bankaya koy kesin düşmez yalnız akrabana emanet verirsen kesin geri alamassın öyle bir hata yapma

kapıda yatan motora para mı bağlanır az mantıklı düşün . O motor yattığı yerden mtv'si,sigortası vs.bunları hesaba katarak düşün.

Al ve askere gidene kadar tadını çıkar. Gelene kadar iyi saklama koşullarını sağla motora. Gelince de tekrar devam.

MTV demişsiniz sigorta demişsiniz. Adam askere gidecek neyin mantığından bahsediyorsunuz.

Tl yi dolara çevir,döndüğünde 1 bilemedin 2 yaş daha genç bir scooter alabilirsin.

paranı dövize altına yatır, askerden dönünce al motoru, yatmış motorun kendine has sıkıntıları vardır

Burada yazan dolarla ilgili yorumlara inanıp sakın hatalı karar verme. Doların bir garantisi yok. 2017 yılı Ocak itibari ile tahminler hep 4.00 geçilecek yönündeydi. 3.94 olan dolar şuan 3.5360.

Ayrıca sana çok katkısı veya zararı olmaz bu yükselişin veya düşüşün.

Şöyle ki; 3.300₺ ile 3.50'den aldığın dolar, 4.00 olabilirse sana kazandırdığı 471₺'dir. 3.00 olursa -471₺.

Senin durumunda olan biri motoru seviyorsa alır.

Burada yazan dolarla ilgili yorumlara inanıp sakın hatalı karar verme. Doların bir garantisi yok. 2017 yılı Ocak itibari ile tahminler hep 4.00 geçilecek yönündeydi. 3.94 olan dolar şuan 3.5360.

Ayrıca sana çok katkısı veya zararı olmaz bu yükselişin veya düşüşün.

Şöyle ki; 3.300₺ ile 3.50'den aldığın dolar, 4.00 olabilirse sana kazandırdığı 471₺'dir. 3.00 olursa -471₺.

Senin durumunda olan biri motoru seviyorsa alır.

Arkadaşım yıllardır döviz i takip ederim ve doların TL karşısında değer kaybettiğini hiç görmedim.

bak bunu buraya yazayım yarın bir gün hatalı çıkarsam yüzüme vurursun dolar asla ve asla 3,45 altına düşmeyecek..

senin dediğin olay da şudur. dolar 3,15 civarında seyretti uzun bi süre ve çok kısa bi süre de 3,50 leri aştı tahminler 4 e kadar çıkabileceği yönündeydi 3,94 oldu sonra 3,50 lere geriledi asla ve asla 3,15 geri dönmedi dönmeyecek..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar