Sizce 450mt alınır mı?

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Duke 250 sahibiyim. Ama şehir içinde pek işim olmadı, bu zamana kadar hep uzun yol yaptım. Bursa, Çanakkale gibi. Şimdi gözümü daha da uzaklara diktim ama bu motorla 500km yaptığımda titreşim, rüzgar, konfor gibi sebeplerden asla kendimi tam şekilde mutlu edemedim. CFMoto'da nakit fiyatlarda indirime gitmiş. 450MT'de aslında benim tarzım diyebilirim. Araziye de girmeyi severim.

Ama aklımda büyük bir soru işareti var. Motorun ömrü ne olur? En azından bi 15-20bin başımı ağrıtmadan beni götürsün istiyorum. Honda'da fiyatları iyice yukarı çıkarmış her zaman olduğu gibi. 525DSX'de düşündüm yine ama arada fiyat farkı var. Bazen de şeytan ikinci el yüksek cc bir şeyler al diyor. Sakin ve dikkatli kullanıyorum ayrıca honda akademiden eğitimler de aldım. Kendime güveniyorum yani.

Asıl meseleye gelelim 450MT kullanan, bilen varsa tavsiye eder mi? KTM piyasası çok düşük şuan. 2 sene önce 185.000'e aldığım motoru yine aynı fiyata satıp 450MT geçmeli miyim?

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Bende 2025 model duke 250 kullanıyorum aynı durumdan bende rahatsız oldum.
Fakat benim kullanımım %70 şehir içi %30 uzun yol gibi oda 200 250 km totalim.
Aynı sorundan dolayı motor arayışına geçtim inan çok fazla seçenek var ama asla çinli bir motora yönelmedim.
Yönelmememin başlıca sebepleri çıkarabileceği sorun ihtimali japon motorlarına ve diğer kaliteli marka muadillerine göre daha çok. Açıkcası uzun yol yapmak için çıktığım yolda motorun arıza çıkarıp başımı ağrıtmasından korkuyorum ve araştırdığım kadarıylada genel olarak önermiyorlar. Bütçen ne nedir bilmiyorum ama 0 düşünürsen istanbulda ktm , kawasaki ve husqvarna bayisi olan bir firma eski motorunu getir yeniyi götür gibi pek çok kampanya yapıyor. kredi kartı taksit seçenekleri vs nakit alımlarda indirim yapıyorlar. Bir incelemeni tavsiye ederim.

Kendi karar kıldığım motor şuanlık Kawasaki Versys 650 ama tabiki güncel olarak araştırıp sürekli bakıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Duke 250 sahibiyim. Ama şehir içinde pek işim olmadı, bu zamana kadar hep uzun yol yaptım. Bursa, Çanakkale gibi. Şimdi gözümü daha da uzaklara diktim ama bu motorla 500km yaptığımda titreşim, rüzgar, konfor gibi sebeplerden asla kendimi tam şekilde mutlu edemedim. CFMoto'da nakit fiyatlarda indirime gitmiş. 450MT'de aslında benim tarzım diyebilirim. Araziye de girmeyi severim.

Ama aklımda büyük bir soru işareti var. Motorun ömrü ne olur? En azından bi 15-20bin başımı ağrıtmadan beni götürsün istiyorum. Honda'da fiyatları iyice yukarı çıkarmış her zaman olduğu gibi. 525DSX'de düşündüm yine ama arada fiyat farkı var. Bazen de şeytan ikinci el yüksek cc bir şeyler al diyor. Sakin ve dikkatli kullanıyorum ayrıca honda akademiden eğitimler de aldım. Kendime güveniyorum yani.

Asıl meseleye gelelim 450MT kullanan, bilen varsa tavsiye eder mi? KTM piyasası çok düşük şuan. 2 sene önce 185.000'e aldığım motoru yine aynı fiyata satıp 450MT geçmeli miyim?
Bu arada eklemeyi unuttum bahsettiğim bayinin yapmış olduğu kampanyalardan dolayı motorunu elinden çıkarırken çok zorlanıcaksın :(
23 modelini 185 e satamaya bilirsin bu arada

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Bu yıl için çok bütçem yok. Seneye daha rahat ederim ama henüz yaz tam gelmeden bile canımı çok sıktı. 450mt hakkında da çok olumsuz yorum görmedim açıkçası. Tek sıkıntısı ikinci el piyasası olabilir diye düşünüyorum.

Bayi olarak çok tanıdık var fakat ne kadar inseler de benim bütçelere düşmezler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada eklemeyi unuttum bahsettiğim bayinin yapmış olduğu kampanyalardan dolayı motorunu elinden çıkarırken çok zorlanıcaksın :(
23 modelini 185 e satamaya bilirsin bu arada
Bizim hayaller seneye kaldı gibi o zaman. Param olsa 1 dakika düşünmem tenere alırım ama parayı harcadık mecburen. Birikimimi bedelliye vermeseydim hayat bambaşka olabilirdi. :) Bu arada versys güzel tercih şimdiden hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Motosikleti
Dominar 250
Mt450 kullanmadım, güzel duruyor ama fazlaca offroad odaklı gibi durmuyor mu? Eğer uzun yol yapıyorsanız Benelli 502x ya da ikinci el olsun, Japon olsun, sağlam olsun derseniz de Suzuki V-Strom 650 baksanız misal?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Voge 525X var honda 500 clonu diye duymuştum.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Bir abimde TRK251 vardı genel olarak Benelli markasından memnun kalmadı o yüzden TRK önermedi kendisi. Voge baktım dediğim gibi blok vs. çok sağlam olduğunu biliyorum ama o da fiyat ve servis olarak düşündürdü. V-Storm'a yöenlirsem bir de ehliyet masrafı çıkıyor o zaman. Yaş vs. kurtarıyor ama ehliyeti aldığımda yaş A2'ye yetiyordu.

Aslında off-road kısmı da bolca var ailemde. Zaten 450mt alırsam babamla birlikte dağ tepe kullanırız. Bir diğer sebebim de 270 krankın verdiği o tok gürültülü ses. Çok hoşuma gidiyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bir abimde TRK251 vardı genel olarak Benelli markasından memnun kalmadı o yüzden TRK önermedi kendisi. Voge baktım dediğim gibi blok vs. çok sağlam olduğunu biliyorum ama o da fiyat ve servis olarak düşündürdü. V-Storm'a yöenlirsem bir de ehliyet masrafı çıkıyor o zaman. Yaş vs. kurtarıyor ama ehliyeti aldığımda yaş A2'ye yetiyordu.

Aslında off-road kısmı da bolca var ailemde. Zaten 450mt alırsam babamla birlikte dağ tepe kullanırız. Bir diğer sebebim de 270 krankın verdiği o tok gürültülü ses. Çok hoşuma gidiyor.
Bence bu sezon ehliyet masrafı yapın sonra düşük km'de temizinden vstrom illa denk getirirsiniz, vstrom offroad işine gelmez ama dağ tepe bozuk yol dinlemez yola benzer bir patika olması yetiyor.

Motosikleti
D400
youtube da izlemiştim, lansman zamanı sanırım bi ülkede bir sürü bu modelden araziye koyup insanları dağ tepe gezdirmişlerdi.

motorun şekli fiyatı ve sunduğu özellikler güzel ancak saglamlık ve yedek parça muamma.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu zamanda cfmotoyu mantıklı yapan 2. el piyasasının çok oluşu ve ucuza düşük km bulabilmen ama 450mtlerde bu yok 320binden ucuz 450mt yok bu fiyata da değmez ama arazi kabiliyetine teknolojisine performansına diyecek bir şey yok

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx

Ben o parayı o motora vermezdim şahsen. Aynı paraya yüksek cc Avrupalı ya da japon 2.el alternatiflere bakardım. Mesela, https://shbd.io/s/drTc9HMP

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Anladığım kadarı ile 24 yaşını geçtin ve aktif kullanıcısın. 2 dk imtihana gir al A ehliyeti. Bul kıytırık bir kurs, git çata çat pazarlık et al gitsin.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Royal Enfield Himalayan 450'ye bir göz gezdirin derim. Şase kırılması ile alakalı bir problemi vardı eskilerde. Yeni kasada çözüldüğü söyleniyor. (Renkli ekranlı navigasyon olan versiyon) Millet dünya turuna çıkıyor. Bir ara eskisi ile Itchy Boots'ta geziyordu.

Motosikleti
DUKE 250
bende 2023 duke 250 sahibiyim, %90 haftasonları şehiriçi kullanıyorum, hanımla rahat binebilmek için değiştirme düşüncem var,
benimde iki alternatifim var sadece, ya forza 250 yada eliminator 500
illede a2 ehliyet ile o cc lere çıkacağım diyorsan ktm'nin yandan yemişi husquvarna svartpilen 401 bak derim.
cf'den daha sorunsuz olacağını düşünüyorum.

Tel jant falan derken o motor uzun yoldan çok araziye daha uygun gibi. 700MT, 650MT uzun yola çok daha iyi gibi duruyor bence. Motorda bir sorun mu var bilmiyorum ama 700MT nin fiyatı da 450MT ye yakın mesela ehliyette yaş/deneyim sorunu yoksa daha mantıklı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Royal Enfield Himalayan 450'ye bir göz gezdirin derim. Şase kırılması ile alakalı bir problemi vardı eskilerde. Yeni kasada çözüldüğü söyleniyor. (Renkli ekranlı navigasyon olan versiyon) Millet dünya turuna çıkıyor. Bir ara eskisi ile Itchy Boots'ta geziyordu.
ben tek silindirli seyahat motoru olmayacağı kanısındayım

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben yakın zamanda beverly 400 aldım. Tabii aynı olmasını beklemem biri scooter biri adventure biri italyan biri hint falan ama tek silindir 400 cc olduğu için yazıyorum. Çok yakın bir zamanda aldım ama 1000km geçtim. İstanbuldan alıp getirdim. 120-130-140 civarı seyrettim sıfır titreşim. Sadece kırmızıda dururken arka freni sıktığımda tek silindir olduğunu hissettiriyor. GS'te daha fazla titreşim var. Eskisi gibi değil. Zamanında arkadaş 650gs aldı, hilti diye dalga geçtik. Gidip denemek lazım RE'yi

Bu arada çinli alacağıma kıpraşımlı RE tercih ederim her türlü :)

F54

RE 450 veya mt 450 yerine voge 525 tercih ederdim gerçekten çok güzel motosiklet yapmışlar görüntü olarak diyorum ha kampanya vs nedir ne değildir bilmiyor
sorduğun soruyla pek alakalı bir cvp olmamış olabilir

450MT ile asya turuna çıktı adventure istanbul'dan zeki hoca. onun videoları fikir verir muhtemelen. genel olarak olumsuz bir yorum görmedim ben motorla alakalı. cüssesine rağmen motorun hafifliği de önemli avantaj bence (175kg). ya da sıfır 450MT alacağına 200 bin + kilometrede japon alabilirsin. askerlik yaşı da gelmiş olur hem sıfır motorla uğraşmazsın :D (ikinci cümle her başlıkta aynı öneriyi yapan arkadaşlara latife olsun diye yazılmıştır)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar