Runner, Sifir ya da Ikinci El??

2006-2007 kasa Runner'larin (ornek olarak 15bin km yapmis) ikinci eli 5000 ytl civarinda. Buna en azindan lastik degisimi +300ytl, alim-satim-sigorta (muameleci ile)+300ytl, diger bakimlar icin de 200ytl desek toplam 5800 ytl oluyor.

Yenisi ise Korlas'ta 7000-7300ytl (anahtar teslim).

1200-1500ytl icin ikinci el almaya degmez gibi geliyor, yorumlariniz?

Tesekkurler...

Bence bu birazda sizin maddi durumunuzla ilgili. arada 1,2 milyarlık fark size bir yuk olmayacaksa tabiki 0 daha iyi. Oncelikle 1500km yi nasıl yollarda ve nasıl bir kullanış biçimiyle geçirdiğini bilmiyorsunuz İlk 1000km rodaj suresi motorun açılması için en önemli zaman. Umarım yardımcı olabildim, en azından fikir olarak =)

Haklisiniz aslinda, gecmisini hicbir zaman tam bilemezsiniz, ya da ne tip arizalar cikaracagini. 15bin km cok olmasa da ozellikle italyan motorlarda 2-3 parcanin degismesi bile ciddi rakamlara ulasabiliyor. Motoru alip yenilemeye calismaktansa tarihini benim yazabilecegim bir motor daha cekici :) arada 4-5 milyar fark olsa 2. el dusunulebilir ama...

2 sene garanti için değer sıfırını almaya ancak 1,200 ytl zorlarsa sizi 15000km.dekiyle pazarlık etmek daha mantıklı birde 5000ytl şuan için pahalı geldi çünkü yaz sezonu olmasına rağmen piyasada satışlar çok durgun.4500-4000 motorun temizliğine göre değişir ama en temizi 1000 lira fazla ver aklında ya önceki sahibinin söylemediği birşey var mı sorusunu sil...Kapı gibide 2 sene garanti cebinde olur

Eski kasalar soylediginiz gibi 4000ytl civarinda fakat yeni kasa bu bahsettigim.

Bir de motorda garanti neleri kapsiyor genel olarak? Baska bir konuda bir arkadas vidasi cikip bir tarafi kirilan motorunun garantide kabul edilmedigini, kullanicinin binmeden once butun vidalari kontrol etmesi gerektiginin soylendigini soylemisti...

dogrusu o konuda bbirsey diyemeyeceğim bende (ailede diyeyim daha doğru olur) 2003 runner var birkaç kere yan devrildi hiçbir extra masrafa sebep olmadı. Fakat o motor izmir de servisin iyi anlayışından da kaynaklanıyor olabilir...

kazalarda garanti konusunda yapacak pek birsey olmasa gerek. Ama yagmur altinda kalsa, elektrik aksamda problem olursa garanti kapsiyor mu mesela? Ya da motordaki bir problemden silindirlerde bir problem ciksa? Ooo, sen motoru cok zorlamissin mi derler acaba...

malesef bilemeyeceğim fakat yağmur altında bisey olmaz ben sürekli yıkıyordum (hatta yanlışlıkla alttan elektrik aksamınıda yıkamıştım(yıl 2003 acemiliğime vurun :) ) hiçbir sorun olmadı

arkadasimin motoru birkac gun yagmur altinda kaldiktan sonra kumanda dugmeleri rahat calismamaya baslamisti, su sele altindaki (klitli sele) vidali bolme icindeki akuye kadar girmisti :)

:cyclopsan geçmiş olsun diyim, ben demekki çok ucuz atlatmışım

Yağmur altında kalması motosiklete zarar vermez. Tabii bahsettiğimiz motorlar paslanan çelikten yapılan Çinli'lerden değilse... Motosikletlerim senelerdir yağmurun güneşin altında kalıyor, herhangi bir sorun yaşamadım..

Yağmur altında kalması motosiklete zarar vermez. Tabii bahsettiğimiz motorlar paslanan çelikten yapılan Çinli'lerden değilse... Motosikletlerim senelerdir yağmurun güneşin altında kalıyor, herhangi bir sorun yaşamadım..

aman sen yine de güneşte ve yağmurda bırakma sağnak yağmur çiziklere neden olabiliyor, uzun süreli güneş görmesi ısıdan dolayı boyanın solmasına sebep olabiliyor

Hani şöyle biraz daha büyük,artçının rahat edeceği, geniş tekerlekli birşeyler arayışındaydın:silent:Eski kasa runner'dan yeni kasa da olsa runner'a geçmek istediğine emin misin abi?

Hani şöyle biraz daha büyük,artçının rahat edeceği, geniş tekerlekli birşeyler arayışındaydın:silent:Eski kasa runner'dan yeni kasa da olsa runner'a geçmek istediğine emin misin abi?

geniş teker demekle haklısın daha dengeli, daha güvenli ama runner kadar kuvvetli değil :)

geniş teker demekle haklısın daha dengeli, daha güvenli ama runner kadar kuvvetli değil :)

Genişten ziyade çap olaraktan 14" ya da beverly gibi bir motordan bahsetmiştim aslında.Geniş diyince enine anlaşılmış sanırım:queen:

Genişten ziyade çap olaraktan 14" ya da beverly gibi bir motordan bahsetmiştim aslında.Geniş diyince enine anlaşılmış sanırım:queen:

yok yok dogru anladım =)
(bana da onermişdi eğitmenler geniş çaplı teker daha dengeli diye)

Kesinlikle bayağı fark ediyor.Hele hele virajlarda anlamamak mümkün değil:cat:

torm runner dedii için bnde sesimi çıkarmadım, butçen uygunsa beverly i çok tavsiye ediyorlar. ama fiyat farkı scooter için az sayılmaz

Haklisin aslinda :) Once bir beverly 500 denedim (16"-14" lastik), o kadar guclu olmasi gereken motora gore cekisi 100km'ye kadar benimki gibi geldi, sonra daha iyi gidiyordu ama virajlarda falan hic guven vermedi, sanki salliyotr gibiydi. Engin beyin denettigi X7 ise benim runner'dan (12") cok farkliydi (14"-13") denge olarak, hatta Vespa Academy'de denedigim Beverly 250 bile daha dengeli gelmemisti (kisa pist ve Beverly 250 eskiydi).

Acaba Runner St200'e de baksam mi derken (X7 gibi on 14", arka 13"), aslinda benden sonraki Runner VXRin da ayni lastikleri kullandigini ogrendim (14"-13"). 2. El olarak da benimkinin ustune 1200-1500 koyarak 2006 model falan alabiliyordum. Dun aksam da 2006 model deneme firsatim oldu ve denge olarak inanilmaz farkettigini gordum, X7nin verdigi guveni aynen veriyordu. Benim 2004 runner'in 2. bir problemi de cok yuksek olmasi, ayaklarim zor yere deyiyordu, artci ile durdugunda bu daha onemli tabi. Denedigim kasa runner yere daha yakin, ayaklarimi neredeyse full yere koyabiliyorum. Beverly 250 - X7 ile karsilastirdiginda bir avantaj da agirlik, 127 kiloya karsilik digerleri 160 kilo. Nisanlim da ilerde ogrenmek istiyor, belki hafiflik avantaj olabilir onun icin.

2 kisi icin yine Beverly daha avantajli galiba ama yeni runner goruntu ve denge olarak cok hosuma gitti...

Hala tam karar vermedim ama ikinci el runner, yeni runner (vxr), yeni beverly arasinda gidip geliyorum...

beverly de düşünüyorsan bnce beverly, runnner daha kıvrak ve kuvvetli fakat beverly daha dengeli ve rahat. sehir içinde çukurlarda fln çok rahat ettirir. bn bir ara çok araştırmıstım onu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar