Reşit Olmadan Tescil Yapma 18 Yaşından Küçük olup Ruhsat Çıkartma

Merhaba Arkadaşlar Yaşım 17 1996 Doğumluyum Bu gün ruhsatımı çıkardım motosikletim Mondial 125 Mh Drift ilk önce Anneniz ve

Babanızla Notere gidip noterden taahhütname alıyorsunuz sonra trafik sigortanızı yaptırın ondan sonra trafik takipçide dosyanızı

hazırlatıp Anne ve Babanızla Trafiğe gidiyorsunuz..... Taahhütname yaparken sadece izin veriliyor bu çocuk trafik tescil yapabilir diye

ne saçma zaten çocuğa izin vermissiniz anne ve babanın gelmesine ne gerek varsa neyse... eğer anne ve babanız boşanmışssa notere

giderken boşanma mahmekeme kağıdınıda götürün aynı şekilde trafiğe giderkende mahkeme kağıdını götürün zaten trafikte işlemleri

yapıyorsunuz size plakanın yazılı oldugu küçük bir kağıt veriyorlar onuda alıp şöförler odasına gidiyorsunuz plakanın basımı için işlemler

bu kadar sonra size verile tarihte ruhsatı ve plakayı almaya gidiyorsunzu ben bu gün sabah yaptım işlemleri 2 saat sonra gidip ruhsatı

alıcam yarın saat 3 tede plakayı alıcam biraz karmaşık yazmış olabilirim kusura bakmayın buraya yazma nedenimde herkes farklı söylüyor

kimse emin olamıyor 18 yaşından küçük arkadaşlar bu şekilde trafik tescil işlemleri yapabilirler...

Sigorta Allianz =159 TL yaşıma göre çok iyimiş fiyatı başka sigortacı dedi sigorta yapılırken Mondial 125 Sfs Olarak girildi marka birşey olmuyor arkadaşımda böyle yaptırdı

Noter taahhütname ücreti=57.50 TL

Ruhsat=155.50 TL

Plaka=17.5 TL

Dosya Ücreti=20 TL

Yani ruhsatta senin adin yaziyor degil mi? Motoru satmaya kalktiginda veli izni falan istenmez heralde

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bir iki konuya yazdım buraya da yazayım.
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
...
YEDİNCİ BÖLÜM
Araçların Tesciline Dair Diğer Esaslar

...
Reşit Olmayan Küçükler Adına Araç Tescili
Madde 74- (Değişik: RG-31/12/2004-25687-3. Mükerrer)
Zihinsel (Değişik ibare:RG-17/4/2015-29329) engelliler ile reşit olmayan küçüklerin sahibi bulundukları aracın, tescil kuruluşlarında adlarına tescillerinin yapılabilmesi için, ileride doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair, kanuni mümessillerince noterde tanzim ve tasdik edilmiş taahhütnameyi tescil anında vermeleri zorunludur.
...
Kanuni mümessil denilen şey veli veya vasisi demektir. 18 yaşından küçükler için veli/vasi anne/baba, boşanmış ebeveynler için velayetin verildiği kişidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar