Arkadaşlar,yorum ve katkılarınız için teşekkürler.Ben işimi şu şekilde hallettim;Ankara Emniyet Md.lüğü Trafik Tescil Şb.ye giderek plaka yenileme ile ilgili memura durumu anlattım.Ruhsatımı istedi,kontrol etti,yarım sayfalık matbu bir dilekçe doldurttu (kaybolan plaka numaranızı yazıyorsunuz,çalıntı/kaybolma/yıpranma nedenlerinden size uygun olanı işaretleyip imzalıyorsunuz).Bana üzerinde plakamın yazılı olduğu küçük bir kağıt verdi.Bu kağıtla plaka basılan yere (emniyetin dışında,Yenimahalle Köprüsü civarında Şoförler Odası'na ait bir atölye) giderek 8,75 TL. karşılığında 1 saat sonra plakamı bastırdım.Basılan plakayı tekrar emniyette ilk müracaat ettiğim yere götürerek mühürlettim,işim bitti.Bazı arkadaşlarım plaka kaybolunca karakola veya jandarmaya giderek tutanak tutturmak gerektiğini (plakanın kanunsuz bir işe karışması ihtimaline karşılık)söyleseler de ben yaptırmadım.Çünkü emniyete ilk müracaat ettiğimde yukarıda bahsettiğim dilekçeyi doldurmayı yeterli gördüm.Sonuçta plakamın kaybolduğunu belirten,imzalı,tarihli resmi bir belge olduğunu düşünüyorum.