Plakam düştü! Ne yapmalıyım?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar önceki motorumun plaksı 3 kere çalındı 2 kere de ben düşürdüm. Her defasında sakata gelmemek için karakola gidip zabıt tutturdum. Caddebostandaki Trafik şubesine gidip yenisini çıkarttım ama 3 sene oluyor kaça mal ettiğimi hatırlamıyorum.

asLında benim plakam kaybolmadı duruyorda delik deşik eskidi yamuldu. Yeni bir tane istiyorum. işlem aynımı =?

asLında benim plakam kaybolmadı duruyorda delik deşik eskidi yamuldu. Yeni bir tane istiyorum. işlem aynımı =?

Aynı şekilde aldığımda çatlaktı yapıştırılmadık yeri de kalmadı bir de yabancı şehir plaka.:p
Ne yapmalıyız.:silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tafik şubeye gitmek lazım ruhsat sahibi ile :)

Evet, bu işin masrafı nedir?

ücret ne kadar ?

Aynı durum benim başıma da gelmişti. 20 liraya yeniden çıkartmıştım. Arkadaşların dediği gibi trafik şubesine gidiyorsun orda bi evrak doldurup plaka basımının yapıldığı yerde plaka ücretini ödüyorsun(makbuza karşılığı :) ) basılan plakanı alıp trafik şubesinde mühürledin mi tamamdır.

Arkadaşlar,yorum ve katkılarınız için teşekkürler.Ben işimi şu şekilde hallettim;Ankara Emniyet Md.lüğü Trafik Tescil Şb.ye giderek plaka yenileme ile ilgili memura durumu anlattım.Ruhsatımı istedi,kontrol etti,yarım sayfalık matbu bir dilekçe doldurttu (kaybolan plaka numaranızı yazıyorsunuz,çalıntı/kaybolma/yıpranma nedenlerinden size uygun olanı işaretleyip imzalıyorsunuz).Bana üzerinde plakamın yazılı olduğu küçük bir kağıt verdi.Bu kağıtla plaka basılan yere (emniyetin dışında,Yenimahalle Köprüsü civarında Şoförler Odası'na ait bir atölye) giderek 8,75 TL. karşılığında 1 saat sonra plakamı bastırdım.Basılan plakayı tekrar emniyette ilk müracaat ettiğim yere götürerek mühürlettim,işim bitti.Bazı arkadaşlarım plaka kaybolunca karakola veya jandarmaya giderek tutanak tutturmak gerektiğini (plakanın kanunsuz bir işe karışması ihtimaline karşılık)söyleseler de ben yaptırmadım.Çünkü emniyete ilk müracaat ettiğimde yukarıda bahsettiğim dilekçeyi doldurmayı yeterli gördüm.Sonuçta plakamın kaybolduğunu belirten,imzalı,tarihli resmi bir belge olduğunu düşünüyorum.

teşekkürler arkadaşlar çok yardımcı oldunuz. Değiştireceğim plakamı

konu fena hortlamış ama bende yaptığıım işlemleri yazayım
benimde yazın düşmüştü mahalledeki karakolda düşürdüm diye tutanak tuturdum sonrada trafik subeye gittim orada hazır dilekçe var noktalı yerleri doldurdum ve polse verdim oda bana bir kağıt verdi plakamın yazılı olduğu onunla şöförler odasına gidip 10 tl karşılığında bastırdım yanlız trafik şubeye ve karakola sizin gitmeniz gerekiyor

Arkadaşlar plakam düştü ve yeni plaka çıkaracağım
Sanırım önce TSOF' na gidip dilekçe vermem sonrada plakamı çıkarttırıp cemiyet mühürü bastırmam gerekmiş
Ben şu aşağıdaki gibi bir plaka tasarladım ve beyaz metal üzerine 24*15 cm ebatlarında (orjinal plaka ebadı) renkli baskı yaptım
Şimdi sormak istediğim buna da TSOF cemiyet mühürü vururlar mı yeni plakayı çıkartırken?
Bunu da kullanmak istiyorum

g480GR.jpg
[/url][/IMG]

Motosikleti
BWS 100
Yapmazlar kardeşim.
Madem Allah yazıdıyorsun. O yazının plakanın, kıçından daha aşağı kotta ne işi var.
Git camına depona yazdır yazıyı.
İlla öyle birşey istiyorsanda. Plakayı standart bastıracaksın. Plakalık takıp üstüne reklamcıda yaptırırsın.
Ama bir resmi kurum kesinlikle standartın farklısında birşey basmaz.

Yapmazlar kardeşim.
Madem Allah yazıdıyorsun. O yazının plakanın, kıçından daha aşağı kotta ne işi var.
Git camına depona yazdır yazıyı.
İlla öyle birşey istiyorsanda. Plakayı standart bastıracaksın. Plakalık takıp üstüne reklamcıda yaptırırsın.
Ama bir resmi kurum kesinlikle standartın farklısında birşey basmaz.

Kardeş Orada MAŞAALLAH ve BAREKALLAH yazıyor ki her ikisinin de arapça olarak manası Allah muhafaza etsin/korusun şeklindedir
Cenab-ı hakkın ismini alçaltmak için aşağılara koymak değil onun muhafazasına sığınmak için yazdığım birşeydi

Her neyse anlaşılan bu plakayı unutmam gerekecek en iyisi her zamanki gibi duamızı yapıp yola devam etmek normal plakayı çıkarttırmam gerek ama iş durumundan fırsat bulamıyorum o nedenle de yaklaşık 1 haftadır motorsuzum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar