PANİK FRENİ !!

durmaya karar verdiğin anda vites küçült, önce arka frene sonra birazda ön frene bas.

durmaya karar verdiğin anda vites küçült, önce arka frene sonra birazda ön frene bas.

N'aptın be usta :) Acil durumda önce vites küçült, önce arka freeee... Hay allah çarptık :)

Bir de önceki mesajlarda kaç parmakla fren tartışması dönmüş. 2 parmak, 3 parmak, 4 parmak tartışmasına girmeyeceğim ancak arkadaşlar aman diyeyim, tek parmakla fren olur mu yahu?

N'aptın be usta :) Acil durumda önce vites küçült, önce arka freeee... Hay allah çarptık :)

Bir de önceki mesajlarda kaç parmakla fren tartışması dönmüş. 2 parmak, 3 parmak, 4 parmak tartışmasına girmeyeceğim ancak arkadaşlar aman diyeyim, tek parmakla fren olur mu yahu?

tek parmakçılardan biriyim , tüm parmakları yeri geldiğinde itina ile kullanırım , iki parmağın arasından geçirdiğim bir parmağım bile var...

Durmaya karar veren sürücünün yapacağı hareket sırasını yazmış arkadaş panik fren yapan sürücünün davranışını değil:)

tek parmakçılardan biriyim , tüm parmakları yeri geldiğinde itina ile kullanırım , iki parmağın arasından geçirdiğim bir parmağım bile var...

O iki parmağın arasından geçen parmağın bana doğru sallandığını hisseder gibiyim :)

Durmaya karar veren sürücünün yapacağı hareket sırasını yazmış arkadaş panik fren yapan sürücünün davranışını değil:)

Ha, pardon... Konu başlığı "Panik Fren" olunca... Yanlış anlamışım :)

Parmak olayi diger bircok konuda oldugu gibi bu konudada onemli bencede.motordan motora degisiyor. Mesela bende iki ayak yerdeyken sikisik trafikte on frene ani basinca. Abs devreye giriyor ve sikip birakiyor .alet durmuyor. Birkackez zor durumda kaldim.

---------- Post added at 20:53 ---------- Previous post was at 20:51 ----------

İngilizce klavye icin ozur dilerim. Oyle demek istemedim.Abs iste tutup birakiyor

---------- Post added at 20:55 ---------- Previous post was at 20:53 ----------

Parmak arasi terliginde konuyla alakasi olmadigini belirtmek isterim.

O iki parmağın arasından geçen parmağın bana doğru sallandığını hisseder gibiyim :)

olur mu paşam , o parmak taksici ve münübüsçüler için ,

motorcu dostları gördüğümde aralarından geçirdiğim o iki parmak varya onları yukarı doğru dikiyorum

Parmak olayi diger bircok konuda oldugu gibi bu konudada onemli bencede.motordan motora degisiyor. Mesela bende iki ayak yerdeyken sikisik trafikte on frene ani basinca. Abs devreye giriyor ve "sikip birakiyor .alet durmuyor." Birkackez zor durumda kaldim.

---------- Post added at 20:53 ---------- Previous post was at 20:51 ----------

İngilizce klavye icin ozur dilerim. Oyle demek istemedim.Abs iste tutup birakiyor

---------- Post added at 20:55 ---------- Previous post was at 20:53 ----------

Parmak arasi terliginde konuyla alakasi olmadigini belirtmek isterim.

Gülmekten ağlıyacaktım nerdeyse. :D :D :D

Oldu bir kere iste. Birde chat yaparken kizin birine bunaldinmi anlaminda s k l d n m i dedim. Basima neler geldi

Ben motorsiklet eğitimi aldığımda hocaların hepsinin söylediği tek bir şey vardı. İki parmakla fren doğrusudur, doğrusunu öğren sonra ne istersen yap o beni bağlamaz. Mantığı da gereğinden fazla basınç uygulamamak olduğunu söylemişlerdi. İKi parmakla öğrendim ben de, hayırlısı diyelim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O zaman Rossi yanlış biliyor frenlemeyi :)... Kişinin el gücüne göre değişir o iş, limon gibi sıkarak doğru frenlemeyi yap da ister 4, ister 2, ister 1 parmakla yap.

Frene hızlı başlayabilmek için 2 diyorlar ama o doğru, manetin üzerinde olması zaman kaybını azaltıyor. Bu da yüksek hızda metrelere karşılık geliyor.

Panik fren anını yaşamayan bilemez. Atıp tutmak çok kolay. Ama mutlaka önceden çalışın. Çünkü bu hayatta sadece 1 panik fren yapma şansınız olabilir.

F54

Pufff!!!
::baaas::

Psikolojik güven hissi.

Ben buna karsi degiim aslinda.
Ileri surus teknikleri anlatilirken,hersey olmasi gerektigi gibi anlatiliyor ama en önemli nokta surucunun tedirgin olmadan motosiklet kullanmasi.
Bu nedenle kendinizi nasil rahat hissediyorsaniz,öyle kullanin diyecegim ama fren bu isin disinda kaliyor maalesef.!!!

Zaman kaybi dedigin olay aslinda zaman kaybi degil.
Frenleme basladiktan sonra önemli olan sey zamandan ziyade alinan mesafe.
Simdi garip gelecek ama isin asli bu.
Mesele en kisa zamanda durmak degil, en kisa mesafede durmak.
Bunu simdi anlatmak için zaman lazim.

Küçük bir örnek vermek gerekirse,
iki surucu yolda ayni hizda seyrediyoruz.
Önümüze bir engel çikiyor.
Sen daha önce frene basliyorsun.
Ama ben daha önce duruyorum.
çalismak lazim anlamak için.
Antreman yapin deyip duruyoruz habire!!!
Fakat bu surus teknikleri konusunu bir ordan bir burdan ele alinca, kopuk kopuk seyler anlatiliyor.
Bunu nasil çözecegiz bilmiyorum.

abi zamanın da ne güzel bilgiler paylaşmışsınız bravo
belki birşeyler öğrenmek isteyen birinin işine yarar bu paylaştığınız konular

Debriyajda frende hep 2 parmak bende doğrumu yanlışmı bilmem alışkanlık öyle rahat ediyorum alışana kadar baya çektim ama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar