Valla yerine göre bende 2 parmak 4 parmak kombinasyonunu uyguluyorum. her ikiside kullanılabilir bence önemli olan tek birine alışmamak.
bende birşey eklemek isterim.
panik fren sırasında mutlaka başınız dik ve tam karşıya ileriye bakıyor olun. kesinlikle ön tekerin ucuna yada o kısımdaki asfalta bakmayın. düm düz kafa dik bakışlar ileride. bu çok önemli. eğer yere bakarsanız yada ön tekerinize düşmeniz çok daha yüksek ihtimaldir
panik olsan da arka fren ağırlıklı ön frene bas :wiinkk:
DD sagolsun fren olayını açıklamış bu açıklamayı kıtabında da okumuştum ama o zamandan beri okuyupta uygulamadıgım veya uygulamadan endişe duydugum bir durum var oda şu freni 4 parmakla yapmak.1-2 defa denedim evet 4 parmakla fren manetine daha fazla güç uyguluyoruz fakat 2 parmak kadar hassas olmuyor ayrıca bunu uygularken farkettigim noktalardan biriside o dört parmagın gazı kapatıp elcik ile fren manetinin arasından alınıp manetin üstüne baskı uygulatılması baya zaman kaybettiriyor. Özellikle şehir içinde bariz bir şekilde farkediliyor. Bu nedenle özellikle şehir içinde 2 parmak gazda 2 parmakta fren manetinin üstünde tutuyorum. Tutuyorum derken tabiki fren manetiyle parmaklar temas etmiyor ama yinede manete yakın bir noktada oluyor. Gazi açında parmaklarda yukarı dogru kalktıgından manetlerin hizasından kurtuluyor ama gazı kapatınca tekrar manetlerin hizasına geliyor ve frenlemeye hazır oluyorlar.Özellikle panik fren dedigimiz durumlarda 4 parmagın manete daha iyi kuvveti uygulayacagını kabul ediyorum fakat aradaki zaman kaybı açıkcası tedirgin ediyor. Hafta sonu havalar iyi olursa 4 parmakla pratik yapmayı deneyecegim bakalım sonuç ne olacak....