Nükleer çöplük Türkiyeme hoşgeldiniz....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bunca zaman bu teknolojinin memleketimize gelmesini engelleyen "dış güçler" acep neden bu teknolojinin ülkemize gelmesini isterler ?
bu soruyu da sorun eğer şimdiye kadar bu santrallarin yapılmamasını dışarıya bağlıyorsanız.
konu bu kadar basit değil. çok çabuk unutuyoruz.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yıllardır ABD'ye ait TR da konuşlanmış nükleer silahların olduğu duymayan yoktur heralde.

Nükleer'e değil, nükleer enerjiye karşısınız, yok değiliz diyorsanız gidip önce incirliği temizleyin.:)

Hepsini yaptım,

LPG Lİ BİR ARAÇ PATLASA İÇİNDE 5 KİŞİ OLSA ÖLÜRLER SADECE ONLARA ZARAR. HADİ İKİŞSİ ÜÇÜ SAKAT KALDI DİYELİM BUNLAR ÖLÜNCE BİTER..

SİGARA İÇİYORUM ZARARIM KENDİME SADECE BEN ÖLÜRÜM. HADİ YANIMDA 30 TANEDE PASİF İÇİCİ GÖTÜRÜYÜM NE OLDU 31 KİŞİ

Spreye gelince buda zararlıdır ve elimden geldiğince bu tarzmazemeleri kullanmıyorum. buna bişey diyemem...

şimdi sonuçta ilk iki örnek bir kuşakta biter ama çernobil vakası?

kaç kuşak değişsede toplanması zor...

tigermbz

bundan geri kalalım.. buna gelene kadar nelerden geri kaldık

ben benzinli araca binerek yapacağınız kazadan ve size olacağı etkilerden bahsetmemiştim... konu çevre bilinci, doğa olunca yapılacak kazanın insana bıraktığı hasardan bahsetmem abes olur... ben onlarca aracın ve egzozundan çıkan zararlı gazların çevreye verdiği zararlardan bahsetmiştim...ama şimdi kalkıp hiç kimse fosil yakıtla çalışan arabalara binmeyelim diyemez...

sigara dediğim zaman olayın sosyal boyutuna zaten değinmeye gerek yok, sayfalar alır...sadece şunu okumanız yeterli olacaktır..

"Araba egzoslarından çıkan zehirli maddelere eş değer sigarada zehirli maddeler vardır. Atmosfere de bu zehirli maddelerin karışması neticesinde oksijeni azaltmakta böylece tüm canlılara zararı dokunmaktadır. Bir tane sigaradan ne olacak diye düşünmek çok yanlıştır. Herkes böyle düşünürse milyonlarca sigara içilmiş olur. Her birinin dumanı hesap edilse havayı nasıl etkilediği ortaya çıkar. Sigara dumanının havaya yaydığı zehir korkunç boyutlardadır. Her yıl havaya sigara dumanında bulunan 5555 ton hidrokarbür karışmaktadır." (alıntıdır)

yazdığım iki üç örnek ilk akla gelen zararlarımız... daha o kadar çok zararımız var ki yaz yaz bitmez...

demem o ki bu güne kadar bilinçli yada bilinçsiz dünyaya verilen zarar azımsanamıyacak boyutlardayken hepsi bir kenara itilip sadece günah keçi seçilen nükleer enerinin (gücünden) zararlarından bahsetmek objektif gelmiyor bana...

unutmadan cevabınızı neden büyük harfle (yüksek sesle) yazdığınızı anlayamadım... :silent: güzel güzel konuşuyoruz...di mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aye
onu ben değil "sözde milliyetçiler" yapsın
ben şahsi olarak nükleer in her çeşidine karşıyım. silah ya da enerji ya da başka bir türü....
sebep
izleri ve atıkları ne yazık ki dünyanın kaldırabileceği kadar hafif değil ....
çok istiyorsanız getirin kurun ..... zaten memleketin çivisi çıkmış nesini konuşuyoruz ki .... adam gider maden diye güzelim ormanları yağmalar kimsenin gıkı çıkmaz ....
sorun değil yapılsın ...... musibet lazım bize öngörü değil ....

ben benzinli araca binerek yapacağınız kazadan ve size olacağı etkilerden bahsetmemiştim... konu çevre bilinci, doğa olunca yapılacak kazanın insana bıraktığı hasardan bahsetmem abes olur... ben onlarca aracın ve egzozundan çıkan zararlı gazların çevreye verdiği zararlardan bahsetmiştim...ama şimdi kalkıp hiç kimse fosil yakıtla çalışan arabalara binmeyelim diyemez...

sigara dediğim zaman olayın sosyal boyutuna zaten değinmeye gerek yok, sayfalar alır...sadece şunu okumanız yeterli olacaktır..

"Araba egzoslarından çıkan zehirli maddelere eş değer sigarada zehirli maddeler vardır. Atmosfere de bu zehirli maddelerin karışması neticesinde oksijeni azaltmakta böylece tüm canlılara zararı dokunmaktadır. Bir tane sigaradan ne olacak diye düşünmek çok yanlıştır. Herkes böyle düşünürse milyonlarca sigara içilmiş olur. Her birinin dumanı hesap edilse havayı nasıl etkilediği ortaya çıkar. Sigara dumanının havaya yaydığı zehir korkunç boyutlardadır. Her yıl havaya sigara dumanında bulunan 5555 ton hidrokarbür karışmaktadır." (alıntıdır)

yazdığım iki üç örnek ilk akla gelen zararlarımız... daha o kadar çok zararımız var ki yaz yaz bitmez...

demem o ki bu güne kadar bilinçli yada bilinçsiz dünyaya verilen zarar azımsanamıyacak boyutlardayken hepsi bir kenara itilip sadece günah keçi seçilen nükleer enerinin (gücünden) zararlarından bahsetmek objektif gelmiyor bana...

unutmadan cevabınızı neden büyük harfle (yüksek sesle) yazdığınızı anlayamadım... :silent: güzel güzel konuşuyoruz...di mi?

Büyük harfin yükses sesle bi alakası varmıki? ben sadece oraları vurgulayım diye yazdım. eğer öyle bi adet varsa kusura bakmayın. forum konularında biraz cahilim :)

tamam onların zararlarıda yadırganamaz ben onlarada kızıyorum bakın. suyla çalışan bir motor yapıldı hatta türkiyeye geldiğinde inceledim... yapılmayacak bir şey değil neden yapılmıyor? arap şeyhlerinin yüzünden. magnetizmayla geçen gün motor çalıştıracağını ve kırşehir endüstri meslek lisesindeki hocalarımdan destek isteyen birisiyle tanıştım ve söylediği sistem gayet mantıklıydı ve çalışmış bir sistem.... şimdi bunlar yapılıp yollara çıkamazmı? bugün istenirse olur ama yaptırılmıyor... bunlarında çevreye etkisi var. ha ama mecburuz.. elektrikli trenler her yere gidemiyor tepe tırmanamıyor belli bir eğimi çıkamıyor ve motorlu taşıtlara mecburuz ve yakıtları malum. ama nükleer enerji dünyada terk edilirken bizim kurmamız mantıklı gelmiyor. bunun yerine kurulacak olan bir hidro elektrikk santrali hem çevresini güzelleştirecektir hem çevreye zararı olmayacaktır hemde su sıkın6tısına bir nebze faydası olacaktır. ki örnekleri var neden bu diyorum ben? dünyada atıkları depolamayolar üstelik amerika gibi teknoloji devlerinden olan bir ülke yapamıyorsa bunu bizim yapmamızı düşünün. toroslara gömeriz diyorlar.... ee çevrecilik nerede? ha otomobilin otobüsün alternatifi olsa da kullanmasam tamam derim ancak bunun alternatifleri çok fazlayken neden ısrarla bu oldu? artı uçak kazası oldu biliyorsunuz bununla ilgili okuduğum okuldaki doçent ve prof hocalarımızın yorumu ne biliyormusunuz? o uçakta nükleer santralde yakıt olarak kullanılabilirliği olan toryum üzerine çalışma yapan bilim adamlarının olduğu ve uçağın bilinçli düşürüldüğüdü. eee toryum rezervi bizde var nükleer santralide kurduk diyelim malzemeyide biz çıkardık diyelim dışa bağımlılık varmı? yok ama ne olacak bi,r düşünün biz bu madenleri çıkartamıyacaz ve yakıt dışarıdan alınacak bizim çıkardığımız nükleer atık fazla gösterilip diğer ülkelerinde atıkları toroslara gömülecek. ne anladım ben bu işten?

derdim bi yerden çevreye zarar veripte diğer yeri laf olsun diye korumak değil. derdim en az çevreye zararla en fazla işi yapmak... bu sistemde bana mantıklı gelmiyor malesef..

Nükleer enerji kullanımında yapılacak hatanın ve oluşacak kirliliğin dönüşü yok. Fosil yakıtların oluşturduğu kirliliğin tamamına yakını sonradan temizlenebilir.(Ağaç katliamlarına devam edersek oda zor ama neyse)Yatağan'da santrale bir filtre yapıp kirliliği engellemeyen yurdum bürokrasisi nükleer santral işletecek demek. Scooter kullanan birine Hayabusa kullandırmak gibi birşey.

Nükleer enerji kullanımında yapılacak hatanın ve oluşacak kirliliğin dönüşü yok. Fosil yakıtların oluşturduğu kirliliğin tamamına yakını sonradan temizlenebilir.(Ağaç katliamlarına devam edersek oda zor ama neyse)Yatağan'da santrale bir filtre yapıp kirliliği engellemeyen yurdum bürokrasisi nükleer santral işletecek demek. Scooter kullanan birine Hayabusa kullandırmak gibi birşey.

peki doğadan alınan , tükettiğimiz o kadar pertrolü nasıl yerine koymayı düşünüyorsunuz? bu tip enerji kaynaklarının (petrol, doağal gaz, kömür) zamanı gelince tükeneceği, aslında bunları tüketerek doğann dengesini değiştirdiğimizin ve gelecek nesillerimizin kullanacakları enerjiyide tükettiğimizin farkında değil misiniz?... ama benim işim bitsin, nasıl olsa bir kaç yüzyılda dünya eski haline gelir, çocularım olmasa bile torunlarım temiz dünyalarına kavuşurlar diyorsanız bir şey diyemem...

demem o ki insanoğlu nereden bakarsanız bakın sütten çıkmış ak kaşık değil... o kadar çok zararımız dokunurken doğaya sadece çerçevenin tamamına değilde küçük bir kısımına bakmak doğru gelmiyor bana...

madem teknoloji bizi bu günlere getirdi, takip etmek, yetişmek zorundayız... biz bu seçimi daha atalarımızın ataları mağara çağında ateşi, tekerleği bularak yaptık... ve adım adım bugünlere geldik... malesef attığımız bir çok adım çevreye zarar verdi ancak bu önemli değildi çünkü yarışta geri kalmamak daha önemliydi..

madem bu trenin vagolarından birisiyiz, belki en öndeki vagonlardan birisi olamıyabiliriz ancak o treni takip etmek zorunluluğundayız...

tabi bunlar benim düşüncelerim .. katılan olur olmaz saygı duyar, hürmetlerimi sunarım...

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Banavurma haklısın dostum...

Her fırsatta teknolojiye laf atarlar, ama ceptelefonsuz da yapamazlar.

Güneş enerjisi derler ama güneş panellerinin nasıl bir teknolojiyle üretildiğini, üretilmeleri esnasında hangi tesislerin çevreye hangi kirliliği yaydığını bilmezler.

Megawatt seviyelerindeki güçlerden bahsediliyor, çözüm önerisi? kalem pil kullanın, nanowatt neyinize yetmiyor.:p

Gerçek çevreci canlılara ve bitkilere zarar vermez, yani gerçek çevreci yok vardıysada açlıktan öldü:p

Evet çevrecisin ama çakma cevrecisin, gerçi kızamıyorumda greenpeace mi ne orda çok şeker hatunlar var, bırak nükleer'i kalem pile bile hayır dersin:queen:

Arkadaşlar emin olun teknolojiyi sizler kadar takip ediyor ve nimetlerinden yararlanıyorum. Fosil yakıtların bilemediniz 60-70 yıllık ömrü var biliyorum. Güneş ve rüzgar enerjisinin yeterli olmayacağını biliyorum. Fakat sizlerin gözden kaçırdığı, şu an kullanılan FİSYON enerjisi reaktörlerinin kirli ve başa bela bir kaynak olduğu,dünyanın gelişmiş ülkelerin milyarlarca dolar harcayarak temiz ve riski hemen hemen hiç olmayan FÜZYON reaktörü yapmaya çalıştığıdır. Niçin biraz daha bekleyip (belki 10,belki 20 yıl) temiz ve riski olmayan Füzyon reaktörleri almak varken, kirli Fisyon reaktörü alalım.(atom bombası yapmak istiyorsanız o başka)

Sizleri 3 yıl aksatmadan Bilim ve teknik dergisi okumaya mahkum ediyorum.:mrgreen:Ocak ayında da geçmiş yılların tüm sayılarını CD olarak veriyor,oradan da FÜZYON konusunu arayıp incelemeye davet ediyorum.:cat:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
O dergiyi çıkartan kurum, avrupadan genç bilim adamı ödülünü almış tek türkü bir japon bilim adamının tezini çürüttü ve bilim adamı onu davet edip özür diledi diye işten atan bir kurum, yemişim sidilerini:p

Ama bu yakşalım güzel, zaten bizimkiler bunu 30 yıldan önce hazır hale getiremezler, tabiki teknolojik olarak mevcut teknolojiler dahilinde en mükemmeli neyse o olsun, aklın yolu bir.:cat:

Daha iyi bir kaynak varsa yazarsan sevinirim.Dediğin olayı hiç duymadım. Zaman zaman yazarların kötü niyetle değiştiği olur ama dergide yalan ve yanlış bir yazı yazıldıysa gösteriver. Sidi leri yemen değilde çıkarman sorun olabilir.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Daha iyi bir kaynak varsa yazarsan sevinirim.Dediğin olayı hiç duymadım. Zaman zaman yazarların kötü niyetle değiştiği olur ama dergide yalan ve yanlış bir yazı yazıldıysa gösteriver. Sidi leri yemen değilde çıkarman sorun olabilir.

Boşver abicim kaynağı, bizim insanımız böyle yazılan herşeyi kafadan doğru kabul ederiz...

Bu sebepten kandırılabilitesi yüksek milletiz.

Ayrıca belirgin hale getirdiğim kısımda beni düşündüğünüz için teşekkür ederim.:p

füzyon teknolojisinin kulanımının önümüdeki 10 - 20 yıl içerisinde gerçekleşeceğini hatta türkiyeninde kullanabileceğimizi söylemişsiniz... bence fazla iyimser bir yaklaşım...

çünkü füzyon kontrol altında gerçekleştirmek o kadar basit değil ve sonuçları varsayımdan ileri değil henüz... şöyle özetlemek gerekirse iki atom çekirdeğini birbirlerine yaklaştırmak muazzam bir enerji gerektiti rki bu enerji 20 - 30 milyon derecelere tekabül ediyor... iyi güzel bu sıcaklığa ulaştık ... karşımıza küçük bir problem daha var .. bu sıcaklığı muhafaza edecek yada dayanacak bir madde dünyada mevcut değil...

küçük bir problem ama sıkıntı yaratmaz sanırım...:silent:

ama olmaz diye bir şey yok... en azından daha yolun daha çok başındayız...ama çok çok başında....

Ocak ayında da geçmiş yılların tüm sayılarını CD olarak veriyor,oradan da FÜZYON konusunu arayıp incelemeye davet ediyorum.:cat:

Cevapları bulacağımız yer burası.
Karamsar olmaya gerek yok,sonuçta ilk uçuşla ses duvarının aşılması arasında geçen zaman 44 yıl. İlk gerçek füzenin (V2) uçuşuyla aya gidilmesi arasındaki zaman 27 yıl. Kullanılabilir uranyum miktarıda çok uzun ömürlü değil (tam bilmiyorum ama 100 yıldan azdı galiba). Dünyadaki su tükenmedikçe Füzyon enerjiside tükenmez.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sizin bahsettiğiniz yol nükleer deneme, ki bu nükleer santralden çok daha tehlikeli bir iş ve asla bunun için ülkemize izin verilmez.

Dergi okumakla olmuyo bu işler, o dergideki nükleerle ilgili bilgiler eksik, yalan, uydurma v.s., çünkü bu konularda yayın yapılması da yasak.

Aslında 2sn durup mantıklı düşünseniz, Laden de alabiliyor bu dergileri, öyleyse içindeki bilgiler gerçeklerden uzaktır diyebileceksiniz ama cd yenirse çıkartırken nolurları düşünmekten bunu düşünmeye vaktiniz olmuyordur tabi, anlıyorum:p

Ha unutmadan füzyon olayını çözerseniz santral kurmanıza gerek yok, patentini alırsanız karşılığında ülkemize 500yıllık elektriği bedava verirler.:queen::queen::queen:

Son düzenleme:
Benim kaynak olarak verdiğim dergi her an her yerde bulabileceğin sağlam ve bilimsel bir kaynaktır. Bunun dışında basılı bir sürü kitap var. En yakın kitapevine gider bakarsın.Bir bilgiye yanlış diyorsan doğrusunu göstermek ve kaynağını vermen gerekir.

aşağıdaki bilgileri incelemeni öneririm.

What is ITER?

ITER is a joint international research and development project that aims to demonstrate the scientific and technical feasibility of fusion power. The partners in the project - the ITER Parties - are the European Union (represented by EURATOM), Japan, the People´s Republic of China, India, the Republic of Korea, the Russian Federation and the USA. ITER will be constructed in Europe, at Cadarache in the South of France

Kısaca diyor ki , dünyanın zenginleri birlik oldu deneme amaçlı FÜZYON reaktörü inşaa ediyor.

en ufak bi sızıntıda başımıza neler gelebilceni biliyomusunuz kaç km ötedeki çernobildeki sızıntıdan karadenizin ne kadar etkilendiği bu kadar ortada sorada nükleer enerjiyi savunalım Türkiye deprem bölgesi bi kere bunu düşünmek lasım bilinçlenmek lasım 2 tane binayı ayakta tutamayan bu insanlara bide nükleer santral mi emanet edilir...

Arkadaşlar çevreye mecburen zararımız var dedim. en ideal örnek kullandığımız motosikletler otomobiller otobüsler vs.........vs.......... ha ama bunların alternatifi şu n bize kullandırılmıyor.. tren belli bir eğimden sonra çıkamıyor siz sertavulu elmadağı nasıl elektrikli trenle tırmanacaksınız mecbur edildik otobüse kamyona vs reye ama bu nükleer enerjiin en güzel alternatifi hidroelektrik sanralleri.. göl oluşturur çevre sulamalara suyun depolanmasına izin verir. su sporlarına imkan sağlar. çevreye faydalı artı atığı tekrar havzasına geri bi şekilde dönecek olan su yani zarar bu. şimdi elimizde bu varken üstelik su sıkıntısı çektiğimiz şu günlerde çalışabilecekken neden hala nükleer çöpü istiyosunuz anlamadım?

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kısaca diyor ki , dünyanın zenginleri birlik oldu deneme amaçlı FÜZYON reaktörü inşaa ediyor.

Peki bu deneme başarısız olursa ve yeryüzü tamamen yok olursa (ki füzyonda bu güç söz konusu)bu iyi birşey mi olacak?

Yine aynı yere geliyor, türkler yapamaz, elin gavuru yapar, hata yaparsada farketmez gavur bu herşeyi düşünür.:p

Asi pilot arkadaşım bencede hidroelektrik santralleri çok iyi ama sen barış halindeki faydalarını saymışsın, birde savaş halinindeki eksilerini düşün.

Armut gibi duran bir baraja atılan tek bir bombayla, elektriği kesersin, bir bölgede sel oluşturursun, ayrıca insanları susuz bırakırsın, yani tek taşla kuş katliamı yaparsın.

Bence küçük nükleer santrallerin devasa hidroelektrik santralleriyle yan yana olması lazım ki hedef olmaktan çıksınlar.:)

Peki bu deneme başarısız olursa ve yeryüzü tamamen yok olursa (ki füzyonda bu güç söz konusu)bu iyi birşey mi olacak?

Yine aynı yere geliyor, türkler yapamaz, elin gavuru yapar, hata yaparsada farketmez gavur bu herşeyi düşünür.:p

Asi pilot arkadaşım bencede hidroelektrik santralleri çok iyi ama sen barış halindeki faydalarını saymışsın, birde savaş halinindeki eksilerini düşün.

Armut gibi duran bir baraja atılan tek bir bombayla, elektriği kesersin, bir bölgede sel oluşturursun, ayrıca insanları susuz bırakırsın, yani tek taşla kuş katliamı yaparsın.

Bence küçük nükleer santrallerin devasa hidroelektrik santralleriyle yan yana olması lazım ki hedef olmaktan çıksınlar.:)

Arkadaşım sorun bir savaş anıysa korursun hiçmi bişey bilmedin uçak savar falandamı koyamadın? yap bi uçak pisti.... artı şu an füze başlıklaın bi üniversie hocamız yapıyor buda olursa zaten uçaksavar işi çözer...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar