Nükleer çöplük Türkiyeme hoşgeldiniz....

Geçen yaz istanbulda elektrik kesintilerine gidilecekti neredeyse sırf biraz fazla klima çalıştı diye şehirde.Bilgi sahibi olmadan nükleere hayır demen biraz özenti çevrecilik gibi geliyo bana.

ya essahtan öyle... napıyım kırşehir sanayisi boş tükanda oturuyoduk bizim usta arkadaşlarla lan dedim hayatımıza renk katalım anasını satıyım ne yapak dediler? anti nükleerci olalım canımız sıkılmaz kendimizi sağa sola zincirleriz dedik... e cahil kesimiz nolacak? nükllerciliğimizde bu kadar olur.. baktım yukarıdaki yazıdada nükller mühendisi bişeyler karalamış iyi dedik bunuda kendimize siper alalım yazalım dedik yaaa..

Arkadaşım biz enerji sıkıntısına bişey demiyoruz.... elektriğin böyle üretilmesine karşıyız.......... akarsuyumuz yokmu? var. termal enerjimiz yokmu? var rüzgar enerjisi yokmu? var... var oğlu var...... ee neden hala ısrarla nükleer enerji diyosunki? çevreye zarar bi kere geç herşeyi... bu dünyada sadece biz yaşamıycaz...

aYe

baba iş aptallık değil.... yanlış anlaşılmasın... bizim millet olarak bi boşvermişlik edamız var beni bu korkutuyo. oraya koyacağın mühendisnin bile ben bilgisine güvenemem. okulda bişey verilmiyoki...

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Doğru haklısın atımız eşşeğimiz yok mu var, o zaman neden uçak otomobil motosiklet kullanıyoruz ki, bir sürü kaza oluyor bir sürü ölen var.

Ne alakası var deme, teknolojinin mevcut seviyesinde diğer yöntemlerle enerji üretmek, eşşekle uçağı yarıştırmaktan başka birşey değil.

Doğru haklısın atımız eşşeğimiz yok mu var, o zaman neden uçak otomobil motosiklet kullanıyoruz ki, bir sürü kaza oluyor bir sürü ölen var.

Ne alakası var deme, teknolojinin mevcut seviyesinde diğer yöntemlerle enerji üretmek, eşşekle uçağı yarıştırmaktan başka birşey değil.

ya aye biz senle bi bu onuda anlaşamadık iyimi :) :) bi klibi izle derim bence

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yapılmasında fayda var
yoksa birileri nasıl zengin olacak
yoksa musibet olmadan ders alamayan milletim nasıl öğrenecek
aha buraya yazıyorum
o santral deprem bölgesi üzerine kurulur. o santralden çıkan atıklar uygun olmayan koşullarda memleketimin bir yerine depolanır ve o santal de mutlaka bir sızıntı olur.
neye dayanarak yazdım bunları
kepçeyle borsanın iletişim hatlarını koparan şahsa dayanarak, bina yapmak için metrayu delen şahsa dayanarak, annesiyle yürür iken açık bir logar kapağından düşerek ölen kız çocuğuna dayanarak
daha örnek yazmaya gerek var mı ?
konunun teknik meknik boyutlarına değinmek için yeterli altyapım yok bilmediğim mevzular
bildiğim bir şey varsa son derece tehlikeli olduğu ve kontrolü iyi yapılmazsa savaşa girmeden atom bombası yemek gibi birşey olacağı .
herkes fikrini açık olarak belirtmelidir fakat siyasi irade bunun kafasına koyduysa iş birmiş demektir.
bakalım kimler nasiplenecek bu işden
mısır işine benzemez bu iş çocuklara bıraksınlar .....

yapılmasında fayda var
yoksa birileri nasıl zengin olacak
yoksa musibet olmadan ders alamayan milletim nasıl öğrenecek
aha buraya yazıyorum
o santral deprem bölgesi üzerine kurulur. o santralden çıkan atıklar uygun olmayan koşullarda memleketimin bir yerine depolanır ve o santal de mutlaka bir sızıntı olur.
neye dayanarak yazdım bunları
kepçeyle borsanın iletişim hatlarını koparan şahsa dayanarak, bina yapmak için metrayu delen şahsa dayanarak, annesiyle yürür iken açık bir logar kapağından düşerek ölen kız çocuğuna dayanarak
daha örnek yazmaya gerek var mı ?
konunun teknik meknik boyutlarına değinmek için yeterli altyapım yok bilmediğim mevzular
bildiğim bir şey varsa son derece tehlikeli olduğu ve kontrolü iyi yapılmazsa savaşa girmeden atom bombası yemek gibi birşey olacağı .
herkes fikrini açık olarak belirtmelidir fakat siyasi irade bunun kafasına koyduysa iş birmiş demektir.
bakalım kimler nasiplenecek bu işden
mısır işine benzemez bu iş çocuklara bıraksınlar .....

Vallaa sağlam yazmışsın ne diyim.. İkna yeteneğin güçlü tıpkıııı siyasetçiler gibi :)

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
o klipte anlatılanların hepsi gerçek kardeş.. yaşandı ha bizde tekrar olmasından korkuyoruz haklı olarak....

Dün bostancı köprüsünde bir motosiklet sürücüsü gördüm, motoru en fazla 125cc'lik kanuni gibi birşeydi.

Bir arabanın camından içeri girmiş her yer kandı, ambulans v.s. de vardı, görmek istemedim durmadım ama büyük ihtimalle bir arkadaşımızı daha kaybettik.

Eee bu da yaşanmış bir olay napalım motosikleti mi bırakalım?

Ayrıca örnek verip durduğun santraldeki teknoloji buhar kazanı, bizde kurulcak santraldeki teknoloji jet motoru, aralarında dünya fark var.

Nükleer, oto sanayii sitesi bilgisiyle, iki şarkıcının klibiyle(aynı şarkıcının cerrahpaşa içinde bir klibi vardı, bir süre sonrada bir hayranıda gitti dünyaca ünlü kalp cerrahının kafasına sıktı) irdelenecek bir konu değil.

Yatağan'daki termik santrale 20 yıldır bir filtre takıp çalıştıramadılar,Halkı zehirliyorlar. Afşin-Elbistan santralinde kaç kere arıza oldu kazanları falan bozuldu tamir edemediler v.s sayısız örnek var.

Karşı olmamın sebebi
1-Pahalı.
2-Tamamen dışa bağımlı oluruz.
3-Çok riskli bize gelmez.
4-Radyasyon sızıntısı binlerce yıl etkisini korur,çocuklarımıza yazık.
5-Atıkları ne yapacağız? Bu kafayla ya toprağa gömer ya denize atarız.

Maalesef bu kez yapacaklar.Sebebide enerji falan değil ,İranın gerisinde kalmamak.Yani siyasi ve askeri gerkçelerle.:pale:

Nükleer enerji santrali modası geçmiş ve gelişmiş ülkeler tarafından terk edilen bir teknoloji, batıda işsiz kalmış nükleer enerji işi yapanların hepsi şimdi ellerini ovuşturmaya başladılar, Amerika bile nükleer çöplerini ne yapacağını bilemediği için nevada çölünün ortasında bekletiyor. Onlar çözüm bulamadı biz buluruz, radyasyonlu çayı tv'de içen siyasiler var, onlara veririz, evlerinin bahçesine gömerler :)

arkadaşlar daha evelde soyledim hidro elektrikte yapsanız ruzgarda kullansanıl guneç panelide yapsanız dışa bagımlısınız

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Tam anlayamadım.Suyu Güneşi ve rüzgarı dışarıdan mı ithal edeceğiz???

Şöyle ki bunlar enerji ihtiyacımızı karşılamaya yetmiyor, yetmezde çünkü verimli değiller.

Güneş enerjili otomobilin, 6000cc V10 motorlu bir otomobille yarışması gibi bir durum bu.

Bugün için konuşuyoruz.Yarın ne olur hesaplamamız lazım.Kapitalizmin gereği elde satılacak bir varlık varsa en son kırıntısına kadar satılır,ardından yeni teknolojiler üretilip piyasaya sürülür.Şöyleki 2007 model motorların indirimli satılıp, ardından 2008 modellerin piyasaya çıkması gibi.Bugün bir nükleer santralin maliyetini, alternatif enerji kaynaklarının verimini artırmak için araştırma geliştirmeye yönlendirseler, eminim çok daha verimli olacaktır. Ayrıca gelişmiş batı ülkeleri nükleer fisyon santrallerinden kurtulmaya çabalıyor. Bu kirli , pahalı ve tehlikeli enerji yerine nükleer füzyon santralleri yapma peşindeler.İnterneti araştırırsan bol bol bilgi var. dediğim gibi bu işin enerji ile olan tarafı ikinci planda,önemli olan İran'nın gerisinde kalmamak.

We can't punish those for ruining the Earth, it's suicide to some degree...

Dünyamızı mahvedenleri cezalandıramıyoruz, bu bir dereceye kadar intihar...

Megadeth - Truth be Told

nükleer enerji dünyamız ve geleceğimiz için "fevkalade tehlikelidir" diyenler bu güne kadar hiç benzinli araca binmemiş, sigara içememiş veya sprey (kozmatik veya başka) kulanmamış olsa gerek..

Son düzenleme:
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bazı arkadaşlar hangi dünyada yaşıyor bilemiyorum. karşı çıkmaları ne elin gavurunu engelledi bu zamana kadar ne biz bundan geri kalmaya niyetliyiz.

Fosil yakıtlar da nükleer de bela.Dünyanın geleceği için bütün ülkeler yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeli.Dünyayı üzerinde yaşanamayacak kadar kirlettikten sonra isterseniz sonsuz enerji üretin.Burada önemli olan ne kadar verimli enerji üreteceğiniz değil, gelecek nesillere üzerinde yaşanabilecek bir Dünya bırakıp bırakmayacağınızdır.

Bazı arkadaşlar Dünya'da kendilerinden başka kimse yaşamayacak veya halihazırda yaşamıyormuş gibi konuşuyor.

Dün bostancı köprüsünde bir motosiklet sürücüsü gördüm, motoru en fazla 125cc'lik kanuni gibi birşeydi.

Bir arabanın camından içeri girmiş her yer kandı, ambulans v.s. de vardı, görmek istemedim durmadım ama büyük ihtimalle bir arkadaşımızı daha kaybettik.

Eee bu da yaşanmış bir olay napalım motosikleti mi bırakalım?

Ayrıca örnek verip durduğun santraldeki teknoloji buhar kazanı, bizde kurulcak santraldeki teknoloji jet motoru, aralarında dünya fark var.

Nükleer, oto sanayii sitesi bilgisiyle, iki şarkıcının klibiyle(aynı şarkıcının cerrahpaşa içinde bir klibi vardı, bir süre sonrada bir hayranıda gitti dünyaca ünlü kalp cerrahının kafasına sıktı) irdelenecek bir konu değil.

arkadaşım benim o klibi verme sebebim smasunda sinopta çıkan nükleer atıklardı. oradada bu konu var.....

nükleer enerji dünyamız ve geleceğimiz için "fevkalade tehlikelidir" diyenler bu güne kadar hiç benzinli araca binmemiş, sigara içememiş veya sprey (kozmatik veya başka) kulanmamış olsa gerek..

Hepsini yaptım,

LPG Lİ BİR ARAÇ PATLASA İÇİNDE 5 KİŞİ OLSA ÖLÜRLER SADECE ONLARA ZARAR. HADİ İKİŞSİ ÜÇÜ SAKAT KALDI DİYELİM BUNLAR ÖLÜNCE BİTER..

SİGARA İÇİYORUM ZARARIM KENDİME SADECE BEN ÖLÜRÜM. HADİ YANIMDA 30 TANEDE PASİF İÇİCİ GÖTÜRÜYÜM NE OLDU 31 KİŞİ

Spreye gelince buda zararlıdır ve elimden geldiğince bu tarzmazemeleri kullanmıyorum. buna bişey diyemem...

şimdi sonuçta ilk iki örnek bir kuşakta biter ama çernobil vakası?

kaç kuşak değişsede toplanması zor...

tigermbz

bundan geri kalalım.. buna gelene kadar nelerden geri kaldık

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar