Nmax 155 Akü Problemi

Motosikleti
Nmax 155
Saygılar sevgiler. 2024 Model nmax 155 kullanıyorum. Motorumu dün akşam saatlerinde açtığımda farlarımın sönüp yandığını farkettim. Akü değerlerim ilk seferde kontak açıkken 11.8 civarlarındaydı, marş verdikten sonra da 13.2 lerde gezip 15.2V değerlerini görüyordu. Ayrıca marş motorum devredeyken 9V'ların altına düştü. Motoru sürerken dahi farlarım sönüp tekrar yanıyordu. Bir süre sonra motor çalışır vaziyette iken 14.2 sabit bir değer alsamda çalışmaz vaziyette kontakta olduğu süre boyunca 11.8V dan fazlasını göremedim. Sabah tekrar kontakta kontrol ettiğimde ise değer 10.8 kere kadar düştü. Sağlam bir akü ile test ettikten sonra her şey olması gerektiği gibiydi. Problem hakkında bilgisi olan arkadaşları konunun altına bekliyorum. Problem gerçek anlamda aküde ise BOSCH M6 009 (YTZ7-S) alacağım fakat Bosch'un aküsü kısa kalıyor, akünün altına 1.5 cm bir strafor koyacağım. Ne kadar sağlıklı olur kestiremiyorum. YUASA YTZ7V şuan için biraz pahalı geliyor bütçeme. Akü ve çözüm önerilerine açığım. Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
Ns200 15"
Akünüz ölmeye başlamış, Bosch marka aküden @Nikkfurie abim sıkıntı yaşamıştı ve tecrübelerden ötürü bende uzak durulması tarafındayım. Bs marka akülere göz atmanızı tavsiye ederim ekstra olarak kapasitesi düşük akü ile uzun süre kullanım yapmanızı tavsiye etmem şarj sistemine yük bindirerek sıkıntıya sebep veriyor.

Motosikleti
600RR
kontak açıkken 12v altıysa allah rahmet eylesin hocam

Motosikleti
Nmax 155
Akünüz ölmeye başlamış, Bosch marka aküden @Nikkfurie abim sıkıntı yaşamıştı ve tecrübelerden ötürü bende uzak durulması tarafındayım. Bs marka akülere göz atmanızı tavsiye ederim ekstra olarak kapasitesi düşük akü ile uzun süre kullanım yapmanızı tavsiye etmem şarj sistemine yük bindirerek sıkıntıya sebep veriyor.
Yanıt için teşekkür ederim. Çevremde sorunun konjektör kaynaklı olduğunu söyleyenler oldu, işin doğrusu ilk motorum olduğundan çok bilgi sahibi değilim. Ayrıca bahsi geçen markalar bütçemi aşıyor, aşmayan markalarında 120mm olan modelleri mevcut değil. Sizce araya bir strafor, köpük ile bu sorun aşılabilir mi? Şimdi Bosch yerine Varta TTZ7S-BS modelini buldum, V serisi Türkiye'de bulunmuyor sanırım.

Motosikleti
MT-25
Saygılar sevgiler. 2024 Model nmax 155 kullanıyorum. Motorumu dün akşam saatlerinde açtığımda farlarımın sönüp yandığını farkettim. Akü değerlerim ilk seferde kontak açıkken 11.8 civarlarındaydı, marş verdikten sonra da 13.2 lerde gezip 15.2V değerlerini görüyordu. Ayrıca marş motorum devredeyken 9V'ların altına düştü. Motoru sürerken dahi farlarım sönüp tekrar yanıyordu. Bir süre sonra motor çalışır vaziyette iken 14.2 sabit bir değer alsamda çalışmaz vaziyette kontakta olduğu süre boyunca 11.8V dan fazlasını göremedim. Sabah tekrar kontakta kontrol ettiğimde ise değer 10.8 kere kadar düştü. Sağlam bir akü ile test ettikten sonra her şey olması gerektiği gibiydi. Problem hakkında bilgisi olan arkadaşları konunun altına bekliyorum. Problem gerçek anlamda aküde ise BOSCH M6 009 (YTZ7-S) alacağım fakat Bosch'un aküsü kısa kalıyor, akünün altına 1.5 cm bir strafor koyacağım. Ne kadar sağlıklı olur kestiremiyorum. YUASA YTZ7V şuan için biraz pahalı geliyor bütçeme. Akü ve çözüm önerilerine açığım. Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim. problemi ben de yaşadım

Saygılar sevgiler. 2024 Model nmax 155 kullanıyorum. Motorumu dün akşam saatlerinde açtığımda farlarımın sönüp yandığını farkettim. Akü değerlerim ilk seferde kontak açıkken 11.8 civarlarındaydı, marş verdikten sonra da 13.2 lerde gezip 15.2V değerlerini görüyordu. Ayrıca marş motorum devredeyken 9V'ların altına düştü. Motoru sürerken dahi farlarım sönüp tekrar yanıyordu. Bir süre sonra motor çalışır vaziyette iken 14.2 sabit bir değer alsamda çalışmaz vaziyette kontakta olduğu süre boyunca 11.8V dan fazlasını göremedim. Sabah tekrar kontakta kontrol ettiğimde ise değer 10.8 kere kadar düştü. Sağlam bir akü ile test ettikten sonra her şey olması gerektiği gibiydi. Problem hakkında bilgisi olan arkadaşları konunun altına bekliyorum. Problem gerçek anlamda aküde ise BOSCH M6 009 (YTZ7-S) alacağım fakat Bosch'un aküsü kısa kalıyor, akünün altına 1.5 cm bir strafor koyacağım. Ne kadar sağlıklı olur kestiremiyorum. YUASA YTZ7V şuan için biraz pahalı geliyor bütçeme. Akü ve çözüm önerilerine açığım. Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.
Kendi motosikletimde benzer bir problem problemi ben de yaşadım. Gaz verince voltaj duzeliyor rolantide ise dalgalanıyordu düşük seviyelere iniyordu. Eni sonunda motor marş almamaya başladı ben de aküyü değiştim düzeldi.

Motosikleti
Ns200 15"
Yanıt için teşekkür ederim. Çevremde sorunun konjektör kaynaklı olduğunu söyleyenler oldu, işin doğrusu ilk motorum olduğundan çok bilgi sahibi değilim. Ayrıca bahsi geçen markalar bütçemi aşıyor, aşmayan markalarında 120mm olan modelleri mevcut değil. Sizce araya bir strafor, köpük ile bu sorun aşılabilir mi? Şimdi Bosch yerine Varta TTZ7S-BS modelini buldum, V serisi Türkiye'de bulunmuyor sanırım.

Bahsettiğiniz voltaj düşüklüğü konjektörden yapmaz, akü içindeki plakalar iletimi sağlamadığı için voltajda düşüklük yaşanır. Konjektör testi motosiklet çalışırken yapılır rölantide 13 civarı ve seyir halindeki devirlerde 14.5 civarı değer veriyorsa problem yoktur. Marş bastığınızda 9 civarı değerler akünün ölü olduğunu ispatlar.

Araya strafor tarzı uygulamalar pek tavsiye ettiğim konular değildir, yapılabilir ama her zaman uyumlu olanın kullanılmasını tavsiye ederim.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Motorunuz kutup baslarini ve sase baglantisini bir temizleyin. Akü problemli bile olsa calisir vaziyette 14,8 volt görüyorsa herhangi bir tekleme yapmamasi lazim . Strafor konusunda Motoseverr e katiliyorum.

Bütçene göre akü şarj cihazı alıp tamir modunda akşamdan sabaha kadar şarj etmeyi deneyebilirsin, bu arada akü kutup başlarını ve akü kablo başlarını da ince zımpara ile temizlersin. Sonuç vermezse yeni akü alırsın. Akü şarj cihazı her halükarda işine yarar, elinin altında bulunsun. Varta veya bs akü bütçene uygunsa alabilirsin ikisi de kaliteli markalardır.

Motosikleti
Nmax 155
Bütçene göre akü şarj cihazı alıp tamir modunda akşamdan sabaha kadar şarj etmeyi deneyebilirsin, bu arada akü kutup başlarını ve akü kablo başlarını da ince zımpara ile temizlersin. Sonuç vermezse yeni akü alırsın. Akü şarj cihazı her halükarda işine yarar, elinin altında bulunsun. Varta veya bs akü bütçene uygunsa alabilirsin ikisi de kaliteli markalardır.
bir cihaz ile şarj etmeyi denedik ama akü bir direnç göstermeden voltaj değerini 16'ya kadar yükseltti, elektriği emmedi sonrasında da devam etmedim zaten. Sanırım Bosch yerine Varta TTZ7S-BS alacağım ve strafor ile yükselteceğim. Piyasada orta halli, 120mm yüksekliğinde akü bulunmuyor 😀

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar